.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: Тикове

Михаил
    Guest

Тикове

Забелязах,че едно момиче от класа ми има тикове от тази година.Тя е много претиснителна.Та ми беше интересно от какво се получават? От нерви ли се получават и сами ли минават?

Ти как разбра, че са тикове?
    Fuck is good,fuck is funny,a lot of people fuck for money .If you think the fuck is funny,fuck yourself and save your money.

Михаил
    Guest
    Предполагам,защото примигва някакси странно.

Голям фен
    Град
    Compton
    Цитирай Първоначално написано от Михаил
    Предполагам,защото примигва някакси странно.
    чи туй не значи,че има тикове

moje i da sa tikove az dokolkoto znam sa na nervna osnova tikovete nai-4esto se polu4avat kogato ima nqkakyv stres az poznavam edno momi4e koeto polu4i tikove sled kato ba6ta i po4ina poznavam i edno drygo koeto pyk polu4i sled kato se opitaha da go iznasilqt

Re: Тикове

Цитирай Първоначално написано от Михаил
    Забелязах,че едно момиче от класа ми има тикове от тази година.Тя е много претиснителна.Та ми беше интересно от какво се получават? От нерви ли се получават и сами ли минават?
    tova s miganeto se polu4ava primerno kogato deteto e bilo malko i maika mu ili tam bashta mu sa mu posqgali ili nz ot dr . ima edno detence v nashto daskalo taka primigva .

Михаил
    Guest
    На мен ми беше интересно минават ли тиковете или цял живот си остават?

Супер фен Аватара на Devilsplaymate
    Град
    Nowhereland
    Тиковете май са на психическа основа . Могат да се получат от стрес най-често . Немога да ти кажа със сигурност , но май остават цял живот .
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Супер фен
    Град
    Sofia
    Тиковете са повтарящи се резки неволеви движения на определени мускули. Засягат се най-често мимическата мускулатура на лицето, но също и на шията и раменния пояс. човека с тикове намига ритмично, прави някоя гримаса, придърпва устни на една страна, смърка, подкашля сухо, сякаш нещо го дразни, кима с глава, повдига едното си рамо. Тези стереотипни движения се засилват при напрежение, възбуда, в присъствие на много хора и при забрана да се правят. По-слабо изразени са, когато пациента е сам, и изчезват по време на сън.
    Не е възможно контролирането на тези движения. Понякога мигането, смъркането и подкашлянето могат да се появят по време на простудно заболяване и да останат и след това. Тиковете се засилват и отслабват в продължение на няколко седмици, след което изчезват или се заменят с други. Тиковете са по-често при нервни деца със строги, вечно недоволни и родители с големи изисквания. В изискванията няма нищо лошо, стига да са по възможностите на децата. Но постоянното недоволство, макар и не-изречено, затормозява децата.
    При тикове се дават успокоителни на нервната система, но вместо да се тъпчат децата с лекарства, по-добре е да се снеме излишният товар от раменете им. Хвалете по-често тези деца и изтъквайте преимуществата им. Високото самочувствие и одобрението на родителите означават спокойствие за детето.От лекарствата най-безобидни са хомеопатичните средства, тъй като нямат странични ефекти и привикване.
    Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts

kofti
    Guest
    еи да му се невиди и аз от тик към тик прескачам и най-лошото е че от някои от тях ме боли главата в последствие а като си наложиш да не ги правиш контрола е страшно труден аз този пост на др-а ще го покажа на наще да видят кво ми причиняват

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си