Цитирай Първоначално написано от rosskata
Не мисля,че сме способни да организираме такова голямо нещо... Най-много да се изложим...
Време е за България да се поемат малко рискове, макар и те да предразполагат към излагане. Нима е по-добре да няма къде да се спортува? Защото, ако трябва да бъдем точни, нашата страна просто не осигурява на спортистите най-необходимия елемент - място. А дали ще се изложим - никой не може да каже. Коментаторите само говориха колко са се изложили в Торино. На вас не ви ли хареса? Аз съм на мнение, че по никакъв начин не можем да бъдем сигурни какво ще стане, все пак Торино не са били кой знае колко по-подготвени, отколкото можем да бъдем ние.

Края си личи по началото... Все още "организаторите" не могат да се разберат къде аджаба да се проведе една евентуална олимпиада- в Банско, Боровец, или както иска бат Бойко- на Витоша
Предполагам че е така заради облагите, които ще има планината, а съответно и града, от тази евентуална олимпиада. Ясно е - ако я има, трябва да бъде на Банско, защото там условията са на европейско ниво. Но няма ли всички софианци да се зарадваме на едни нови лифтове, които да заменят тези стари железарии на Витоша. Все пак това е курортът на столицата - не смятам че е нормално той да изглежда по тоя жалък начин, в сравнение с Боровец, Банско, дори и Мальовица.

Всички тези съоръжения, освен че струват адски много пари(да речем че ще се строят с чужди инвестиции), но изискват и огромни средства за поддръжка след това... А и как по дяволите бихме могли да поддържаме покрити пързалки за хокей, за шорттрек,за фигурно пързаляне и какво ли още не... Да не говорим за бази за кърлинг или улеи за бобслей- изключително популярни у нас спортове... Тея съоръжения просто ще си гният , ако не от липса на мераклии, то от липса на средства.
Да, за неизползваемите съуражения съм съгласна - няма смисъл от тях. Но не може ли да си помечтаем? Айде, да си говорим честно - България няма почти никакъв шанс да получи тази олимпиада. Но защо пък да не го искаме? Това ще осигури много възможности за развиване, особено на тези на нашата възраст. Защото сегашните тренировъчни площадки са просто смешни! Защото в днешно време се развива само тъпия футбол, който мразя. Защото могат да се правят много стадиони, но защо ни е свесна пързалка, след като го има разнебитения Зимен дворец?

Олимпиадата в Торино, е струвала пет МИЛИАРДА евро ,само през първата седмица...
За сравнение бюджета на България за 2005 година е 18 милиарда. Абсурдно е според мен да се хвърлят пари и усилия за организацията на такова грандиозно събитие при сегашното дередже на България...
Средствата няма да идват само от БГ бюджета!

Природата по планините ни ще бъде безнадеждно осрана.[/b]
Нима? И защо? Защото няколко скиори са се спуснали? Едва ли!

Но, ако го погледнеш от друга страна... Замисли се за всичките ония безработни, които ще намерят работа. Хиляди!