Значииии...отскоро съм тука,но забелязах честите въпроси за Postinor-Duo...иии реших да напиша тази темичка,за да може поне докато е актуалнА темата 13-14-15 гогишните момичета (поне тези,които са необразовани) да прочетат...
P.S.Не видях в темата "Обща сексуална култура нищо за Постинор,но ако не съм видяла аз нека модераторите да ми изтрият темата
Postinor-Duo
Състав
Таблетките Постинор-Дуо съдържат синтетичното активно вещество levonorgestrel, подобно на лутеалния хормон.
Други съставки: колоиден безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат, картофено нишесте, талк, царевично нишесте, лактоза.
Действие
Постинор-Дуо е спешен контрацептив (противозачатъчно средство за използване в извънреден, спешен случай), което се приема през устата.
Постинор-Дуо може да помогне за предотвратяване на бременност, ако се приеме до 72-ия час след полов акт без предпазни мерки или при неуспешно приложен противозачатъчен метод.
Дозировка Приложението налага използването на две таблетки едновременно.
Най-висока ефективност се постига, ако се приемат 2 таблетки едновременно колкото е възможно по-скоро (и не по-късно от 72 часа) след полов акт без предпазни мерки.
След прилагане на спешна контрацепция се препоръчва да се използва локален бариерен противозачатъчен метод (напр. презерватив) до настъпване на следващата менструация. Употребата на Постинор-Дуо не е противопоказание за продължаване редовния прием на хормонални противозачатъчни таблетки.
Не се препоръчва повторно използване на таблетките в рамките на eдин менструалeн цикъл поради възможност от смущение на цикъла.
СЛЕД ИЗПИВАНЕТО НА ДВЕ ТАБЛЕТКИ НЕ СЕ ПИЯТ ПОВТОРНО ОЩЕ ДВЕ,ОСВЕН ПРИ СЛУЧАЙ,КОГАТО МОМИЧЕТО ПОВЪРНЕ ДО ЕДИН ЧАС СЛЕД ПРИЕМАНЕТО ИМ !!!
Източник на информация: Гедеон Рихтер - България (официален сайт)