Приятелят ми друса херца и не знам как да му помогна.
Здравейте, съжалявам, че може би темата е леко клиширана, но това се превърна в огромен проблем за мен.. Заедно съм с едно момче от доста време вече, което преди друсаше хероин(но не системно - по веднъж на няколко седмици) и спря за година и нещо. Продължи само на трева и чат-пат лепило и гъбки. Днес се видяхме (той е от друг град) и случайно зърнах една-две дупчици на ръката му.. И той естествено си призна(но и каза, че ако не бях забелязала не би ми казал, защото не иска да ме наранява).. Опитвам се всячески да го откажа от хероина, пък трева, гъбки и лепило - да ги прави квото си иска, но не и херца.. Ние имаме невероятно силни чувства един към друг, но за съжаление, той не вярва, че може да живее без наркотици.. И за двамата е достатъчно тежко, че не можем да се виждаме често и всяка раздяла ни носи огромна болка... Моля ви, помогнете ми - опитвам се да му помогна, да го утеша, да го успокоя, но не винаги усилията ми дават резултат.. Просто вече не знам какво да направя. А не искам да му поставям ултиматуми от рода на ”избирай между мен и хероина”. Благодаря ви предварително.