- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Специалност "право"
Здравейте на всички. Интересувам се от всякаква информация,свързана със специалност "право". Всякакви детайли и впечатления ще са ми от полза. Общо казано искам инфо за приемен изпит,за самия ход на обучението и т.н
приемните изпити са две по история и литература![]()
хах и аз това ше кандидатствам.... ма ти не си ли другата година щом си 88?... балообразуването е оценката от изпита по история*2+оценката от изпита по литература+оценката от дипломата по история+оценката от дипломата по литература... обаче да знаеш яко учене ше падне... затва си стегай гъза и почваи още от тая година... друго за право ако те интересува питаи.......
мен ме интересува колко години са необходими преди право за упражняване на професията?
Мисията ми в живота е да те накарам да се усмихнеш
Нещо немога да схвана въпроса тиПървоначално написано от Firestarter
История и литература е една от най-трудните комбинации. И по двете трябва да се учи всеки ден по 4-5 часа.
имах предвид колко години се учи правото преди да се практикува..
5-6 години е магистратурата, както всяка специалност. И после не вярвам да започнеш да практикуваш истински.
I az 6te kandidatstvam s istoriq i literatura drugata godina i to na dosta mesta,no me interesuva konkretno za pravoto v NBU,tui kato za men nqma zna4enie kude 6te go u4a,posle si imam dobra alternativa bez zna4enie kude sum go zavur6ila,no me interesuva podrobna informaciq,za6toto razbrah,4e tova koeto pi6e v saita na NBU speciqlno za kandidatstvaneto za pravo,se razminava s tova koeto e tazi godina.Ne bilo samo testa a ima i speciqliziran izpit i nqkakvi takiva ne6ta,ako nqkoi znae,6te sum mu mnogo blagodarna za informaciqta![]()
Дете. Този месец са излезли справочниците. Отиваш и си купуваш - не е трудно.
..и накрая да те приемат в Карлуково. Не се учи по часовник, не плашете човекаПървоначално написано от `Death`Whore`
.
От това, което знам аз изпитите са 3. Нещо се говореше, че в СУ за тази година ще са 6, но не знам подробности. В сайта на НБУ си пише точно и ясно:Първоначално написано от exploitedteen
Държавен изпит по "Гражданскоправни науки"
Държавен изпит по "Наказателноправни науки"
Държавен изпит по "Публично правни науки"
Master_88,
не ти е рано да започнеш да учиш или поне да се интересуваш и да четеш малко повече от това, което ви дават в училище.
http://tinyurl.com/2439g8 айде!))
Зле ли си? Да съм казала, че се учи от 10 до 10 точно? Но се учи по толкова!
Za da u4ite pravo spored men trqbva ne6to da ne vi e savsem na red v glavatapove4e ot 90 % ot vas ne znaqt za kakvo stava duma siguren sum. Kolko ot vas 4etat knigi poprincip a ? da e taka za udovolstvie. Ako ne ste 4eli za udovolstvie dovolno koli4estvo knigi do sega seriozno vi savetvam da ne izbirate pravo. `Death`Whore` go e kazala mnogo to4no u4i si mnogo i to ne prosto mnogo mi stra6no mnogo. Ako iskate da imate realen 6ans dokat kandidatstvate prosto trqbva da zabravite za izvestno vreme li4niqt si jivot priqtelite kuponite i tn. A ako si mislite 4e vednaj da vlezete posle lesno 6te se izlajete jestoko ama mnogo jestoko daje spokoino moga da kaja 4e ot obu4enieto po pravo kandidatstvaneto e nai lesnata 4ast
`Death`Whore`,
по друг начин исках да кажа, че за всеки си е различно.
Пределно ясно ми е колко засядане над книгите трябва, но лично мен трудното може само да ме амбицира.
http://tinyurl.com/2439g8 айде!))
Извинете за глупавия въпрос, но след като сте подхванали темата...аз исках да попитам - как се образува бала? Някъде четох 2 пъти оценката от изпита по история + оценката от изпита по литература + оценките от дипломата по история и литература - това така ли е? И кои по-точно оценки от дипломата - само от 12ти клас или...? Нещо не ми е ясно...![]()
Как може да не знаеш какво е диплома? На края на 12-ти клас ти дават нещо, подобно на онова след 4-ти клас, него го помниш. Там има оценка със стотни по всеки предмет и крайна оценка на дипломата. А балът се образува от някои предмети от дипломата и изпитите. За всеки университет и специалност е различно, но има справочници, в които ще получиш нужната информация.
в дипломата по всеки предмет се пише обща оценка от всичките години, които изучаваш дадения предметПървоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Виждаш ли, че не знаеш какво е диплома.
[quote="Santino"]Какво по точно препоръчваш да се чете за да се подготвяме от рано? На какво точно са изпитите?Първоначално написано от `Death`Whore`
Благодаря и Успех!
Изпитите са:
История - над 20 доста дълги теми.
Литература - авторите, които се учат в 12-ти клас /общо-взето/. Пишат се дълги теми.
И 11 клас...