- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да бъде или не - това е въпросът
Здравейте. От известно време насам съм изправен пред вътрешни противоречия. В основата на тези противоречия стои едно момиче, с което се запознах неотдавна. Отначало не бях много сигурен дали я харесвам, но с течение на времето осъзнах, че започвам да хлътвам все повече и повече по нея. За съжаление обаче се оказа, че тя си има приятел. При други обстоятелства може би щях да се откажа от намеренията си да я спечеля, но този вариант просто не ме устройва. Не мога да се примиря с мисълта, че ще изпусна поредната възможност поради нерешителност. Тук отварям скоба да уточня, че не става дума за възможност в смисъла на това да я вкарам в леглото си (все пак това е раздел Любов, а не Секс).
По-нататък... Досега не съм афиширал чувствата си към нея открито, нито пък тя към мен. Правил съм й комплименти, а пък тя веднъж ми каза, че съм готин. Готов съм да се обзаложа, че тя ме харесва и не съм й безразличен, но за момента няма как да стане така, че да се информирам от трета страна дали съм прав или не. Все пак съм достатъчно сигурен, че имам реални шансове, доколкото нейният приятел не е част от сметката.
За съжаление обаче няма начин как да пренебрегна факта, че тя е обвързана, следователно гаджето й представлява ключов елемент, който трябва да бъде отстранен. Единственият възможен начин това да стане е просто да успея да го изместя от сърцето й. Знам, че изглежда егоистично, но моралните задръжки няма да бъдат достатъчни, за да ме спрат, ако ми се удаде възможност да заема неговото място. Няма смисъл да се оправдавам за това пред когото и да било освен пред собствената си съвест. Нямам нужда от уроци по морал, а от съвет как да постъпя - да се откажа от намеренията си да повлияя на тяхната връзка, запазвайки приятелските ни отношения, или да пратя по дяволите приятелските отношения и при първата изпаднала възможност да й призная всичко? Тук искам да отбележа, че евентуален отказ от нейна страна би означавал да залича сферата на общото между нас, т.е. да престанем да се виждаме. Кофти е, че в този случай съм по-склонен да жертвам не само нашето приятелство, но и много други, но понякога просто не умея да губя...
deistvai vseki drug bi napravil taka!!!!
izmestvash go i tova e pone taka az pravq!!!!vinagi se namesvam m/y 2ma prosto sum takuv 4e kato iskam neshto si go vzimam
![]()
Kogato haresam neshto pravq 2 neshta ili go krada ili go eba!!! tuk e e samo za ebane no deistvai!![]()
May The Force Be With you Me. Anderson
Май нещата отиват на риск печели, риск губи. Какво пък, ще се пробвам.
Казана дума – хвърлен камък. Fat_phil е прав, с бездействие няма да си направя услуга. Формулирал съм един план за действие и в тази връзка бих желал да чуя различни конструктивни критики и коментари. Възнамерявам да й призная чувствата си скоро, като за целта ще я поканя да излезем уж да се видим. Не мисля, че ще ми откаже на предложението, въпреки че приятелят й едва ли би приел тази идея с възторг. Все още не съм изготвил конкретен план за това как точно ще я предразположа да чуе това, което имам да й казвам, но така или иначе предложението да излезем само двамата със сигурност ще бъде неочаквано.
Вече имам идея с какъв предлог ще си послужа, за да накарам нещата да изглеждат сякаш не са предварително режисирани. Е, почти де, човек никога не може да предвиди всичко все пак... И така... Засега не съм направил цялостна постановка на срещата, но планирам кулминационния момент да не е в самото начало. Ще направя признанието си едва в края на вечерта, т.е. след като тя е останала с впечатлението, че поканата ми е била абсолютно непринудена.
Наясно съм с риска тя да ми откаже, все пак е ангажирана с друг. Също така съм наясно с това, че дори да не съм й безразличен, пак може да последва отказ, защото както знаем, нерядко се случва да вземем решение, за което по-късно се разкайваме, но въпреки това сме го взели поради неправилна моментна оценка на ситуацията и липса на достатъчно време за размисъл. И последно, съществува вероятността да бъда отрязан, понеже тя не проявява интерес към мен. Склонен съм да смятам, че последният възможен изход от ситуацията е най-невероятен, но не го изключвам напълно.
В този ред на мисли трябва да съм подготвен и за отказ от нейна страна. Не искам да стане така, че да си развалим отношенията или да се отдалечим един от друг заради това, че тя ме е отрязала. Все си мисля, че ако й кажа на четири очи, че се надявам този неин избор (да ми откаже) да не стане причина за прекъсване на приятелските ни отношения, е съвсем възможно да си останем приятели. Интересно ми е какво мисли женската част по този въпрос.
Moli se da doide na sre6tata ina4e za wsi4ko drugo sigurno 6te se sprawi6.i na men sa mi minavali takiwa ne6ta prez uma , no ne znae6 kakwo moje da te izduni.
Мдам, планът няма да сработи, ако тя отклони поканата ми. Бих могъл да измисля алтернативен такъв, но по този начин нещата стават много прибързани.
ne burzai vsi4ko shte doide s vremeto si no po4ni pomalko da q zaribqvash da i govorish mili no ne prqko kazani neshta v smisul da se razkriesh (pravi i komplimenti) oglejdai q kazvai i kak izglejda nai-dobre i obshto vzeto neshta koito ve4e neinoto gaje e zabravilo poradi pri4inata 4e q imatova kara edno momi4e da se 4uvstva jelano! razpitvai q za vruzkata i i tam kudeto e ahilesovata peti4ka strelqsh (tova shte re4e v neshtata koito im kucat)
ta kakto kazah ne burzai shtom si siguren 4e te haresva iza4akai no nikoga ne predlagai v prav text !!!!!
purvo zaigravkata e MNOGO VAJNA BEZ NEQ NQMA USPEH!!!
Хората са казали,че в любовта и на война всичко е позволено...е,да ама и двете са достатъчно пагубни...според мен тва да си такъв егоист е супер ужасно...ами ако тя има чувства към приятеля си?!Може просто да си и симпатичен и нищо повече...окей,кажи и,ама после не разбирам защо евентуалният и отказ трябва да значи край на всякакви отношения?!Уж искаш да сте приятели,уж не искаш,щото не умееш да губиш!Нима приятелството не значи нищо за теб?!?!Премисли добре това,което се готвиш да направиш,а не действай като кон с капаци![]()
Fat_phil: Разбрано. Няма да свалям картите си засега, но ще започна да подготвям терена за крайния етап. Засега не знам нищо за гаджето й, нито съм го виждал, нито сме си говорили за него. Надявам се скоро да ми се отвори възможност да го срещна. Все пак трябва да знам кой стои между мен и нея. До крайния срок за действие все още има време, но не е като да нямам такъв. Да, все още е рано да й предлагам в прав текст, но нали все някога трябва да го направя?
mnogomili4kata-sf: Сама го каза - всичко е позволено. Не се засягам от това, че ме смяташ за егоист, свободна си да мислиш каквото искаш за другите. Не съм казал, че тя няма чувства към приятеля си. Напротив, несъмнено държи на него. Но погледни нещата от моята камбанария – аз също имам чувства към нея и не мога да им се противопоставя.
Приятелските отношения между двама души неведнъж са били разваляни именно вследствие на опита да прераснат в интимни. Вярвай ми, че последното нещо, което искам, е да си развалим приятелските отношения. Предполагам си съгласна с мен, че нещата няма да бъдат същите, след като съм направил признанието си.
Да,така е няма да са същите...ама преди да предприемеш нещо по-сериозно по-добре наистина разбери повече за човека до нея
И как по-точно предлагаш да насоча темата на разговор към него без тя да отгатне какво всъщност ми се върти в главата?
ама вии сте големи егоисти!!!знаете ли какво е гадно да ти се натиска някое момче след като си имаш приятел.точно в момента имам същия проблем и ще ви кажа кво стана да не кажете после че не съм ви казала...
та бившото ми гадже сега ме следи постоянно нищо че съм "запазена марка",ма той пак...и много ме дразни.той е с една година по-голям от мен и се двжим в една компания когато сме на даскало...излизам аз и другите ми приятелки да пушим и той постоянно ми се натиска,идва да ми пали косата със запалка и аз го гоня и го обиждам,постоянно ми звъни,търси ме да ходим на кафе...другите от компанията искат пак да се събера с него но аз неискам и са против сегашната ми връзка/те самите ми го казаха/но аз не слушам другите а само мене си защото когато се намеша някой друг става "манджа с грозге".сега приятеля ми като разбра какво прави бившото и тръгна да го бие и с 300 зора го удържах и му казах че аз ще се расправям ама той го причакал след даскало и го прибил от бой и сега е в болницата ...
така че си помисли Фнимателно!!!
Благодаря ти, че беше така добра да споделиш личната си драма. Кофти развръзка на ситуацията наистина... Не съм безпринципен или безскрупулен, но в конкретния случай просто не страдам от угризения на съвестта.
виж братче...първо помисли как ще се почувства другия и какво може да се случи...дали може да те заплаши или още по лошо.а знаеш ли че тя ако почне да ти се подддава и той разбере може и тя да си го отнесе...хората са казали - ТРИПЪТИ МЕРИ ЕДИН ПЪТ РЕЖИ!!!
Абе ти не си наред...Извинявай,но е адски тъпо.Ходя с приятеля си от доста време и така се получи ,че един мераклия като теб(беше ми уж приятел)реши,че можело да се получи м/у нас.Знаеше много добре ,че обичам гаджето си,знаеше слабите места в наща връзка(разказвах му-нали ми беше добър приятел) и ми ги натякваше във всеки удобен случай ,когато можеше,изкарваше приятеля ми най-големия тъпанар и се опитваше да го обижда в мое присъствие...Опитваше се да ми внуши ,че шяло да се получи м/у нас и че връзката м/у мен и приятеля ми била обречена...Добре ,че на казах на гаджето си щото щеше да полудее...И аз чесно казано много се дразнех,че някой си позволява да говори така за някой скъп мой човек,беше приятелче и за това не му казах да престане....Той си мислел ,че съм го харесвала..Всъщност не!И така,накрая много се изнервих и за***х т.нар. ми приятел,който се опита по маниполативния начин да ме "открадне"...Край!
Много е ужасно и подло това...Имаше една басня за охлюва и орела...Как охлюва се изкачва до най-високите върхове,лазейки и мазнейки се...сведен до най-долното.И стига,да.Но изводът е ,че никога няма да заприлича на орела
Vi kfo.Po dure ne se mesi...shtom si ima priqtel q ostavi...nedie da se mesish...te veche sa dvama a ti si izlishen...tq ako te haresvashe nqmashe da sedi s priqtelq si..
ако чак толкова много не можеш да си я избиеш от главата (през което всички сме минали поне веднъж в живота си) направи възможно най-простото нещо. повярвай ми, чакане, подготвяне на почвата и разни други такива е само загуба на време. в любовта важи едно по-различно правило - по добре по-рано отколкото по-късно! не знаеш какви са им отношенията, доколко са сериозни. ако изчакваш през това време тяхната връзка може да се задълбочи.
не съм на твоя страна, не съм и на нейна. всеки заслужава да бъде щастлив но зависи каква цена ще плати за това. ако цената е твърде висока, по-добре да съм нещастен откокото да съсипя живота на някого. а и откъде знаеш че тя ще бъде по-щастлива с теб. ами ако не можеш да я направиш щастлива? замисли се за това.
и най-добрия вариант който ти предлагам е следния:
-- просто един ден и кажи, ей така на майтап: "знаеш ли, завиждам на гаджето ти. бих дал всичко да съм на неговото място!"
гаранция ти давам че тези твои думи няма да ги подмине. но вече тя ще трябва да си реши какво иска. и ако не иска нищо от теб, забрави я!!! дори и това да означава повече никога да не я видиш
Ти сигурен ли си, че искаш да рискуваш, да й признаеш чувствата си?Предполагам знаеш какви ще са последствията, ако го направиш.Има вероятност да я изгубиш като приятелка, дори като позната. Може да я загубиш завинаги...Естествено, че всичко това може и да не се случи.Възможно е да го приеме нормално и всичко да е като по- рано.Само дето ти ще знаеш, че тя ти е отказала.Замисли се все пак, че щом е с приятеля си, значи го харесва.Защо иначе ще бъде с него...Щом не си й безразличен имаш шанс определено, но дали ще зарежи приятеля си заради теб?
Съветвам те да не прибързваш и да не рискуваш така, защото може да я загубиш, а и има много по-ефикасни начини от този.
Например, защо не я накараш да те харесва повече от приятеля си?Но за това се иска търпение, а не зная дали ти го имаш.Това, че й правиш комплименти е добре, но не стига.Бъди й най-добър приятел.Нека ти има доверие, но внимавай да не те усети и да разбере каква ти е целта (че я харесваш), защото това е почти същото като да й признаеш чувствата си. Та както казах постарай се да те обикне първо като приятел.Да държи на теб и да не може без теб. Така ще разбереш слабите й места.След това вече ще можеш да действаш. Това разбира се е, ако искаш да я накараш да зареже приятеля си заради теб, защото те харесва, а не да го направи защото ти си провалил всичко...Предполагам, не искаш да те мисли за 'човека, който провали връзката ми'.Бъди търпелив това е най-важното.Проблема е, че ако накрая не издържиш може да провалиш всичките си усилия. За това добре си помисли. И трябва да видиш как изглежда гаджето й... По-добре е за теб.Да не излезе някоя голяма мутра, дето може да те смачка с един шамарСъщо да не излезе така че тя после да съжалява, че го е зарязала и е тръгнала с теб.Може да провалиш една хубава връзка...Дали найстина го искаш.Ако искаш да бъде щастлива и да не я загубиш, по-добре имай търпение и изчакай да видиш как ще се развият нещата
![]()
Златистата нишка се прекъсна,клетката от светлина изчезна,песента на феникса заглъхна...
![]()
Пийс Бабо, форум на избухляри=> http://www.phpbb-uk.net/forum/?mforum=peacebabo
Първоначално написано от Анонимко
e normalno da go e prebil toq ne ti se e natiskal a se e gavril s teb![]()
e normalno da go e prebil toq ne ti se e natiskal a se e gavril s teb![]()
ne sum suglasen!!! moeto gaje v momenta si go otkradnah ot edin neshtastnik deto se misleshe za zvezda no v kraq na kraishtata tq dodie pri men!!! shteshe da me bie da me koli bla bla!!!
ta tq purvona4alno kaza 4e go obi4a tova onova 4e ne iska da sme zaedno i hop s turpenie vsi4ko se naredi kakto iskah!!!
Ta mr Anderson kakto ti kazah celi se v petata![]()
Именно \/ Бързата работа срам за майстора.Ако я искаш, бъди търпелив.Не бъде глупак.Покажи й, че си по-добър от приятеля й.Покажи й как се обича, че е единствена за теб
Отделяй й достатъчно време...Но не я задушавай и най-важното недей да бързаш
![]()
Златистата нишка се прекъсна,клетката от светлина изчезна,песента на феникса заглъхна...
![]()
Пийс Бабо, форум на избухляри=> http://www.phpbb-uk.net/forum/?mforum=peacebabo
Искам да коментирам изказванията на някой хора отгоре относно егоизма като кажа, че според психологията любовта е алтруистичен егоизъм.
От всички коментари и начина на писане на MrAnderson мога да заключа че това е един прилежен човек. (пише грамотно и на кирилица)
Напълно му съчувствам, защото съм на същотото "дередже".Който и да е приятелят(интимния) на момичето ти съм сигурен, че ти ще успееш да го изместиш, ако не успееш (звучиш ми ерудирано) - разбери че явно тя не те оценява или е под нивото ти.Животът е несправедлив ,а в любовта няма логика - можеш да очакваш всичко, но моят съвет е покайи и за известно време любовта си, а след това внезапно престани да се занимаваш с нея и поогледай за други момичета. Защо:
1.Човек оценява нещо когато го изгуби най-добре.
2.Ще се запознаеш с други момичета и евентуално, ако не се получи с нея ще намериш друга може би по-добра (всяко зло за добро).
Знам, че в състоянието в което се намираш не можеш да мислиш за други момичета, но това е положението.
Прочетох ти 1вото мнение, но остганалите не съм, защото ме мързиНо все пак според мен трябва да действаш ! И то при първа възможност, защото може да стане късно после... Какво от това, че има гадже. Има вероятност след като говори с теб да няма
![]()
обичам дениту ми{}
tuka si prav shtot toi si go tyrseshe i neiskam drugi da posledvat negovata greshka za tva mu kazah vsichkoПървоначално написано от Fat_phil