Здравейте. От известно време насам съм изправен пред вътрешни противоречия. В основата на тези противоречия стои едно момиче, с което се запознах неотдавна. Отначало не бях много сигурен дали я харесвам, но с течение на времето осъзнах, че започвам да хлътвам все повече и повече по нея. За съжаление обаче се оказа, че тя си има приятел. При други обстоятелства може би щях да се откажа от намеренията си да я спечеля, но този вариант просто не ме устройва. Не мога да се примиря с мисълта, че ще изпусна поредната възможност поради нерешителност. Тук отварям скоба да уточня, че не става дума за възможност в смисъла на това да я вкарам в леглото си (все пак това е раздел Любов, а не Секс).

По-нататък... Досега не съм афиширал чувствата си към нея открито, нито пък тя към мен. Правил съм й комплименти, а пък тя веднъж ми каза, че съм готин. Готов съм да се обзаложа, че тя ме харесва и не съм й безразличен, но за момента няма как да стане така, че да се информирам от трета страна дали съм прав или не. Все пак съм достатъчно сигурен, че имам реални шансове, доколкото нейният приятел не е част от сметката.

За съжаление обаче няма начин как да пренебрегна факта, че тя е обвързана, следователно гаджето й представлява ключов елемент, който трябва да бъде отстранен. Единственият възможен начин това да стане е просто да успея да го изместя от сърцето й. Знам, че изглежда егоистично, но моралните задръжки няма да бъдат достатъчни, за да ме спрат, ако ми се удаде възможност да заема неговото място. Няма смисъл да се оправдавам за това пред когото и да било освен пред собствената си съвест. Нямам нужда от уроци по морал, а от съвет как да постъпя - да се откажа от намеренията си да повлияя на тяхната връзка, запазвайки приятелските ни отношения, или да пратя по дяволите приятелските отношения и при първата изпаднала възможност да й призная всичко? Тук искам да отбележа, че евентуален отказ от нейна страна би означавал да залича сферата на общото между нас, т.е. да престанем да се виждаме. Кофти е, че в този случай съм по-склонен да жертвам не само нашето приятелство, но и много други, но понякога просто не умея да губя...