Първоначално написано от
Анонимко
ок, искаш да запазиш приятелството дори и да ти откаже, но защо?? защо ти е да си причиняваш това? знаеш ли колко е гадно да си влюбен в момиче, което знаеш че никога няма да имаш и да продължаваш да я виждаш и да общувате? да я разсмиваш, да й правиш комплименти, да я докосваш и все пак да знаеш че довечера тя ще си легне с него и няма да се сети за теб, а ти ще лежиш в празното легло - убийствено е!!! ако по думите си личи да съм го преживял, да така е. преживял съм го!!!
ако тя поиска сама да си тръгне от него, тогава бъди до нея. подкрепяй я, и един ден чудото може да стане. но ако тръгнеш да я изтръгваш от него, ще се получи точно обратния ефект.
не мисля че можеш да останеш със същите чувства към жена която обичаш, но е избрала друг пред теб. не можеш изведнъж да си кажеш (а и да го направиш) - "ами хайде от днес вече не я обичам, само приятелка ми е." няма такова нещо!!! обичал ли си някога, винаги остава по нещо, дълбоко в теб. и след година като я видиш с някой друг, пак всичко ти изтръпва и се свива отвътре и си казваш: "това там можеше да бъда аз с нея, но тя не ме избра."