.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Тема: Генетика

Генетика

Имаше подобна тема, но беше заключена... Затова искам да попитам: Възможно ли е при синеок баща и синеока майка детето да се роди с пъстри очи? Четох, че е невъзможно то да е с кафеви, но с пъстри?
    Един момент невнимание - цял живот страдание.
    НЕ на войната по пътищата!

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    Да, възможно е.
    А това, че е невъзможно от родители със сини очи да се роди дете с кафяви е според генетиката изучавана в училище, на практика си е възможно, но изключително малко вероятно и рядко срещано.
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

Град
    България
    Вески човек има алели от бащата и от майката.Взависимост кoй ще се окаже доминантен .Попринцип кафевия алел едоминантен относно синия , но детето може да наследи рецесивния. По тази логика с научно доказване е възможно родители с кафеви очи да имат дете със сини , но това е изключително рядко явление! Случва се и ако в гените на родителите има хора със сини очи
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Град
    Някъде там....
    iibiza, извинявай но това което си написал/а е пълно с грешки. Не е рядко явление родители с кафяви очи да имат дете със сини. Ако и двамата са хетерозиготни има шанс 1/4 детето да е хомозиготно по рецесивните алели - със сини очи. Както казах обаче, това е генетиката, която се учи в училище. На практика нещата са доста по-сложни и почни всичко е възможно, дори индивид с две X хромозоми (женски) да се развие като напълно функционален фенотипно мъжки, или обратното. Генетичният материал е само основата, условията на средата оказват огромно влияние върху развитието на организмите.
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от titkos Виж мнението
    Имаше подобна тема, но беше заключена... Затова искам да попитам: Възможно ли е при синеок баща и синеока майка детето да се роди с пъстри очи? Четох, че е невъзможно то да е с кафеви, но с пъстри?
    Не. Нито с кафеви, нито с пъстри.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Някъде там....
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Не. Нито с кафеви, нито с пъстри.
    Е не чак с такава категоричност де. Поне за пъстрите.

Ами ако за същия случай: двамата родителя са нулева положителна кръвна група и детето също?

Искаш да разбереш дали някой е осиновен ли? Или дали някой е изневерил? (шесто чувство, може и да греша, ако искаш не отговаряй)

Някой от вас ако познава Папи негъра от София, ще се увери, че всичко е възможно.

Мега фен Аватара на draid
    Кафявите дзъркели ще да са доминантни.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Кафявите дзъркели ще да са доминантни.
    Мхм.

Цитирай Първоначално написано от titkos Виж мнението
    Ами ако за същия случай: двамата родителя са нулева положителна кръвна група и детето също?
    При двама родители 0+ не е странно и детето да е 0+.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Искаш да разбереш дали някой е осиновен ли? Или дали някой е изневерил? (шесто чувство, може и да греша, ако искаш не отговаряй)
    Да, става въпрос за майка ми и нейните родители. Тя е с пъстри очи и... не знам.

Супер фен Аватара на weheartiit
    за очите не знам,но не си ли се заглеждала дали си приличат визуално,чартите и т.н.
    едва ли за толкова време няма да и кажат,че е осиновена примерно

Голям фен Аватара на naksdy
    Абеее, това е доста спорна тема с много изключения. Мама и тати са с кафеви очи, баба е с кафеви, дядо със сини (по бащина линия), а другите ми баба и дядо са били със сини и двамата. В задачата се пита от къде се пръкнах аз с пъстри
    Женско съм! Пикая клекнала...

Цитирай Първоначално написано от naksdy Виж мнението
    Абеее, това е доста спорна тема с много изключения. Мама и тати са с кафеви очи, баба е с кафеви, дядо със сини (по бащина линия), а другите ми баба и дядо са били със сини и двамата. В задачата се пита от къде се пръкнах аз с пъстри
    Почти същия случай сме. От двама родителя със сини очи, детето да е с кафеви или пъстри нали уж не може... Но е същата кръвна група като двамата.
    Майка ми не е осиновена, но двамата й братя са все със сини очи. Чудя се дали биологичният й баща е дядо ми. Тя прилича на родът си по майчина линия повече, т.е. на баба.
    Последно редактирано от titkos : 08-04-2013 на 11:43

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си