iskam da pitam ne6to za frenskiq manikur.kade se slagat tiq lenti4ki i ko sa prai s tqh.lele hora neeznam kak se prai toq frenski manikur,molq vi sa obqsnete mi stupka po stupka.i ko mi trqa za nego
спокс.и при мен първия път не се получи много хубаво.ми трябва ти комплект за френски маникюр-10 лентички,бял лак и покривен.ноктите ти обаче трябва да са си хубаво оформени и да не са мънички.
1 стъпка отлепваш лентичка по лентичка и лепваш под мястото от което почва бялата част на нокътя.
2 стъпка както са ти ноктите с лентичките,взимаш белия лак и лакираш тази част от нокътя която е над лентичката(бялата част от нокътя).
3 стъпка след като усетиш,че ти е изсъхнал белия лак,махаш внимателно лентичките и нанасяш покривния лак в/у всичките нокти.
♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥
Трябват ти: търпение, малко сръчност, комплект за френски маникюр, който съдържа: бял лак, 10 броя лентички за френски маникюр, лак с телесен цвят, осонова и топ лак. И в няколко стъпки:
1. Върху добре оформени, гледки и желателно дълги нокти се нанася основата, която предпазва нокътя.
2. Нанасяш върху целия нокът лакът с телесен цвят и чакаш да изсъхне много добре.
3. Залепваш вяка една лентичка върху всеки нокът като оставяш няколко (по твоя преценка) милиметра до края на нокътя, където ще бъде бяло.
4. С белия лак внилателно лакираш от нрая на нокътя до лентичката и малко от нея.
5. След като белият лак е добре изсъхнал много внимателно отлепяш лентичките.
6. Нанасяш топ лака отгоре и отново чакаш да исъхне.
Вече си готова. Процедурата е доста бавна и не много лесна. Тябва си сръчност. Аз личност никога не успявам да си направя перфектният френски маникюр сама и затова ходя при маникюрит да ми го прави. Има дост авариации, които могат да се правят с този вид маникюр. Напремер вместо бяло накрая да се сложи друг цвят или да се замети телесният лак със някакъв друг цвят. Успех! И дано съм била полезна.