- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Математика + Готин начин да пратиш скрито съобщение
Незнам дали темата е за тук, но :
Като казах за математика - имате ли представа как момичетата се отнасят към този предмет(болшинството).
Дадох бележка с съдържание един магически квадрат (3x3) който бях написал:
ТОМ
ИА7
ЧЕБ
на едно момиче за което доста дерзая:
Можете ли да го разкодирате като знаете, че буквите в него отговарят на цифрите от едно до девет и О=1.Буквите трябва да се подредят по големина спрямо числата съответстващи им.
Когато и казах, че може да стигне до съдържането индуктивно тя се усмихна, но допълних че ще се радвам да ми даде дедуктивни разсъждения.
Въпреки че задачата използва понятия от 2-3 клас(да не ме помислите за такъв аз съм 9-то класник)- забелязъл съм, че
повечето момичета матаматиката не им идва от вътре така че може доста да се помъчат - особено при тази задача ти се струва че има инвариантност и това води ди леко объркване (въпреки че може да се напише като система и да се реши)
Тази задача я измислих за момичето в което съм влюбен, тя трябваше да се рашава просто, но в нея да има математическа красота, смятам че съм успял,мислех да добява и нови знания като логаритми и радикали, но реших че така ще се откаже да я решава.Надявам се да помогне на някой.
ПС: Благодаря че прочетохте това!!!
Не се ли получава "Обичам те"?
Индуктивно или дедуктивно стигна до верния извод. =D>Първоначално написано от Krem4eto
mai se polu4ava neshto takova no kato cqlo "obi4am te"
816
357
492
I ain't got time for no games, I'm hopin' mami that you feel the same
I got what you need to feel the pain
Here's my number call me when you're up for an even exchange!
Много оригинално си го измислил =D> !!!Първоначално написано от akademika
Само аз ли мога да броя до 10?![]()
Я ми разкажете задачката
The perfect blossom is a rare thing. You can spend your whole life looking for one, and it would not be a wasted life
Дано и тя да си помисли така(че е оригинално), използвайки алгоритъма можете да кодирате и по дълги съобщения от рода на 16,25,36 букви ако имате интерес, питайте. Май трябваше да туря темата в Фън,ФЪн,ФЪН
буу тия така и не разбрах как се изчисляват..
я дай тоя алгоритъм
трябваше едно време да не спя точно в тия часове![]()
The perfect blossom is a rare thing. You can spend your whole life looking for one, and it would not be a wasted life
Първоначално написано от penywise
Сбора навсякъде е 15 , защото имаш числа в интервала 1 до 9,
получаваш квадрат
816
357
492
и заместваш с буквите Т=8,О=1,М=6,.... Б=2
и подреждаш О=1;Б=2;И=3;Ч=4 .... ==>ОБИЧАМ ТЕ
алгоритъмът за решение е лесен, но алгоритъма за написване на задачата иска малко повече обяснение.Първоначално написано от penywise
Аз съм схватлив...![]()
uuuuu Akademika shte vzema i az da stana nqkuv akademik kato teb![]()
'тва бъзик ли еПървоначално написано от Fat_phil
така като измислиш съобщението погледни броя на буквите, ако е по малък или равен на 9 използваш тоя случай , но заместваш с твои букви, ако е повече - не ми се обяснява ще ти напиша вариант с 25 буквиПървоначално написано от penywise
17 |24 |1 | 8 | 15
23 |5 |7 | 14 |16
4 |6 |13 |20 | 22
10 |12 |19 |21 | 3
11 |18 |25 |2 | 9
достатъчно е да напишеш стайностите на четири(мойе би става и с по -малко на на примависта не мога да кажа,защото може да има инварианти, и да не се получи съобщението) букви, а ако съобщението е по-късо, да ги оставиш като интервали
Първоначално написано от akademika
da we ama ne e s cel zaqjdane![]()
ОК, не съм схватлив![]()
Не можах да разбера ама абсолютно нищо от тоя алгоритъм ли е кво ли е...математиката не ми се отдава даже хич..едвам бутам по тоя предмет![]()
yeah, me2Първоначално написано от NeJnA_DrOgA^
![]()
значи няма смисъл да се мъча, ще обясня, но утре, сега трябва да излизамПървоначално написано от penywise
Hah dobre, che matematikata mi e silna strana, inache taka, kakto si go obqsnil, nikoga ne bih se usetila za kakvo stava vypros.
Inache originalno si go izmislil \/ .
I`m trying to make your dreams come true...
Може би е интересно, но в момента ме мързи да го чета и правя.![]()
![]()
Не съм съгласна, че на повечето момичета математиката не им е силна страна или нещо подобно беше писал
на повечето в този форум - може би, но попринцип си има и много умни момиченца(момичета-момчета, кой е по умен ... въобще не споменавам)
както и да е
Какво стана с твоето девойче?
![]()
Мечо ПУх!
]
akademika nqma6e li da e po lesno da i kaje6 na momi4eto 4e q obi4ka6 bez da q m14i6 da re6ava zada4i...?!![]()
![]()
Първоначално написано от Анонимко
TVA bqh AZ![]()
![]()
NqMam KraV V AlkoHola! {}{}{}{}{}