Математика + Готин начин да пратиш скрито съобщение
Незнам дали темата е за тук, но :
Като казах за математика - имате ли представа как момичетата се отнасят към този предмет(болшинството).
Дадох бележка с съдържание един магически квадрат (3x3) който бях написал:
ТОМ
ИА7
ЧЕБ
на едно момиче за което доста дерзая:
Можете ли да го разкодирате като знаете, че буквите в него отговарят на цифрите от едно до девет и О=1.Буквите трябва да се подредят по големина спрямо числата съответстващи им.
Когато и казах, че може да стигне до съдържането индуктивно тя се усмихна, но допълних че ще се радвам да ми даде дедуктивни разсъждения.
Въпреки че задачата използва понятия от 2-3 клас(да не ме помислите за такъв аз съм 9-то класник)- забелязъл съм, че
повечето момичета матаматиката не им идва от вътре така че може доста да се помъчат - особено при тази задача ти се струва че има инвариантност и това води ди леко объркване (въпреки че може да се напише като система и да се реши)
Тази задача я измислих за момичето в което съм влюбен, тя трябваше да се рашава просто, но в нея да има математическа красота, смятам че съм успял,мислех да добява и нови знания като логаритми и радикали, но реших че така ще се откаже да я решава.Надявам се да помогне на някой.