- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- awe da vi pitam
Awe hora ako moete da mi obqsnite kakvo to4no e ozna4ava prisudata "Ob6testveno poricanie" s podrobnosti ako moje10x predvaritelno
Ха днес го учих по право - публично порицание на нарушителя предтрудовия колкетив или организацията, в която работи. Тоест от районния съд пращат заповед за наказанието на организацията, на която си член и директорът прочита пред колегите, че си наказан от държавата за правно административно нарушение .
Хихи. Обществено "Строго мъмрене".
Т.е. -> Нищо -- остатък от епохата преди 1989г.
Е, самичт факт че си осъждан, може да ти донесе някакви главоболия.
Това горе бях аз.. както и да е. И това ако е топик в отдела "Любов"![]()
xaxaxa to4no tuk e mqstoto,6a znai6![]()
take all your faithlessness with you,just give me myself back and don't stay!!!!!!!!!!!
Не става въпрос за осъждане. Става въпрос за накзание при нарушение като - каране в пияно състояние, непочистен тротоар, не явяване пред военна комисия и т.н. Държавата предвижда 3 вида наказание - глоба, обществено порицание или временно лишаване от права да се върши дадена професия или дейност(отнемане на шофьорската книжка например). На лица от 16 до 18 години, ако са извършили нарушение, при което е предвидена глоба, глобата се заменя с обществено порицание.Първоначално написано от Анонимко
ПС знам, че темата не е за тук, но поне инфото е полезно за такива, които не са и чували какво е това.