Такааааааааа ..... аз не ги започвам от първия ден .... защото така или иначе от една страна ти първите 2 -3 дни от менструацията ти едвали ще правиш секс, затова започни примерно на 4,5 или 6 ден (когато вече свършва), аз примерно започвам да ги пия от 6 ден и така цикъла ми е точно през 28 дни, ако ги започнеш по-рано и този период ще се съкрати .... така че по-добре дай от по-късно Всеки ден ги пиеш в точно определен час, сутрин, вечер, няма значение. Действието им е през тези 21 дни докато ги пиеш, аз примерно обаче изпивам първите две хапчета (т.е 2 дни) и на третия съм сигурна че проблем няма да има. След тези 21 дни има период от 1-3 дни през които не ги пиеш, за да ти дойде менструацията... тогава по-добре не прави секс. И няма такова нещо като да ги пиеш един месец и за по-сигурно почваш да правиш секс следващия, това направо си звучи абсурдно ---> i drugoto koeto iskam da pitam e za deistvieto im koga to4no 6te b1de? sled kato izpiq cqlata opakovka i prod1ljavam s1s sledva6tata ili o6te dokato piq p1rvata? Следващата опаковка започваш пак в същия ден, в който си започнала предишната по време на цикъла.