- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Чуждите езици
Здравеите хорааз сам 8 клас и уча тук вьв Враца
тази година уча само един език ( Английски ) но от догодина трябва и 2-ри
и сам изправен пред дилемата : Руски,Френски,Немски
има ли някой тук който е учил някой от тези езици и може ли да ми даде някаква насока или сьвет ???
П.С>>> Никои от родителите ми не знае никой от тези езици освен баща ми-Руския,но той почти не се прибира вкьщи![]()
ПЛС кажете нещичко [-o<
I'm gonna do what ever I want,so why to risk it ?
уча немски и мисля че не е ного трудно
живей си живота(другото не е интересно)!!!!
98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиятия!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
mi to vtoriq ezik trudno da go nau4i6 mnogo dobre, no vse pak...
NEMSKI - polezen e ako sled 12 klas se naso4i6 kam prirodnite nauki i injinernite specialnosti - tam e 6iroko predstaven. Osven tova v germaniq se vliza v universitet sravnitelno lesno, stiga da znae6 6vabski. ako 6te si sedi6 v BG - pak nemski.
FRENSKI - 4uval sam 4e v evropa e po populqren ot nemskiq. ako smqta6 da kandidatstva6 s TOEFL i SAT za universitet NA TERITORIQTA na USA, opredeleno frenskiq e plus. Drugo predimstvo e 4e e romanski ezik, a te sa dosta svurzani, i ako go znae6, posle lesno 6te moje6 da nau4i6 Ispanski, Italianski i t.n.
RUSKI - po dobre nedei. ne se se6tam za nqkakvo prilojenie.
аз сега съм в 9 клас и уча за 1 година като 2 чужд език(освен Английския естествено) Немски.леко е странен езика,но мен си ме кефи.освен това наистина има широко приложение.
![]()
♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥
учила съм руски,сега уча немски,а мразя френския...
съветвам те да избереш немски... аз лично много харесвам този език![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Аз бих те посъветвал да избереш френския. Най-благозвучен е, а пък и има доста прилики с английския.
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Знам английски на такова ниво, че англичани и американци мислят че съм от Германия/Скандинавия или САЩ (един като му казах че съм от България ми каза, че като ме гледа си приличам на кльощав американец :P )
Сега уча немски, не ми е лесно, обременен съм от дългите години учене и говорене на английски.
Някой по-горе каза за инженерство и т.н. немски - не! Техническата литература е на два езика - Английски и Руски.
мале НЕМСКИ - в никакъв случай! мразя го тоя език, ужасен енаправооо.......
![]()
иначе съм родена в Русия и знам езика - лесен ми се струва, ама на българите хич не им е![]()
френския ми е несбъднатата мечта.. винаги ми е харесвал![]()
мн романтичен и нежен език ми се струваза жалост годината, когато бях 9-ти клас, не се събра достатъчно голяма група за френски език, а аз много исках
сложиха ни немски и сега АБСОЛЮТНО всички съжаляват
ама като не са мислели на време...
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Само времето доказва силата на Любовта.
Аз също съм за френския.Много е мелодичен.Плюс това е популярен в Европа, САЩ, а в Канада е официален.Много благозвучен и мелодичен е.Мечтата ми е един ден да го науча.
Ако търсиш нещо по-лесно - избери руския.Въпреки, че има падежи, се доближава до нашия.
Ако не знаеш добре Английски, не се захващай с немския ! Ще се объркаш здравата.Аз лично го смятам за много груб и не ме привлича.
Все пак изборът е твой![]()
ot mneniqta do tuk stava qsno 4e ne haresvate mn mn nemski....za tova 6te da e drugo q4e :P
Mar4use si mislq az da pisha frenski ...Ruskiq ne mi trqq a Nemskiq she go burkam s Angliiskiq dosta..
DidoSexA oT KoMpLeKsA ! ! !
emi az sam 7mi klas i ve4e 3ta godina u4a ruski i ti kazvam 4e ne e tolkova lesno ... ezika e hubav po princip i 6e ti e po lesno kato nau4i6 padejite ..![]()
Music is a higher revelation than all wisdom and philosophy
Az sym opredeleno za frenskiq...Izkliuchitelno bogat i blagozvuchen ezik. V Evropa e predpochitan pred nemskiq. Zashto ne poslushash neshto i na 3-te ezika. Dali TV programa, radio, ili nqkoq pesen. Reshi koi zvuchi dobre i sama stigno do reshenie. Shto se otnasq do trudnost....frenskiq ne e nikak lesen, no ako v nachaloto shvanesh gramatikata, vsichko shte e mnogo lesno sled tova. Navyrzana e mnogo...Ako znaesh pyrvoto, nqma da imash nikakvi problemi v vtoroto. Uspeh!!![]()