- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Косопад и пърхут !
Преди години бях с дълга коса , носих много шапки , вдигах си косата с гел ( кремове , пасти , пяни и прочие ) , правих се на различни цветове (само раста все още не съм се правил) - от тук дойдоха и проблемите . Косата ми сравнително уредя , имам жесток пътхут , и всичко това продължава над 2 години вече
. Ако сте запознати с проблем от този род , съветвайте нещо ! Дали тези проблеми не са от хормонално равнище ?
![]()
Умея да греша.
Za purhut ti predlagam NIZORAL, za6toto sum go polzvala, no za kosopad ni6to ne znam. Sorry![]()
imam sashtia problem.Moga da ti kaja mnogo neshta ,no nai-vajnoto e 4e parhota za sajalenie ne se lekuva-skriva se vremenno i posle pak izliza.no nizorala e nai-hubavia shampoan.Idi na kojen doktor,ako si ot Sofia -idi pri profesor Botev,toi specializirano raboti s seboreq(purhot).Kasata kosa i pe4eneto na slance mnogo pomagat.Abe lek nema ama moje da go naprvavish da e v ramkite na normata.Sled 21 godishna vazrast shte ti namalee do minimum a moje i da iz4ezne.Ako imash nesho vaprosi pishi mi...
Aз също имах доста пърхут но не му обръщах внимание но минлата седмица ми писна и отидох на дерматолог ...
Предписа ми Nizoral хапчета(10 хапчета по 1 на ден след ядене) и катранен шампоан Agopix май се казваше нещо от сорта ...
За тия 10дни 4 пъти си измих косата с шампоана сега почти нямам пърхут ...Докторката каза ,че до седмица 2 ще се изчисти напълно ...
Резултат главата не ме сърби,нямам толко пърхут и косата не ми е мазна ...
Също така докторката каза ,че е хубаво шампоаните да се сменят ,че косата свиквала с тях ...
низорала наистина ще помогне преди време имах пърхут пробвах хед & шоудърс уош & го абе всякви такива пробвах дето били "за премахване на пърхота" и ми казаха за низорал за 2 седмици пърхота изчезна \/
dam nizoral pomaga i az sym go polzvala
Очи, които се не се виждат, бързо се забравят.
ПОДЯВОЛИТЕ ИМА ДЕРМАТОЛОЗИ НАЛИ ТОВА ИМ Е РАБОТАТА !!!
СЕ ПАК НЕ ЗНАМ ,ЗАЩО СЕ СРАМУВАТЕ ДА ОТИДЕТЕ НА ЛЕКАР А НЕ СЕ СРАМУВАТЕ ДА ХОДИТЕ С ПЪРХУТЯСАЛИ КОСИ 2 ГОДИНИ !!!
Ами косопадът се получава от много неща:
Шампоан,Дезедорант, Гел, Пияна, Лоша хигиена, Шапки и много други неща.
Като си сложиш гел максимум 5 часа не е вредно после го измиваи.
Не се застояваи много пред пс-то!
Яж повече храни със витамини!
Подържаи хигиена и няма да имаш такива проблеми!
taka..osven nizoral, koeto pomaga...ima i edin 6ampuan na vendome..su6to mn hubav
Hora pomagaite! az imam purhut... po to4no ogromi liuspi! bqh na dermatolog i toi mi predpisa nqkukuv 6amoan na NEUTROGENA ili ne6to ot sorta i balsam XERIAL s koito triabva da stoq 3 4asa. ve4e nqkolko puti go pravq no golqm rezultat ne vijdam.kajette mi nqkakvi maski... PLS!
Когато ти е тъжно, ако те боли, ако си с разбито сърце, ти ела при мен, аз продавам салфетки!
povzvai nizoral za purhota,tova e 6ampoan,koito se prodava v aptekite i e efikasen
malko po skup e
no 6te ti podeistva
okolo 12 lv e
ne si tretirai 4ak tolkova mnogo kosata,za da ne ti okapva,uspeh
За да не отварям нова тема ще пиша в тази..
Ползвам гел от повече от 2 години вече и то всеки ден. В резултат забелязвам, че значително е уредяла.. Попринцип ползвам шампоан за бърз растеж на косата, ама дефактоне действа ...
Естествено, че ще е най добре да отида на лекар, но все пак някой знае ли какво се прави за да укрепне косата..
Не ме съди за това, което не мога да бъда... Радвай се, че мога да бъда това което съм...
Значи аз имах същия проблем и се оправих за около 2 месеца.Тогава майка ми ми взе едни специални ампули за косопад и оредяване те са на марката Phytocyane 12 броя са и струват 52 лева,но парите си заслужават косата ми спря да капе и стана видима по-здрава и блестяща.Също се къпя и с шампоана на същата марка той струва 15лева.
окс, тнхВ понед ще се поразходя из аптеките.. Или ги има и в супермаркетите ?
![]()
Не ме съди за това, което не мога да бъда... Радвай се, че мога да бъда това което съм...
obrusni si glavata i nqma da imash nito purhut nito vushki nito shti e rqdka kosata, a daje naprotiv shti se sgusti
Първоначално написано от Анонимко
![]()
![]()
![]()
Яко предложение, ама засега няма такива варианти![]()
я автора на темата да пише на ЛС, че не бива да се препоръчват медикаменти "в ефир".
а за приказките, че нещо си не се лекувало - забравете. вашите "огромни" проблеми - дечковци - най-често са лесно решими, и слава Богу че е така!![]()
Emi ne polzvaite takiva bokluci da eba..nikoga ne sam si tretiral kosata i ne nosq shapka i dori kogato kosata mi e mrysna e s obem..basi qkoto,a?![]()