iskam da se posavetvam s vas po 1 problem,koito me pritesnqva naposledak. na 20 godini sam,menstruaciqta mi nikoga ne e bila redovna. po4ti vinagi mi idva s 1 sedmica zakasnenie,mnogo rqdko-to4no na denq ili 1-2 dena po rano/po kasno. do skoro tova ne me pritesnqva6e,za6toto si misleh 4e e normalno,no posledniq pyt mi zakasnq 3 sedmici (prekaleno mnogo,nali?) a nqma6e konkretna pri4ina(pone spored men) - nito stres,pritesnenie,fizi4eska ili psihi4eska natovarenost i t.n. malko sled tova razbrah za razli4ni slu4ai, pri koito momi4eta sa imali neredovna menstruaciq i lekari sa im predpisali hap4eta(protivoza4aty4ni) za normalizirane na cikala(do 2-3 dena zakysnenie) i sa im kazali 4e pri ne na vreme ustanovqvane na problema moje po ksyno da se naloji operaciq i nqkoi jeni ne mogat da imat deca sled tova. na 1 ot momi4etata,za koito razbrah, lekarqt i e kazal 4e ako e bila oti6la dori 1 den po kasno-mojelo da bade fatalno.. mn se u4udih na vsi4ko tova,za6toto za parvi pat razbiram za takiva slu4ai a i si misleh 4e e normalno do 1 sedmica da zakasnqva menstruaciqta... sled kato nau4ih vsi4ko tova,re6ih da otida i az na lekar(vapreki 4e mi se vijda dosta preuveli4eno vsi4ko tova),no maika mi smqta 4e nqma ot kakvo da se pritesnqvam (na neq dori cql jivot i e bil neredoven cikyla i nqma nikakvi problemi) i me posavetva da iz4akam da vidim i sledva6tiqt pat koga 6te mi doide i togava da hodq na lekar. az ne sam mnogo saglasna da 4akam no i ne znam kakvo da pravq...
molbata mi e da mi kajete dali vie znaete za takiva slu4ai pri koito sa se poqvili podobni problemi,smqtate li 4e e vaznojno da ima seriozni posledstviq i dali e po dobre da otida vazmojno nai skoro na lekar ili da iz4akam o6te malko?
blagodarq predvaritelno.