moqt suvet e sledniq, ako imate nqkoi u4itel, koito e gotin, v koito ste v idealni otno6eniq, opitaite se da govorite s nego, kajete kakvo vi trevoji, kato ne kazvate ni6to za ocenki, a prosto za durjanieto i, i go pomolete za suvet, nai-veroqtno i toi znae kuv e pri neq problema i moje i da pomogne, kato trqbva dagovorite kato zreli hora, a ne da opluvate i da se oplakvate/kakto predpolagam ste napravili s klasnata/, a za podpiskata vuzmojno e da napravitre no trqbva da e ot vsi4ki klasove, ot po4ti vsi4ki podpisana i da se ide direktno do direktora, vupreki 4e spored men podpiskata ne e nai-dobroto sredstvo, o6te pove4e 4e koi znae kakov i podnesul jivota na tazi jena, ima stra6no mnogo trqgedii po sveta, no moje da se osuznae i da po4ne da se durji obektivno s vas, moje v momenta da e v tejuk period.
Ot druga strana ocenkite koito polu4i6 za godinata, v 12 klas ima povi6itelni izpiti, prosto se zapisva6 na povi6itelen po istoriq, tam e pred komisiq i ne e samo tq, tui 4e 6te se durji obektivno i 6te bude6 ocenen po tova kolko znae6.
A za kandidatstvaneto az ne sum kandidatstvala pravo, no mislq 4e ako izkara6 visoka ocenka na izpita, diplomata nqma da e problem, vuprosa e da sedne6 i da se podgotvi6 idealno i po istoriq i po literatura
i vse pka u4i si redovno i idealno, za6toto spored men ako si si napisal vsi4ko na tezi kontrolni ne moje da ti pi6e 3, no da o4akva6 4e lejeiki bez ni6to da pravi6, tq kato edin put ti e pisala 6 pak 6te e taka ne moje6 da raz4ita6.