Цитирай Първоначално написано от rosskata
Всъщност жените не са масово феминистки- просто мъжете са шовинистични и сексисти, дори в 21 век...
Не знам колко жени твърдят, че са силен пол, малко са. Просто сме равнопоставени, а дали човек е физически, психически силен, дали е авантюрист или откривател, умен или тъп, не зависи от пола му...

Пък и името на Галилей прави вас също толкова силни, колкото мен ме прави името на Мария Кюри, т.е никак. Ако аз съм силна или ти си силна личност, това не е заради пола, а заради човека. Името на Колумб няма да направи от един мъж-мекотело "силен пол", нито Жана д'арк е доказателство за силата на някоя куха и слаба жена...

Живейте си живота- и стига с тези предразсъдъци.
Експлоитед, с тоя пост не твърдя, че жените са по-силни. Твърдя, че е било много по-трудно да се изявят в миналото, отколкото на мъжете- това е и причината за По-големия брой ярки личности- мъже...
А и не е уместно да се правят някакви общи заключения за характера на толкова много хора- няма как да кажеш какви са мъжете и какви-жените като цяло. Всеки е за себе си...
Много добре го каза.
Мисля че пак трябва да се извиня на всички, които съм засегнала. Истината е в мнението на Росската - полът не прави човека, нито личността му. Качествата му зависят единствено от него самия.