Цитирай Първоначално написано от тиктак
С две думи ме притеснява разликата във възрастта.
Така... предположих, че ще ми напишеш нещо подобно, та да пробвам да ти отговоря някак...
1. Мисленето - имам доста наблюдения върху 18-годишните момичета. Това е така защото следвам и имам доста вземане-даване с първокурснички...разбира се само делово. Докато аз съм малко или много улегнал, все пак след няколко години ставам на 30, 18-годишните (няма нищо лошо в това) не са на това ниво, на тях им се живее, ходи им се на дискотека, излиза им се с много момчета и т.н. Аз вече минах тази възраст и не бих искал да се връщам назад.
OK, тук съм съгласна. Мисленето на 18-годишните девойки е доста по-различно от тези на 21-22, на 25 и тези на 30 години. Просто защото живота се променя, защото тяхната роля в него се променя и защото очакванията им от него и от тях самите се променят. Това няма как да го скрием. Съгласна съм, че едно 18-годишно момиче, особено първокурсничка, преди всичко иска да живее. Съгласна съм, че поведението й е като на освободена птичка, жадна да вкуси от всичко, което и се изпречи пред погледа или което си помисли, че може да й се изпречи пред погледа. Така е. Но... има едно НО. Това не е общовалидно. И може да не се отнася за твоето девойче. Има момичета, които съзряват много по-рано. Има момичета, които са така възпитани, че изобщо да не отговорят на горното описание. Има и момичетата, които ще се втурнат с главата напред, но много бързо ще осъзнаят, че самите те не са такива! Огледай се, не може да не си виждал изключенията на описаното. Има ги! И докато не си опознал твоето девойче просто не можеш да говориш по въпроса.
2. Не знам как да го опиша това тук - в такава връзка бих се чувствал като големия брат, а тя като малката сестра...братското чувство се смесва с любовното и...не е само любов вече.
Ако ще се чувстващ така, значи няма да имаш връзка. Виж ако изпитваш любов чувството на големия брат просто няма да се появи. Въпросът ти е нормален дотолкова колкото не си комуникирал с нея на живо, а от онлайн разговорите ми е повече от ясно, че няма как да прецениш това освен топлите приятелски отношения ще има ли и любов и страст или ще си останат просто топлите приятелски отношение. Трябва да се видите и да пообщувате повече и на живо!
3. Не знам доколко подхожда на един мъж да ходи с тийнейджърка. Не ми пука особено за хорското мнение, но все пак. Няма ли това да изглежда като постъпка на двама незрели хора?
Какво му е незрялото да се влюбиш в по-младо момиче? Всеки мъж иска да себе си младо готино гадже, хайде да не се лъжем поне за това. А след като не ти пука за хорското мнение, защо изобщо се притесняваш как изглеждаш отстрани? В чии очи се предполага, че може да изглеждате незрели - в тези на родителите ти, в тези на приятелите, в тези на случайните минувачи по улиците?
4. Секс? В тази си роля пак ще се чувствам като големия брат...а това вече навява доста гадни асоциации свързани с кръвосмешение.
Както казах, ако има любов няма да има чувство като голям брат. Ако има такова чувство няма да има любов и страст.
5. Целите в живота на този етап от него - аз имам едни, а тя други при това коренно различни...а когато двата пътя се разделят се разделяме и ние.
А откъде си сигурен, че нямате еднакви цели в живота? Това, че те ще върви след теб по пътя към тях, не значи непременно раздяла. Повярвай ми това по един или друг начин ще я дърпа напред, ще и дава един по-ранен поглед към това, което и предстои заедно с ученето, бъдещата работа и т.н.