- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- дайте малко акъл че...
Така... предположих, че ще ми напишеш нещо подобно, та да пробвам да ти отговоря някак...Първоначално написано от тиктак
OK, тук съм съгласна. Мисленето на 18-годишните девойки е доста по-различно от тези на 21-22, на 25 и тези на 30 години. Просто защото живота се променя, защото тяхната роля в него се променя и защото очакванията им от него и от тях самите се променят. Това няма как да го скрием. Съгласна съм, че едно 18-годишно момиче, особено първокурсничка, преди всичко иска да живее. Съгласна съм, че поведението й е като на освободена птичка, жадна да вкуси от всичко, което и се изпречи пред погледа или което си помисли, че може да й се изпречи пред погледа. Така е. Но... има едно НО. Това не е общовалидно. И може да не се отнася за твоето девойче. Има момичета, които съзряват много по-рано. Има момичета, които са така възпитани, че изобщо да не отговорят на горното описание. Има и момичетата, които ще се втурнат с главата напред, но много бързо ще осъзнаят, че самите те не са такива! Огледай се, не може да не си виждал изключенията на описаното. Има ги! И докато не си опознал твоето девойче просто не можеш да говориш по въпроса.1. Мисленето - имам доста наблюдения върху 18-годишните момичета. Това е така защото следвам и имам доста вземане-даване с първокурснички...разбира се само делово. Докато аз съм малко или много улегнал, все пак след няколко години ставам на 30, 18-годишните (няма нищо лошо в това) не са на това ниво, на тях им се живее, ходи им се на дискотека, излиза им се с много момчета и т.н. Аз вече минах тази възраст и не бих искал да се връщам назад.
Ако ще се чувстващ така, значи няма да имаш връзка. Виж ако изпитваш любов чувството на големия брат просто няма да се появи. Въпросът ти е нормален дотолкова колкото не си комуникирал с нея на живо, а от онлайн разговорите ми е повече от ясно, че няма как да прецениш това освен топлите приятелски отношения ще има ли и любов и страст или ще си останат просто топлите приятелски отношение. Трябва да се видите и да пообщувате повече и на живо!2. Не знам как да го опиша това тук - в такава връзка бих се чувствал като големия брат, а тя като малката сестра...братското чувство се смесва с любовното и...не е само любов вече.
Какво му е незрялото да се влюбиш в по-младо момиче? Всеки мъж иска да себе си младо готино гадже, хайде да не се лъжем поне за това. А след като не ти пука за хорското мнение, защо изобщо се притесняваш как изглеждаш отстрани? В чии очи се предполага, че може да изглеждате незрели - в тези на родителите ти, в тези на приятелите, в тези на случайните минувачи по улиците?3. Не знам доколко подхожда на един мъж да ходи с тийнейджърка. Не ми пука особено за хорското мнение, но все пак. Няма ли това да изглежда като постъпка на двама незрели хора?
Както казах, ако има любов няма да има чувство като голям брат. Ако има такова чувство няма да има любов и страст.4. Секс? В тази си роля пак ще се чувствам като големия брат...а това вече навява доста гадни асоциации свързани с кръвосмешение.
А откъде си сигурен, че нямате еднакви цели в живота? Това, че те ще върви след теб по пътя към тях, не значи непременно раздяла. Повярвай ми това по един или друг начин ще я дърпа напред, ще и дава един по-ранен поглед към това, което и предстои заедно с ученето, бъдещата работа и т.н.5. Целите в живота на този етап от него - аз имам едни, а тя други при това коренно различни...а когато двата пътя се разделят се разделяме и ние.
-----
Използвайте кондоми, че паниката, а не бебетата ще ви вземат здравето!