- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- molq vi!spe6no e!!!
hora,plsss,ako nqkoi ima doklad po biologiq za gradisnkiq gol ohluv,molq vi neka pomogne malko...plss [-o< [-o<![]()
I want to be like Barbie...That stupid bitch has everything...!pPp
Skapa bibliotekite sa za tova ...otiva6 tam i 6te nameri6 vsi4ko,koeto te interesuva.Ako ne ti se hodi do bibliotekata vij v internet ili vzemi u4ebnika na nqkoq tvoq priqtelka i prepi6i ot tam(u4ebnika da e razli4en ot tozi,po kojto u4ite vie)
da,znam 4e ima biblioteki,ama to tva mi trqbva za utre...!v neta tursih i ne namrih!a dokolkoto za u4ebnika-v u4ebnicite si pi6at prazni prikazki,a ne su6testveni ne6t,koito za podhodq6ti za dokladi!vse pak mersy!
Не намирам за градински гол охлюв... а само по отделно.... гол охлюв и градинки.... ето ти ги, пък дано помогне
Голи охлюви - представители на разред белодробни охлюви. Характерна особеност е, че черупката им е рудиментирана, наблюдава се на гръбначната страна, под мантията във вид на малка пластинка или варовите зрънце. Разпространени са широко, без областите със студен климат. В България се срещат представители на два рода. Голите охлюви са сухоземни, обитават влажни места, анякой (едно семейство) живеят край морските брегове. Хранят се с растителни части, предимно листа. Вредители са по селско стопанските култури (марула, зеле и др.) Някой видове са междинни гостоприменици на червей, който предизвиква белодробни заболявания по овцете, козете и други бозайници.
Гладински охлюв - сухоземен охлюв от разред белодробни охлюви. Едър, с тъмнокафява до жълтеникава черупка. Разпространен е в Европа, без северните части. В България се среща много често. Обитава гори, храсталаци, полета, градини. През зимата се заравя в пачвата. Храни се с листа и др. меки зелени части на разтенията. В някои години се размножава масово и можа да нанесе големи вреди на селско-стопанските култури. Употребява се за ядене.
Източник КРАТКА БЪЛГАРСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ
mersy mn!sega ostava samo da se nadqvame toq utre glupender(daskala mi) da mi lepne edna hubava 6ca!mersy mn!![]()
![]()
emi sled kato ima6 net tolkova li ne znae6e (6toto otdavna si pusnal temata) 4e ima xilqda saitaotkadeto da si nameri6 informaciq?!![]()
da da !mersy!svur6i mi rabota!i moga da ti kaja 4e tursih predostatu4no,no ne namrih ni6to!!!