- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Какво ви е мнението за блек метъла?
Как възприемате този стил в музиката, кои са ви любимите банди, как ви се струва визията им, проповядвате ли сатанизъм или просто ги слушате заради музиката?
като прочетох следното- http://www.darklyrics.com/lyrics/dim...umphant.html#6 , се ОТВРАТИХ от блек метъла....И определено не ми е любимият стил...
Слушам блек единствено и само заради музиката,просто от сатанизъм нямам нищо на представа за кво става дума,а пък и не всичко що е блек е сатанизъм.Любими групи са ми Emperor,Satyricon,Dark Funeral,Anorexia Nervosa(тия французи кви спокойни хора пък ква музика правят),Marduk ше си счупя врата от кофеене на албума A world funeral,малко Mayhem,малко Evol(aко някой ги е чувал),малко Dimmu Borgir,малко Catamenia,аааа щях да забравя NOKTURNAL MORTUM(това е групата която слушам с най-голямо удоволствие,и а дано ги видиме в скоро време в БГ),и някоя и друга песничка на COF.A пък за корпс пейнта тва си е само по концерти и по разни снимки ебати колкото и да са Сатан,никой не си ходи с корпс пейнта до магазина.
In your dreams
The pain is so real
Before the dead
You'll have to kneel
Hear your future screams
See your epitaph
As you scream
The dead they laugh
Още нещо се сетих, какво си мислите когато видите блекар на улицата какво ми е мнението за такива хора изобщо?
slu6am isklu4itelno malko black pove4e slu6am death ...Първоначално написано от Cold_King
ina4e kakvo da mi e mnenieto e dneska vidqh edni takiva macki ....mislq 4e e mnogo grima ina4e stila im na obli4ane mi dopada do nqkade do nqkade ne ... imam mnogo razli4ni razbiraniq ot po4ti vsi4ki hora s 2 dumi kazano ...... struva mi se TUPO momi4e det slu6a black da e nqkva mila du6ica ....
Според мене тия хора не са редовни. Противни са ми. Освен това много от тях са нацисти, а аз съм против всякакви такива простотии.Първоначално написано от Cold_King
Музиката също не ми харесва. Нито има мелодия, нито нищо.
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Слушам, но много малко
Нямам любима група. Кефят ме Cradle, но не само парчетата, които са блек
За блек метълите мисля... Абе яки са. Кефят ме. И те и самите изпълнители са яки
НЕ проповядвам сатанизъм. Което не означава че вярвам в бог. Просто не вярвам в нито едни Бога, нито в Сатаната.
TheNightRider, ще ми кажеш, че онова същество, което нарича себе си Бурзум, не е нацист ли? Като се има предвид, че той е идол една част от блекарите, сам си направи изводите дали и те не са като него...
1. А бе тоя няма ли си работа?Първоначално написано от Cold_King
2. Ако се види на кво прилича...
3.(медал ли искаш - кво показваш?)
И преди да са почнали хитрите коментари чат-пат слушкам и музички от типа на Sepultura, Static-X, Clawfinger, Coal Chamber, System of a Down...
The perfect blossom is a rare thing. You can spend your whole life looking for one, and it would not be a wasted life
Блек метъл - Dark Throne, Burzum и Immortal! От любимите ми групи, само тези вече слушам. Блека вече не ми е интересен, а смешниците Nokturnal Mortuum дано не идват, защото ще трябва да им еба нацистката майка.
Абее, не слушам много. Почти никак даже.
Не са ми гнусни. Не ми пречат. Малко ме дразнят някакви там позьорски фотосесии с лошия грим и т.н. (не само за хората от сцената, ами и феновете), но иначе са некфи дюдс, май
http://dreal.net/wiki/index.php/Black_metal
(баща ми ми го показа о.О)
Saatana vittu perkele hate crew!
1. Хммм само не мога да разбера споменатите от теб групи какво общо имат с блека ама как и да е....Първоначално написано от penywise
![]()
2. Ми да дадения пич може и да си има и друга работа освен да се гримира, но не разбирам какво му пречи да го прави при положение, че на него му харесва и му доставя удоволствие?! Каква е връзката между двете неща не знам, но може би ти ще благоволиш да ми обясниш?!![]()
3. Аз също мога да кажа, че ако някой смотан розов чалгар се види на какво всъщност прилича трябва да се изповръща незабавно ама дреме ти!![]()
4. Т'ва с медала беше идиотско!!! Никой не иска медал, т'ва просто е вид начин на изразяване на самия себе си и показване по някакъв начин на това на което се кефиш, което ти е на сърце и което ти харесва, никой не проси медал за храброст по повод, че се е престашил евентуално да излезе така!!! Всичко е въпрос на вкус, мироглед и светоусещане!
Dr. Kazimbutt извинявай, че те питам, но ти какъв точно блек си слушал? Тъй като примерно за олд скуул блек метъла може да твърдиш, че няма кой знам каква мелодия, звучи супер сурово и т.н., но е крайно глупаво да твърдиш, че в блека като цяло няма никаква медлодия. Напротив точно в блека има например много яки синтезатори със супер задълбочени и невероятни мелодии, има страшно много яки и атмосферични парчета, явно не си попадал на такива така че избягвай да правиш такива кардинални заключения при положение, че си нямаш и на представа за какво точно говориш!
Иначе аз специално почти не слушам блек, но съм слушала достатъчно за да мога с ясното си съзнание да кажа, че повечето от вас говорят глупости колкото да не заспят!
EDIT: Между другото напоследък Enthroned много ми допадат! :P
Абе първите неща на варг - Burzum, Hvs Liset Tar Oss (или както там се пише) и Aske са си чист нечовешки блек метъл.Първоначално написано от exploitedteen
Виж какво всеки си има вкус.Наистина повечето от тези които познавам са нацисти.До колкото знам обаче бурзум не е нацист както ти го казваш никога не съм чул от никъде че варг е такъв, също така мога да те уверя че бурзум не е същество а човек колкото теб и мен, човек със страхотен талант за композиране рисуване и писане.Достатъчно съм запознат и със случая покрай убийството и мога да ти кажа че той не го е направил защото е напълно побъркан, а защото е имал реални причини. http://burzum.hit.bg/bio.htm ето биографията му, за заинтересованите. Тук не пише точно как е станало убииството, но не можах да намеря другата страница кадето е описано подробно. Прочетете го ако искате наистина е интересно.Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Блека има мелодия това че ти не можеш да я усетиш не означава че трябва да се "изцепваш" по тоя начин, просто тя е много по различна, задълбочена и трудна за възприемане от останалите стилове.Аз например намирам супер много мелодия и красота в блека, колкото и нелепо да звучи това.Въпрос на вкус и разбиране![]()
Първоначално написано от Boot
Eто това синтезира мнението ми за блекметъла... Но аз не обичам да ме боли глава33. Не си купувай албуми, от които не те боли главата. Ако може да се слуша без главоболие, значи не е як блекметъл.![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
black metal-a e готин
много се кефя на Cradle Of Filth както виждате
Мен ме боли глава от гюбеци, фалшиво пеене, селски изговор и крадена музика. Да казвам ли за кой стил говоря, Роската? Този, на който ти се веселиш редовно /ако помня правилно/.
Аз ли? Аз блек почти не слушам.![]()
Чел съм биографията на Бурзум. Баш нацист си е.Първоначално написано от Cold_King
Я ми кажи... човек, който пали църкви, нормален ли е?
Няма да коментирам таланта за композиране на Варг - под всякаква критика е.
Ти сам попита за мнението ми. Като не те кефи - не мога да ти помогна.
Dimmu Borgir? Behemoth? Burzum? Не ми говори за мелодия в блек метъла. Това да не ти е хеви?Първоначално написано от Her Infernal Majesty
Ако си слушал Бехемот от последните доста години, са дет.
ми аз мнооооого се кефя на блека и на сатанизма...
Крейдъл са велики сатанисти...![]()
Човечееее...Говориш наизуст. Варг може да е скапан боклук, утрепка, жалко подобие на човешко същество, НО като музикант е В-Е-Л-И-К!Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
И е погрешно да се смята, че Бурзум е нацистка група, защото в текстовете не присъства подобна пропаганда.