Според мен една от главните причини за вършенето и говоренето на тези глупости е пубертета. На 13-14 годишна възраст тийновете влизат в този меко казано отвратителен момент от живота, и тогава всеки ден им се струва по-гаден от предишния, мислят си, че няма смисъл да живеят, че са безполезни и т.н. Но дори и да си го мислят, наистина не е нужно да парадират с това. Примерно и аз мога да сложа някъв аватар с бръснарско ножче и вени, но няма да го сложа, защото съм депресирана, ми просто защото самия аватар ми е харесал и съм открила красивото в него... А пък ако си мислят че на 14-15 години трябва да се самоубият, заради абсолютно нищожни причини, както каза някой "Иванчо зарязал Марийка" или нещо такова.. то незнам като станат на по 30 години и нагоре, и истинските проблеми им се изпречат, тогава какво ще правят..
=> освен пубертета, другите 2 причини децата(точно деца са) да парадират със смъртта и т.н. - са това че искат да привлекат внимание,искат да се направят на интересни, и другата причина е ако наистина са слаби.. нямат воля, имат лабилна психика. Но май вече само първия вид се срещат