Любов съществува - да, но друг е въпроса на какво се градят повечето връзки и според мен това е именно взаимната изгода.
Като започнем от по-ранна възраст - младото момиче иска по-голямо момче, с което да се чувства сигурна, защитена, или просто нещо повече от приятелките си, а малко по-голямото момче смята, че е по-лесно да вкара в леглото си по-младо момиче, от колкото някоя отракана вече какичка.
При по-взрастните вече нещата се променят - жените вече търсят освен физическа сигурност и такава материална, започват да мислят, за семейството, което ще създадът и за техния живот, за това се ориентират към по-заможни мъже, които могат да им осигурят една фнансова сигурност, а мъжете...мъжете отново сякаш мислят само за секса, но пък и "тези с паричките" само гледат как да повдигнат собственото си самочувствие, демонтрирайки благосъстоянието си.
При други случаи както вече май казаха - момичетата/жените и момчетата/мъжете започват връзка само и само да не са сами, такива връзки според мен не се градят на любов, а не необходимост, на привързаност, на желание за обвързаност (вродено на всеки човек) и т.н., но любовта по начина, по който аз си я представям (и мисля, че съм изпитвала) е много по-различна...
Като се огледате на около какво виждате? Деца с разведени родители, които на по 40-50 години си имат просто "гаджета", по-млади мъже и жени за женене се лутат в търсенето на подходящия партньор -за жените - хем да е красив, хем да е добричък, хем да е с добро финансово положение. И някак си всички тези неща не могат да се съчетатят. Ние живеем в много разкрепостено общество, общество, в което сякаш разнообразието е най-важното, общество, в което (почти) всеки си казва: "Защо да съм само с един/една като мога да има много други?", обещество, е което мъжете станаха по-слабия пол, по-страхливи, със страх от обвързване и отговорности.
Според мен връзка, която се гради на любов може да има единствено до към 24-25 години след това вече...всеки започва да категоризира хората, подходящи за него, по-много по-различни критерии. Лошото е пък, че в тази възраст до към 24-25г. мъжете пък търсят само секс и се изживяват за плейбои, така че според мен в това време и в това общество рядко могат да се срещнат връзки, изградени главно на любов.

П.П. И сега да не ми обяснявате "Аз съм с моя приятел от 1 година и мн. се обичаме и т.н. и няма никаква взаимна изгода в отношенията ни" - аз не казвам, че няма икзлючения! И все пак ще ви дам един пример - една приятелка ходи вече от 10-11 месеца с едно момче и в момента твърди, че го обича, НО когато тръгна с него не го харесваше и грам, просто не искаше да е сама, а пък и нямаше смелост да го отреже - сега уж са си щастливи, обичат се...