ne moga da povqrvam 4e ima 34 mneniq v tazi tema i nito edno ne kazva tova koeto az 6te napi6a.
purvona4alno kato pro4etoh temata si misleh 4e brat ti e postoqnno na kompa i tova te pritesnqva za6toto si ob6tuva6 malko s nego. a ti prosto iska6 da sedi6 na kompiutara i da se zatvarq6 pove4e v sebe si vmesto da se opita6 da si ob6tuva6 s nego. i sus cqloto si semeistvo, i s priqtelite si. i predpo4ita6 da go pravi6 ot kompa ot kolkoto na jivo. ot tam proizlizat mnogo ot problemite na teenagarite. ot samoli4nostta kooqto ima6 v internet prostranstvoto. tolkova sme se pristastili kum kompiutrite si i kum skype, facebook i forumi, 4e sme zabravili da ob6tuvame na jivo i ako ne mojem da se doberem nai-malko edin put na den do kompiuta, tova e povod za lo6o nastroenie i depresiq. no ako ne sqda6 na kompiutar 1 sedmica 6te vidi6 kak jivota ti se promenq v po-dobra nasoka. i sled tova o6te edna i o6te edna i naistina zapo4ne6 da go izpolzva6 samo kogato naistina ti e neobhodim, bez da prekarva6 pove4e ot polovin 4as na den za razvle4enie. skoro 6te vidi6 polojitelni promeni v li4niq ti jivot. za6toto 6te si zapo4nal da ob6tuva6 o4i v o4i s horata. i 6te razbere6 4e nqma po-priqtno ne6to ot tova. taka 6te zapo4ne6 da se razbira6 i s roditelite si, vmesto da puska6 temi v tozi ili drug forum za tova kolko e gadno, trudno i izmoritelno da si teenager v dne6no vreme i kak ima6 4uvstvo 4e roditelite ti(horata, koito sa te suzdali i ti mislqt samo nai-dobroto) sa mnogo prosti i izob6to ne te razbirat, i iskat samo da te precakat i tn. a te naistina edva li te razbirat to4no poradi tazi pri4ina- zatvarqneto v sebe si i izlivane na vsi4kite ti emocii pred kompiutarniq ekran ili televizora.

tova e moeto mnenie na tazi tema s malko otklonenie.

ne se obru6tam konkretno kum suzdatelq na temata a katto cqlo kum vsi4ki koito namirat smisul v dumite mi.

mnenieto e pove4e ot 3 reda i nqma emoticonki, koeto sus sigurnost 6te otkaje horata koito imat nai-silna nujda da go pro4etat da go napravqt.

govorq ot li4en opit i nqma 4ovek koito da me ubedi v protivopolojnoto, za6toto to e vqrno za men.

izvinqvam se za smsicata, no naistina ne znam kak da go preveda.