Не мога да разбера, защо като че ли си мислите, че като е по-малък то:

по-малък=по-тъп;
по-малък=по-грозен;
по-малък=по-детски;

Познавам хора на моята възраст (дори по-малки от мене) - 16, които ходят с момичета на по 17-18, момичетата са щастливи с тях. Лично мнение, то би трябвало момчетата да си търсят по-големи "какички" ,защото по мои наблюдения като че ли момчетата съзряват по бързо, но не го осъзнават, за разлика от момичетата които си мислят че съзряват по-бързо , разбирасе в този контекст разглеждаме момичетата и момчетата в реална светлина(примиряваме се с поговорката "покрай боолука и боклука") ,защото как искате да се държим, като просто искаме да вкараме някоя в леглото, това че по-големия батко Ви кара да си мислите, че е с вас не заради секса е едно, а друго е че по-малките може да са с вас не заради секса.
Аз лично ходих миналата година с едно момиче което бе с приблизително година по-голямо от мене и чесно казано останах много разочарован, защото аз се стараех с всички сили, да бъда точен , да и обърна когато иска внимание, не я ревнувах много, защото и имах имах и доверие...... и т.н. И ...... тя ме прецака.