- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За американците и българския химн...
Не мога да кажа от кога е, днес го видях и реших да го пусна. За гавренето с американското знаме не знаех, действително, а и по всичко личи, че това е някакъв опит за "шегичка" (разгледах сайта, от който е, не намерих нищо особено смешно. Може аз да не мога да оценя изтънчения хумор...)...може и да не е умишлено, но пак е...тъпо. Въобще не ме интересува дали са се гаврили със собственото си знаме, нека се гаврят, колкото желаят... Може и да са взели "мелодията", защото не е широко позната на хората по света - така само ние ще знаем, едва ли не.Първоначално написано от exploitedteen
Както имаше една реплика от "Женени с деца" на дъщерята на Ал Бънди -"Daddy, I think I'm sick. I have Bulgaria"...това пак е бъзик, и е ясно, че бъзика не е "срещу" българите или някоя друга нация, ами показва, един вид, абсурдното невежество на голяма част от американците. Ами, то както 64 процента от младите хора при тях не могат да посочат на картата Европа, за какво си говорим, дали биха се засмяли, като чуят, че е болна от "Bulgaria"...А това какъв бъзик е? Или просто така, за спорта? Ами, защо не взеха Марсилезата или някой друг по-известен химн?...
Като я пуснах тази тема, нямах намерение да правя сензации или да се правя на псевдо-патриот. За мен това е само илюстрация на нещо, което хем ни натрапват отвън, хем, до някаква степен, сами си направихме с цялата ни разединеност и дребни сметки.
Има една статия на Maureen Dowd, носителка на "Пулицър", забележете...прочетете я и ще стане ясно защо пускам този линк. http://www.bgvelikden.org/modules.ph...rder=0&thold=0
"Всичко е въпрос на натиск и време. Време и натиск".