Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
амиииии да...

България заслужава да бъде третирана като държава от третия свят...
живеем в паралелен свят в, който българките са най- красиви, българите са честни, тръдолюбиви и гостоприемни... ала бала...
погледни темата за политиката...

друг е въпроса, че бях чел някъде, че нашия химн е бил инспириран от кръчмарска песен и затова подобни нему мелодии са използвани в различни филми и т.н.

ами ако пичовете са търсели друго впредвид???
най- малкото искам да защитавам американци, а още по- малко хората, които са правили този сайт и си мислят, че е смешно или има смисъл, но все пак...
защо сме толкова обидчиви??

какъв е този национален комплекс да не можем да бъдем критикувани или да се майтапят с нас???
Как може един англичанин да се майтапи с всичко в неговата държава и никой да не му се сърди, а ние, великите българи се посираме от яд...
къде е духа на Чудомир???
С подчертаното съм съгласна. Въобще не отричам, това е така. Същевременно не съм чувала в друг език да има еквивалент на "българска работа"...
Българите може и трябва да бъдем критикувани, както всяка нация. Да се майтапят с нас - добре, на същото основание, както може да се майтапят и с други народи.
Само че не стига до майтапенето. Въобще не говоря само за американците - от американци съм чувала най-големите глупости...от рода "абе, нали българският е развален руски диалект?" или "осъзнай се - вие, българите, сте циганите на Европа"...Бясна съм за много неща, които ние сами сме си направили и продължаваме да си правим. Бясна е меко казано. Много черти от българския характер, ако такова нещо има, открито не харесвам.
Само че няма да мога да се погледна в огледалото, ако нямах чувството за национална принадлежност. Въпреки всичките гадости, на които съм се нагледала тук, отказвам да стана чисто "интернационална" и да позабравя лека-полека откъде са ми корените. Което става вече десетилетия в Америка, Канада и по други места.
Не става въпрос само за този линк, нито само за филмите. Че ние сме си вкарали стотици автоголове - така е. Става обаче въпрос за нещо по-голямо от това. Прочете ли статията на Морийн Дауд? Това в "Ню Йорк Таймс"...ами, от това по-голям "бъзик" и "подигравка" - здраве му кажи. Е, няма да се засмея и да проявя чувство за хумор. Че политиците ни се изживяват като сервилни джуджета, които само чакат кого да обслужат, въобще няма да споря. Че това е заложено в българина - да подгъва крак пред "чуждия" - пак няма да споря.
И, за протокола, чувство за хумор относно България, смятам, имам (ако нямах, отдавна да съм се отчаяла непоправимо). Но не ме дразни тъпия линк - дразни ме тенденцията да сме втора ръка хора. Кажи, че ни третират като такива само заради нашето собствено поведение - ще имаш право, но съвсем няма да си точен.