Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
леле мале...
кой те спира...
на Запад всичко зависи от теб...
има два типа хора мързеливи и работливи...
на запад, ако си мързелив няма да успееш- и ще започнеш с оправданията, как е имало заговор, как те третират, как не знам си какво... ако нямаш психиката и амбицията да си нещо повече от мияч на чинии... кофти...

има и друг тип хора- работливи и способни...
човек, който не го мързи и не гледа все да мине тънко... човек с амбиции и мисъл за бъдещето си...
замисляш ли се, че повечето хора, които бягат на Запад често си мислят, че отиват на място, където парите са по дърветата...

не е важно какъв си, а как се справяш с работата си.. аз за 3 месеца бях повишен до супервайзър... мисля, че това говори достатъчно за това дали имат предрасъдъци хората...

друго ме дразни и то не е само за българите зад граница, ами повече за тези които са тука- всеки само се оплаква...
кафетата по цял ден са пълни с хора, които реват, че нямало работа (говоря за София) и разбираш ли как всичко било гадно...
имам такива познати... все говорят големите приказки, все няма работа, все им е малко заплащането, пък условията били кофти...

смешна и жалка история... българина е мързелив!!! и му е най- лесно да се оправдае с някаква форма на дискриминация, защото не може да приеме, че вината е в него...
Не ми стана съвсем ясно какво го мързи българина. Да работи на запад, обезличавайки се (сам казваш, че там възглед като "какъв си" липсва и личността се остойностява от това как работи) или да работи у нас за 250 - 300 лева. Второто е понятно за всеки. Един западняк не би и пръднал за такава сума и то предназначена за месечната му издръжка. А че в Европа малко хора от Източна Европа могат да се уредят, това е още по - разбираемо и не опира единствено до труд и амбиции (съчетанието на които ми е ужасно противно). Факт е, че ЕС прие закон, според който в близките няколко години българите нямат право да работят, освен като обслужващ персонал, а наглостта на държави като Германия и Австрия достигна до дефинирането на точни професии (каменоделци и още няколко от сорта). И ние съвсем не сме предназначени за адаптация към техния свят. Ние сме някакъв израстък на Европа, на който се търси оригинално приложение. И ни допускат до техния свят само доколкото може да се полюбуваме на лустрото му и да си втълпим неговата "правдивост" и нашата "клетост". Ей така - самички, от любовта ни към големите магазини.
Европейците са доста гнусливи към такива аморфни люде, които вдигат врява около това, колко мразят (пардон, не зачитат) източния си произход и си въобразяват, че това е достатъчно, за да го заличат, както и че заличаването му е наложително. Такова едно шизофренично поведение. В това отношение, поне се считам за европеец защото тези люде и на мен са смешни...