Онзи виртуален затвор за човешкото съзнание, наречен Матрицата
Започвам да си мисля, че това момиче е безнадежден случай... Избий си от главата това, че ти си този, който трябва да се чувства неудобно от цялата ситуация! Също така не подхранвай самосъжалението, то няма да ти помогне. Все още имаш на разположение едно оръжие, което е в състояние да реши изхода от начинанието, което си започнал - издебваш я, когато е съвсем сама и без никакви увъртания й казваш следното: "Това, което имам да ти кажа ще ти прозвучи малко директно. Досега съм бил искрен и прям с теб, тъй че ще те помоля поне веднъж и ти да проявиш откровеност спрямо мен, за да не си губим времето взаимно. Ще ти задам един-единствен въпрос, на който искам да получа максимално прост отговор - има ли някакъв изглед да се получи нещо между нас?" Въпросът ти не се нуждае от по-нататъшно конкретизиране, тъй че ако се направи на неразбрала, зарежи я. Ако ти даде лаконичен отговор, припомни й, че искаш да чуеш максимално ясен и еднозначен отговор. Ако ти даде отрицателен отговор, благодари й за прямостта и си тръгни без повече приказки. Щом не е склонна да оцени усилията ти, нейна си работа. Така поне ще знаеш, че си я докарал до ръба, откъдето измъкването е само еднопосочно.