Да подновя една стара тема, която така и не я разреших когато му беше времето.

Минаха няколко години, малко от малко се променихме.

2006 Да започна докъде стиганаха нещата. Имаше един по скромен разговор относно това...за приятеля и. Дали е още с него и т.н. Тя ми разказа и като цяло не исках повече да задълбочавам, защото те си се криеха и малко хора знаеха. Споделяше ми страшно много неща и продължаваше да го прави. 2007 година заминах на бригада за около 5 месеца и продължихме да държим връзка. След като се прибрах тя нямаше търпение да се видим. Беше се видяла, в деня когато се прибирах с най-добрия ми приятел и го беше питала кога точно ще се прибирам и дори след като се видяхме тя ми каза, че ми звъняла на българския номер, но той не беше в мен. Малко след това се раздели с приятеля си. Станахме пак много близки и доста неща отново си разкрихме, за проблемите ни и всичко останало. Ходихме няколко пъти на кафе всичко беше 6+, но трябваше да отивам студент... Така малко се отдалечихме и отново не стигнахме до този разговор за чувствата ни между нас. От тази година поддържахме връзка по скайп, тя ми споделяше почти всичко и аз бях така към нея. В дискотеката редовно играехме заедно и в нея все още имаше този поглед, който разпознавам, че иска да ми каже нещо или беше просто погледа който ме лъжеше. В крайна сметка след няколко такива излизания един заможен "приятел" (такъв го мислех, но едвали ще ми подаде ръка в нужда...) ми наговори едни неща с които да ми каже, едвали не, "Тя не е за теб". Тя беше на другия край на масата и го чу, аз не разбрах. Това така и го казах, но тя го знаеше. След това тя като, че ли се дръпна от мен. Това беше към края на 2007. След това станаха и разни странни неща. В едно кафе получих странно писмо в кое ми се разкриваха доста неща относно тези пропуснати несподелени неща. А тя беше там през една маса поздравихме се в началото и после получих това писмо. После се видяхме и питах за това писмо, но тя отрече да е правила такова нещо. Четох го няколко пъти и всичко се навързваше все едно е от нея. Не можах да разбера какво стана. Жалко, че след 1 седмица се ядосах просто и го изхвърлих... Така и не разбрах дали някои просто не си направи шега. След това буквално повече от 7-8 месеца не си бяхме писали...
Мина и това лято тя се движеше с един познат също, но не разбрах дали имат нещо повече или просто бяха в една компания. Наскоро не знам как се случи, но тя реши да ми се обади по време на дискотеката и искаше да се видим. Беше с една приятелка, но така и не разбрах защо беше това. На другата седмица отново след дискотека отново се видяхме и този път трябваше да приказваме. Тя ми каза някои неща за преди как е подлудявала тези които били по-големи от нея и искали да им бъде приятелка. Не знам защо го сподели, дали искаше да ми каже, че за нея съм както всички останали? Сподели и за този разговор които е чула от приятеля ми, аз и разказах защо и каква точно е причината за тези думи.В крайна сметка сега като искам да приказвам с нея по скайп или да се видим, тя като, че ли нарочно се прави на недостъпна и не ме допуска до нея. Не знам защо но имам чувството, че този път ниастина съм (inlove).
Как е устроена женската психика? Как да преудолея тази стена? Директно ли да разкрия чувствата или да изчакам?