- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 'Й' не е 'и', по дяволите ;(
Амм, вие нямате ли си копче на клавиатурата, което да отговаря на буквата 'и' от българския език? Защо, за бога, във всяка дума която прочета, съдържаща буквата 'и', е заменена с 'й'?!
'й' като последна буква се използва мноооооого рядко - дискусиИ, не дискусий![]()
Грешката е елементарна, изучава се сигурно към четвърти клас - хайде дайте да пишем нормално? Всеки допуска някакви грешки, но е смешно големи хора да правят толкова елементарни такива.
А и не само това - дори по средата на думата - винаги срещам 'й'.. никога едно нормално, правилно, манечко, сладурско 'и' не видях ...![]()
Хахахах то има хора , коИто не пишат на кирилица , а ти правиш проблеми за някакво "и"![]()
Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...
Понеже не съм много на ТИ с българската граматика сега чета "Аз пиша правилно".Правописен и правоговорен речник за ученици от 1 до 7 клас.Предлагам на тези които не са добре с граматиката да си вземат някакъв учебник и да четът.
Защо не направите правило във форума да се пише само на кирилица?
Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...
eeee vie s taq kirilicaПървоначално написано от skate_warrior
Българи сме. Нормално е да предпочитаме да пишем на кирилица.Първоначално написано от the_o.c_girl
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
хех сега видях темата и ми допадна и се сетих за една случка скоро..
значи с едно момиче(студентка в София е ) спорим за И и Й ......тя нали би трябвало да е учена,а се оказа по ..
значи вика ми"И се поставя,когато е в единствено число,а Й в множенство ,дори ми даде пример с думата ГЕРОЙ-ГЕРОИ -когато е ГЕРОЙ-е в многожествено число(пиша пълната дума,че да ме разберат всички),а ГЕРОИ-в ед.числое представете си само докъде сме стигнали-важно е образованието до 4-5 клас на какъв даскал си попаднал и поне малко грамотност да ти даде...имах в моя клас момче дето така и до днес не умее си пише името,а колко други елементарни грешки(да наистина понякога от бързане бъркаме),ама чак до там..
КартоВи ,кАдето,въЗСтание,весНИк,им ена на държави с малки букви и т.н...
Opitvam se da ne mislq,
no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
Obi4am te tova boli,
obi4am te vsi4ko e salzi
no znai,4e poslednata salza
6te kapne ot tvoite o4i
za6toto bez da znae6
OBI4A6 me i TI!!!
Wsyshtnost po-wajnoto e chovek da ima jelanie da se nauchi da pishe. Az ne pomnq da sym uchila koga se pishe "i kratko", no go znam...daje ne znam kak i ot kyde.
Syjalqwam, che prawq rabota na nqkoe moderche, no "rejimyt na klawiaturata" ne dejstwa, ako chowek nqma kirilica - ewala.
Ехее, има мноооого, ама мнгооого по-фрапантни грешки от едно безобидно "й". Трябва да се въведе правило - над 10 правописни грешки в пост и се трие.![]()
Тогава този форум (както и много други) ще остане почти без потребители...Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
иначе верно си е ,ако е така тийн ще остане без "фенчета" -потребители![]()
Opitvam se da ne mislq,
no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
Obi4am te tova boli,
obi4am te vsi4ko e salzi
no znai,4e poslednata salza
6te kapne ot tvoite o4i
za6toto bez da znae6
OBI4A6 me i TI!!!
Е да така е, това беше в кръга на шегата разбира се. Незнам за вас, но мен най-много ме дразни латиницата, а с този проблем поне лесно могат да се справят модераторите при повече желание.
Ами на някои хора им липсват първите 7-17 години!+ мене![]()
".... so ... can we move on?!!!"
Click
emi hubavo pi6i siПървоначално написано от Dr. Kazimbutt
![]()
![]()
![]()
Каква гордост.....Първоначално написано от Death_F
За двете буквички, които се бъркат - всеки пише както може, не всеки чете книги, понякога не се мисли, има всякакви работи.
Според мен е добре да посочваш дрешките на другия, въпреки че много малко биха се поучили и запомнили нещо...
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
http://6lyokavitza.org/
Постове на горепосоченото или неграмотно написани директно ги пропускам. Трябва да съм луд, за да се цъкля заради някакво вчерашно *(*)*& което дори не владее родния си език.
И аз много се дразня като постоянно чета 'дискусиЙ','спекулациЙ' и други такива...
Не знам,на мен някакси ми е вродено да пиша правилно,дори не помня повечето правила за правилно писане,но много рядко допускам грешки. А има хора,които не могат да напишат едно изречение,без да допуснат поне 2-3 грешки в него. И дори нещо много умно да си измислил,като е неграмотно написано,прави лошо впечатление.
Каквото и да говорите, това е писмена реч. В устната човек го прави бързо и не се замисля, но всеки що-годе грамотен човек ще се замисля какво пише!
Моля те, не се излагай. Пиши на български.Първоначално написано от `Death`Whore`
Всичко е кирилизирано - да се отбележи.
Хм и аз не винаги се замислям, както и не винаги знам кое е правилно...Но се старая...Обаче ако мога да попитам един въпрос....Защо след като има килиризатор на форума има все още хора, които пишат на латиница?
Не само неправилната замяна на "й" с "и"(и обратно) е грешка, а и се бъркат запетаите, и се греши правописа на елементарни думи(онзи ден видях във форума думата"сигурен",която бе написана с "о" вместо "у")... Много неприятно, но факт - българите не могат да пишат на български.![]()
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
Случва се понякога от бързане, от умора да допуснеш няква грешка, но да напишеш подред два пъти сигурен и сигурност грешно...Не е техническа грешка...
За да остане природа
//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;
А понякога трябва да се мъча сумати време, да разчета писането на някой. Пишете на кирилица, не е толко трудно да се натисне едно (или двеПървоначално написано от Dr. Kazimbutt
) копчета и да пишете на кирилица!!!