.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 44
    Мега фен Аватара на machoka

'Й' не е 'и', по дяволите ;(

Амм, вие нямате ли си копче на клавиатурата, което да отговаря на буквата 'и' от българския език? Защо, за бога, във всяка дума която прочета, съдържаща буквата 'и', е заменена с 'й'?!

'й' като последна буква се използва мноооооого рядко - дискусиИ, не дискусий

Грешката е елементарна, изучава се сигурно към четвърти клас - хайде дайте да пишем нормално? Всеки допуска някакви грешки, но е смешно големи хора да правят толкова елементарни такива.

А и не само това - дори по средата на думата - винаги срещам 'й'.. никога едно нормално, правилно, манечко, сладурско 'и' не видях ...

Супер фен
    Град
    Гето Милев
    Хахахах то има хора , коИто не пишат на кирилица , а ти правиш проблеми за някакво "и"

Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Понеже не съм много на ТИ с българската граматика сега чета "Аз пиша правилно".Правописен и правоговорен речник за ученици от 1 до 7 клас.Предлагам на тези които не са добре с граматиката да си вземат някакъв учебник и да четът.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Супер фен
    Град
    Гето Милев
    Защо не направите правило във форума да се пише само на кирилица?

Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...

Супер фен Аватара на the_o.c_girl
    Град
    улица,,Сезам"...Велико Търново
    Цитирай Първоначално написано от skate_warrior
    eeee vie s taq kirilica

Цитирай Първоначално написано от the_o.c_girl
    eeee vie s taq kirilica
    Българи сме. Нормално е да предпочитаме да пишем на кирилица.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Голям фен Аватара на Iliqn4eto
    Град
    534
    хех сега видях темата и ми допадна и се сетих за една случка скоро..

значи с едно момиче(студентка в София е ) спорим за И и Й ......тя нали би трябвало да е учена,а се оказа по ..

значи вика ми"И се поставя,когато е в единствено число,а Й в множенство ,дори ми даде пример с думата ГЕРОЙ-ГЕРОИ -когато е ГЕРОЙ-е в многожествено число(пиша пълната дума,че да ме разберат всички),а ГЕРОИ-в ед.число е представете си само докъде сме стигнали-важно е образованието до 4-5 клас на какъв даскал си попаднал и поне малко грамотност да ти даде...имах в моя клас момче дето така и до днес не умее си пише името,а колко други елементарни грешки(да наистина понякога от бързане бъркаме),ама чак до там..

КартоВи ,кАдето,въЗСтание,весНИк,им ена на държави с малки букви и т.н...
    Opitvam se da ne mislq,
    no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
    Obi4am te tova boli,
    obi4am te vsi4ko e salzi
    no znai,4e poslednata salza
    6te kapne ot tvoite o4i
    za6toto bez da znae6
    OBI4A6 me i TI!!!

Мега фен
    Wsyshtnost po-wajnoto e chovek da ima jelanie da se nauchi da pishe. Az ne pomnq da sym uchila koga se pishe "i kratko", no go znam...daje ne znam kak i ot kyde.

Syjalqwam, che prawq rabota na nqkoe moderche, no "rejimyt na klawiaturata" ne dejstwa, ako chowek nqma kirilica - ewala.

Супер фен
    Ехее, има мноооого, ама мнгооого по-фрапантни грешки от едно безобидно "й". Трябва да се въведе правило - над 10 правописни грешки в пост и се трие.

Цитирай Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
    Ехее, има мноооого, ама мнгооого по-фрапантни грешки от едно безобидно "й". Трябва да се въведе правило - над 10 правописни грешки в пост и се трие.
    Тогава този форум (както и много други) ще остане почти без потребители...

Голям фен Аватара на Iliqn4eto
    Град
    534
    Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Цитирай Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
    Тогава този форум (както и много други) ще остане почти без потребители...

иначе верно си е ,ако е така тийн ще остане без "фенчета" -потребители
    Opitvam se da ne mislq,
    no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
    Obi4am te tova boli,
    obi4am te vsi4ko e salzi
    no znai,4e poslednata salza
    6te kapne ot tvoite o4i
    za6toto bez da znae6
    OBI4A6 me i TI!!!

Голям фен
    Хаха и аз забелязах, че тук-там си пиша каквото ми падне(и,й), въпреки че смея да твърдя горе-долу съм запозната с българската граматика. Може би просто не обръщаме внимание на детаЙлите.

Пишете на кирилица - НЕ БОЛИ

Супер фен
    Е да така е, това беше в кръга на шегата разбира се. Незнам за вас, но мен най-много ме дразни латиницата, а с този проблем поне лесно могат да се справят модераторите при повече желание.

Повече от фен
    Град
    И Тфа Ли ТряЯ дА ПомНя Е?!
    Ами на някои хора им липсват първите 7-17 години!+ мене
    ".... so ... can we move on?!!!"
    Click

Супер фен Аватара на the_o.c_girl
    Град
    улица,,Сезам"...Велико Търново
    eeee vie s taq kirilica
    emi hubavo pi6i si

Голям фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Death_F
    Ами на някои хора им липсват първите 7-17 години!+ мене
    Каква гордост.....

За двете буквички, които се бъркат - всеки пише както може, не всеки чете книги, понякога не се мисли, има всякакви работи.
    Според мен е добре да посочваш дрешките на другия, въпреки че много малко биха се поучили и запомнили нещо...
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Повече от фен
    http://6lyokavitza.org/

Постове на горепосоченото или неграмотно написани директно ги пропускам. Трябва да съм луд, за да се цъкля заради някакво вчерашно *(*)*& което дори не владее родния си език.

ATAKABG
    Guest
    И аз много се дразня като постоянно чета 'дискусиЙ','спекулациЙ' и други такива...
    Не знам,на мен някакси ми е вродено да пиша правилно,дори не помня повечето правила за правилно писане,но много рядко допускам грешки. А има хора,които не могат да напишат едно изречение,без да допуснат поне 2-3 грешки в него. И дори нещо много умно да си измислил,като е неграмотно написано,прави лошо впечатление.

Мега фен
    Каквото и да говорите, това е писмена реч. В устната човек го прави бързо и не се замисля, но всеки що-годе грамотен човек ще се замисля какво пише!

Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore`
    Kakwoto i da goworite, towa e pismena rech. W ustnata chovek go prawi byrzo i ne se zamislq, no wseki shto-gode gramoten chovek shte se zamislq kakwo pishe!
    Моля те, не се излагай. Пиши на български.

Мега фен
    Всичко е кирилизирано - да се отбележи.

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Хм и аз не винаги се замислям, както и не винаги знам кое е правилно...Но се старая...Обаче ако мога да попитам един въпрос....Защо след като има килиризатор на форума има все още хора, които пишат на латиница?
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Не само неправилната замяна на "й" с "и"(и обратно) е грешка, а и се бъркат запетаите, и се греши правописа на елементарни думи(онзи ден видях във форума думата"сигурен",която бе написана с "о" вместо "у")... Много неприятно, но факт - българите не могат да пишат на български.
    За да остане природа

//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;

Случва се понякога от бързане, от умора да допуснеш няква грешка, но да напишеш подред два пъти сигурен и сигурност грешно...Не е техническа грешка...
    За да остане природа

//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;

Повече от фен
    eeee vie s taq kirilica
    А понякога трябва да се мъча сумати време, да разчета писането на някой. Пишете на кирилица, не е толко трудно да се натисне едно (или две ) копчета и да пишете на кирилица!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си