- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 'Й' не е 'и', по дяволите ;(
Не само се пише на кирилица, ами "Ъ" и "А" са си латинско "А"...да не говорим за другите безсмислици.
Какво да кажа, като всяка сутрин виждам "Opalchenska" на всички табели в метрото?Първоначално написано от `Death`Whore`
![]()
А магазинът на пъпа на София, на прозорците на който пише с наистина огромни букви "Собственно производство"...
заяждането за правопис и пунктуация си е чиста дребнавост! тук общуването е НЕФОРМАЛНО, следователно не сме длъжни да пишем безгрешно и на високонаучен стил, а просто разбираемо, на български език. аз лично имам по принцип безгрешен правопис, но тук не се старая. можете да ме наричате неграмотен за това - не възразявам.
АА, дойдохме си на думата - разбираемо. На няколко човека във форума съм казвала да си подреждат мислите, защото от мненията им нищо не се разбира.
Винаги сме длъжни да пишем безгрешно, независимо какво е общуването.Първоначално написано от Lake_bodom
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Писането на кирилица според мен е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО , поради факта, че сме българи . (Не го умаловажавайте).
нО тОвА е ПОлОжЕнИтО нЕ сЕ оБИчаМе , Но заЩо ли Ни БолИ коГаТо Го ИзРичаМе?
Не е приятно наистина.Но и на мен ми се е случвало да допускам грешки-от бързане,от недовиждане,неволно.С малко повече внимание и учене всичко ще е тип-топ.Трябва само да има желание \/ \
/
Нещата не са,нито добри.....,нито лоши-мисълта за тях ги прави такива!
Еш тва май ми е познато от някъде..Първоначално написано от Da_Bitch
:P
Аз бях това.Първоначално написано от Анонимко
)
простотйй, чалгйй, педерастйй и секви такива думи се пишат с "йй"
аз се старая да пиша горе-долу грамотно и мисля, че до някаква степен успявам, но има къде къде по-фрапантни случаи които немогат да говорят правилно, а какво остава за писането?!
п.п.забелязали ли сте, че когато тук форумците слагат запетайки /малко са/ след запетайката няма интервал, а би трябвало да има?!или аз съм в грешка..обеснете
"Целувка за лека нощ"
Кво се нервиш бе пич, да не са вдигнали бирата в магазина до вас?Първоначално написано от machoka
Е й?
Кво от тва?
И и Й ми се струва доста малък проблем в правописа на българина. Много съм се шашкала на объркани О и У, А и Ъ (основно в края на думата) и други подобни... Но днес останах с увиснало чене, след като видях на един познат есето, писано в осми клас. Едно на ръка, че третокласник щеше да го напише по-добре. Пример: "Трябва да ходим на училище, за да се научим на нови хубави работи и да можем после да си намерим работа" ... Нещо такова, не помня как беше точно. Айде и това преживях, Обаче как ви се струва да пише "бАдеще", "данебАда" и някакви такива. Пробвайте да ги кажете с "А" тея думички... Доста странно знучи, не да кажеш да се е объркал нещо, то просто няма как да ги изговориш по тоя начин... Загледах се в цялото му "есе" - е никъде нямаше нито една буква "Ъ". Жив пример, че прекаленото чатене не е полезно...
Уффф, много взех да се разливам, обаче бях възмутена като го видях...![]()
Ти се дразниш от една от най-малко дразнещита грешки...
ае machok мисля ,че се хабиш понеже както скиах на горе някои написа повечето пишат на латински не на кирилица и признавам си и аз пиша на латински штот така съм свикнал на таз клавиетура мн рядко пиша на кирилица , за което се извинявам![]()
..impossible...
...is nothing...
Десет са много!Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
Кой грамотен човек би направил толкова грешки в един пост?!
Аз казвам пет максимум.
Всеки път, когато чета някаква тема се дразня, защото срещам елементарни правописни грешки. Не казвам, че не допускам грешки при писането, но не съм предполагала, че толкова много хора бъркат думи като "къде", "не знам", "имам предвид", да не говорим за "и" и "й". Както някой се беше изказал в горните постове - ако човек има желание това би могло да се оправи, но явно повечето нямат...