- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Чалга Рок???
Така... Въпросът ми е има ли чалга рок според вас?
Чалга рокРок, създаден за парите, без смисъл, без текст или без музика. Рок, създаден не за смисъла на рока, а за печалбите от него.
ЛИчно мнение: Според мен има. Доса гледах SUPEROCK по МТВ и, в интерес на истината, аз рок не видях. А и ми е странно рок по МТВ. Верно че пускат, но много рядко, а още по-рядко на старите рок-легенди.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Всеки композитор прави музика, за да може да изхрани семейството си. Всяка музика ли е 'чалга' по тая логика?
Дали има смисъл или не самата музика е въпрос на вкус - това че не ти харесва не я прави по-малко гениална /оня скучняр Бах не ти 'аресва, нал тъй?/ и така..
Тц тц тц... Не ти омръзна да ме апострофираш, нали???Първоначално написано от machoka
![]()
Това е ясно. Обаче музиката е и религия. Аз не съм видяла от "големите пънкари" Гриин Дей някакво пънк отношение. Не се фащай за думата, че ще дойда до Люлин и ще стане лошо![]()
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
За метъла е ясно, аз говоря за рок. Принципно, както се пее в песента на Мерилин Менсън - Рокът е мъртав. Не буквално, Бон Джови, Аеросмит и т.н. те още свирят рок, не по-зле от преди. Но на мен ми харесва рокът да е така. Щото е много по-трудно да посегнеш към нещо, което е изчезнало, и да се опиташ да го съживиш и направиш комерсиално, отколкото да направиш комерсиално нещо, което е харесвано и сега много. Затова се учудвам на тези банди (съжелявам че не казвам имена, просто не им ги знам), които се опитват да направят рока комерсиален...Първоначално написано от exploitedteen
Erin Everly
Линкин парк се води за нео метъл. Еванесес също се водят за някакъв метъл. Лимп Бизкит въобще не ги знам. Но нито един от тях не не се смята за рокПървоначално написано от exploitedteen
![]()
Erin Everly
Бира,секс и рок&рол ...как казваха Щурците...Пустите му внуци искат нови звуци хем да бъдат модни ....пък и рок-а като стил за съжаление замря ......иначе групи като Щурците,Б.Т.Р,Сигнал и прочие (от бг) още ги има,както и Роксет,гънс,пърпле и прочие ....ама новото поколение нешо...
![]()
You motherfuckas just leave me be
Ya could never give me cure for the pain I feel inside!
I believe in armageddon, I've been baptised in alcohol
I'm embodyment of antichrist
I'm living for my own demise
Една забележка: Не съществува Гънс, а псевдо Гънс. Истинската група може да се съжбере на Download. Дотогава Гънс ще бъде изчезнала група. Сега те не са нищо!Първоначално написано от The-WishmasteR
Erin Everly
Добре да не би всички да ги познавате хората, че да знаете дали правят музика за пари или не... Този въпрос е леко безмислен, а и кой е казал че чалгата се прави за пари, да не ги Гергана да ви е първа приятелка и да ви е обяснявала колко и е неприятно да пее и го прави само за пари![]()
![]()
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Чалга рок НЯМА!!!Рок певците и групи,пеят за музиката и за творчеството и чак след това идват парите
Едно си баба знае, едно си бае...
За мен музиката е два вида- такава, каквато обичам и такава, каквато не обичам.
И не виждам защо се тормозите с някакви определения- това е комерсиална музика правена по конвеир от група, която имитира еди- коя -си... А това е песен с дълбок философски смисъл, която учи младите как да гледат на живота, примерно...
Ако ще да са най- долния комерс, аз харесвам песните на Nickleback.
p.s Ново не винаги е равно на комерсиално.
п.п.с И защо ако мога да знам трябва да ми пука дали един музикант пише песните си друсан като пън, озарен от творчески импулс, или жаден за слава и пари, но също талантлив? Важен е резултатът в крайна сметка...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
И при Nickleback резулатта какъв е? Аз поне не виждам да е негативен?
Факта, че много хора са толкова обсебени да не слушат комерс им пречи да оценят някоя група или песен, които са стойностни, само защото някой бил решил, че го правят заради парите.
И за Металика има мнения, че са комерс, и за по- новите албуми на Аеросмит...
решава някой, че това е комерс и като кон с капаци упорито отказва да оцени иначе стойностна музика...
Това е което ме дразни повече.![]()
A това което съм слушала на Evanecence и "Мeteora" на Linkin Park наистина ми харесват - нека са комерс. Не това е осноното в музиката.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
ima 4alga rok i negovite nai-vidni predstaviteli sa Linkin park,Crazy Town,papa roach,limp bizkit,a edno vreme Venom
rosskata,
Еми за мен такива изпълнители не създават хубава музика, затова и не ги слушам. А и въпроса ми беше има ли за вас чалга рок, а не какво се разбира под понятието и четене между редовете на думите ми.
Лично за мен Металика са били комерсиални. В повечето случаи групите стават комерсиални в по-късните си години. Така са Бон Джови, така са Аеросмит, така са и Гънс (тъпо е че най-харесваните им песни са били записвани заради желанието на вокала да не си тръгват от сцената). Почти всички групи са така. Са се сетих и за Кредъл... Но аз говоря за друго. Аз говоря за групичките, които се изкачват, с целта да бъдат популярни и да успеят. Рок легендите са излизали от някакви пълни дупки и са свирили за музиката, защото не са вярвали че някога ще успеят. Затова наричам тези новичките (повечето) комерс. Защото за мен стиловете са религия и ако изпълнителите не вярват в тази религия, то песните им губят стойност.
Erin Everly
Има чалга-рок ако не вярвате ето и линк
http://www.m-b0x.com/search/file.php...0b0d7d9d86cac1
Абе незнам дали има чалга-рок, но знам, че има чалга-метъл (в буквалният смисъл). Групата пример за това е Артерия (по позната като Artery). Който ги е чувал знае за какво става въпрос.
Хах за едни може да няма емиционална стойност, за други може да има.Първоначално написано от exploitedteen
Та защо я има изобщо тая тема?Чалга-рок...ох какво определение
Комерсиялната страна на нещата прави ли рока по-лош?Според мен комерса изобщо не е доказателство, че музиката е лоша.
А и парите-че всеки прави музиката си и за да спечели нещо, защото еко просто правиш музика за кефа и нищо не печелиш накрая може да си останеш на улицата...
Освен това хора различни, вкусове различни-всеки си има мнение, всеки харесва нещо различно.Не сме тука да съдим кой какъв е, кой какво харесва.На някои тези така наречени чалга-рок групи може пък да им харесват...или пък да обявят за чалга рок вашите любимци...
Та темата за мене е безсмислена, ама пиша в нея, защото явно има нужда някой да го каже.
хъхъ..
Shadow_Walker - Не спори с експлойтед. Той винаги печели споровете независимо дали е вярна тезата му или не. Имам чувството, че ако реши да защитава чалгата в някоя тема Чалга vs. Metal като гост и хората незнаят, че пишештият е той ще убеди доста метъли, че чалгата е стойностна музика, въпреки, че това не е така.
Това не може да продължава така. Да кажем "Не" на насилието върху животните. Ако сте съпричастни към животните изгледайте този клип.
http://www.youtube.com/watch?v=WcBUZ_hLDwg
Мo6no не споря с него![]()
Само първото изречение е отправено към него.
Другото е към всички и по-специално към Ерин-авторката.
хъхъ..
Ау... Авторката не я пишете. Писала съм тая тема преди векове, откъде да знам какво съм имала впредвид и т.н. ако смятате да пишете в моя тема, пишете докато е още актуална.
И, ако трябва да отговарям, вярно е, парите са важни. Но да пишеш песни без смисъл, осланяйки се на бивши рок легенди, еми не го смятам за прекрасно.
Erin Everly
Оффтопик:
Ерин надявам се да не си го възприела като обида това за "истинските" фенове в темата за Гънс`н` Розес
Това не може да продължава така. Да кажем "Не" на насилието върху животните. Ако сте съпричастни към животните изгледайте този клип.
http://www.youtube.com/watch?v=WcBUZ_hLDwg
E, затова си права...а пък темата изобщо не знам откога е-просто видях, че е писано в неяПървоначално написано от ErinEverly
![]()
хъхъ..
Радвам се, че се разбрахме.Първоначално написано от Shadow_Walker
Erin Everly
Аз съм волна пеперуда
и летя от цвят на цвят,
като малко пъстро чудо
в този сив и скучен свят.
Ти след мен задъхън тичаш
а когато разбера,
колко мното ме обичаш
аз до теб сама ще спра.
Припев:
Ще оставя да ме хванеш
и със теб ще съгреша.
но помни,че ще остана
с пеперудена душа.
Аз съм волна пеперуда
и летя от цвят на цвят
като малко пъстра чудо
в този сив и скучен свят.
Ако много ме обичаш,
пак ме пускай да летя,
не превръщай в окови
ти за мене любовта.
Припев:
Ще оставя да ме хванеш
и с теб ще съгреша,
но помни,че ще остана
с пеперудена душа.![]()
и какво по-точно се опитваш да кажеш??? Че сичката чалга е създадена ей така за парите??? Пф не можеш да слагаш толкова мн музика под 1 знаменателПървоначално написано от ErinEverly
Всъщност да, може. Баш на чалга-манталитета се гради поп-фолк индустрията.Първоначално написано от n0 CoNnEc7i0n =)
А чалга не е същото като поп-фолк. Във всеки стил музика си има чалга (комерсиалната помия), и жанр, обширен като рока, няма как да прави изключение.
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...