.
Затворена тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    Повече от фен

Re: Чалга Рок???

Цитирай Първоначално написано от Бунтар
    Цитирай Първоначално написано от n0 CoNnEc7i0n =)
    Цитирай Първоначално написано от ErinEverly
    Чалга рок Рок, създаден за парите, без смисъл, без текст или без музика. Рок, създаден не за смисъла на рока, а за печалбите от него.
    и какво по-точно се опитваш да кажеш??? Че сичката чалга е създадена ей така за парите??? Пф не можеш да слагаш толкова мн музика под 1 знаменател
    Всъщност да, може. Баш на чалга-манталитета се гради поп-фолк индустрията.

А чалга не е същото като поп-фолк. Във всеки стил музика си има чалга (комерсиалната помия), и жанр, обширен като рока, няма как да прави изключение.
    изобщо знаеш ли какво е чалга в буквалния й смисъл??

ето това ти е грешката...не можеш да отричаш всичко и всички, които не са като теб...

Чалга НЕ е равно на поп фолк

Голям фен
    Точно тва ти обяснявам и аз - по принцип не е същото. "Чалга", доколкото знам, ще рече "свирня" на турски или цигански, не съм сигурен.

Всъщност, кво значение има буквалният превод?

Чалга = боклук, правен за пари.
    Поп-фолк = популярна музика с фолклорни мотиви.
    Българска поп-фолк индустрия = адската чалга.
    Американска поп индустрия също = адската чалга.
    MTV = НАЙ-АДСКАТА чалга.

И не отричам чалгата, защото е различна от моите предпочитания. А заради пагубното й влияние върху вече няколко поколения!
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Повече от фен
    Чалга музиката е всъщност тази, която се изпълнява по сватби и т.н.т

и незнам какво пагубно влияние откри в чалгата...Виж, аз не слушам чалга, обаче ти говориш много насляпо...

Ако трябва да си говорим за пагубно влияние на която и да е музика, първото, което ми изниква в главата е онези "метълки" на по 13 години, които се мислят за дъ бест и си режат вените, та чак и наркотици и глупости зимат за да се покажат...

Какво и метъла ли да заплюем? Ако човек е развален, никаква музика няма да му помогне и следователно обратното ---> ако си добре психически никоя музика няма да ти влияе пагубно

Голям фен
    Ако трябва да си говорим за пагубно влияние на която и да е музика, първото, което ми изниква в главата е онези "метълки" на по 13 години, които се мислят за дъ бест и си режат вените, та чак и наркотици и глупости зимат за да се покажат...[/color][/b]
    То и тяхното може да се определи като чалга

Ама, по-добре тия тихо да си мрат, отколкото поп-фолк-хедс и гангста-гъзарите да "не-живеят", да се правят на голяма работа и да вгорчават живота на околните...

И никой не е напълно добре психически, а под чалга нямам предвид само музиката...

Супер фен Аватара на BornFromPain
    Град
    SFC HC
    Абе не моа ви разбера.. Що използвате "комерсиален" като мръсна дума? Ми да го еба аз пък искам всичките ми любими групи да станат наистина комерсиални и да не трябва да си вадят от джоба да направят албум с кофти качество, а да им валят пари за да продължават да правят това което правят.

А тая работа дето я говорите за някои групи които "свирят само за парите".. Еми има си много такива групи и изпълнители но това не прави музиката им по-малко качествена. Пример - Ванила Айс.. Момчето са го взели само защото е изглеждал добре и е можел да танцува и са го направили звезда.. Ама има яки парчета. Slipknot или Europe които са си машини за изкарване на пари, направлявани от межнидърски наставки също имат яки парчета. То ако ще търсим косури - на всички ще открием, и можем да изкараме всеки че прави музиката за пари защото това е нормалното следствие когато правиш (качествена) музика(не говоря за България.. манете ни нас..).

Та по темата - не знам какво е това чалга рок и даже ми се струва глупаво да се използва, заради гадния ни навик на всичко което не ни харесва да тупваме някоя от следните думички за определение "ънру, чалга, комерс, плагиати и т.н.". Просто това, че аз не харесвам някоя група която видимо изкарва пари от музиката си, не значи че трябва веднага да я набеждавам за чалга, комерс или че свирят за пари!..
    Черното отива на всичко. Рано или късно.

Голям фен
    Да, ама не.

Няма нищо лошо в това да печелиш пари от музиката си.

Стига това наистина да бъде музика, при тва добра.

Повече от фен
    То и тяхното може да се определи като чалга

Ама, по-добре тия тихо да си мрат, отколкото поп-фолк-хедс и гангста-гъзарите да "не-живеят", да се правят на голяма работа и да вгорчават живота на околните...

И никой не е напълно добре психически, а под чалга нямам предвид само музиката...
    а какво ако не музиката? Не те разбирам...

Не си мрат особено тихо, точно те пък са най-опасни, защото се самоиздигат в култ и си мислят че са определящи фигури...

С какво горките чалгари са вгорчили твоя живот?

Голям фен
    Манталитетът. Начинът на живот. Чалгата е като някаква анти-религия.

Самоиздигат се в култ? Определящи фигури? Я поясни за какво говориш, че не схващам... Баш гъзетата се правят на голямата работа, не тия депресарки. А че можеш да си депрес и гъзе едновременно - тва е съвсем друга работа...

С това, че се налагат, ге се опитват да превърнат целия живот в една чалга, при тва доста успешно. С глупостите, от които ме боли едва ли не физически. Прекарал съм седемте години на началното и основното си образование в клас на пълнипразни деца-гъзари, правещи се на големи. Едва запазих психическото си здраве.

Супер фен Аватара на _donna_
    Ооо,дайте сега да се правим на умни..
    Един ден..а именно,когато започнах да бозая от майката природа
    разбрах,че има разлика между Цепелин и Линкин Парк.
    Поздравления за прозрението! =D>

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от _donna_
    да бозая от майката природа
    Тфа неква неква метафора за консумация на марихуана ли е?

Повече от фен
    Манталитетът. Начинът на живот. Чалгата е като някаква анти-религия.

Самоиздигат се в култ? Определящи фигури? Я поясни за какво говориш, че не схващам... Баш гъзетата се правят на голямата работа, не тия депресарки. А че можеш да си депрес и гъзе едновременно - тва е съвсем друга работа...

С това, че се налагат, ге се опитват да превърнат целия живот в една чалга, при тва доста успешно. С глупостите, от които ме боли едва ли не физически. Прекарал съм седемте години на началното и основното си образование в клас на пълнипразни деца-гъзари, правещи се на големи. Едва запазих психическото си здраве.
    Антирелигия? Не, не бих казала...

Чалгата не е начин на живот, тя е просто музика...Музика не по-различна и от пънк, и от метъл, и от вс ост. Това, че не си запазил психическото си здраве толкова дълго е похвално, обаче съм сигурна, че си се чувствал изолиран и отхвърлен сред съучениците ти...

Самоиздигането в култ...Знаеш ли колко от тези скъпи метълки са ми обяснявали как били скинарки и били във "Скин крю" (ааа?!?!) и едва ли не лягай курво да ми лижеш обувките...

Работата не е там да си различен и да мразиш всички, или поне да си против всички, които не са като теб. Бъди различен, но се научи да толерираш и останалите.

Супер фен
    Град
    In The Paradise City, Where The Grass Is Green And The Girls Are Pretty
    Абе вие глупави ли сте? Темата е от май миналата година и това я прави супер неактуална. Седите и говорите глупости, за да ме изнервите. Ми няма да стане. Най-много да кажа на Мачока да я заключи. Някой открива тема отпреди 2 години и почва да обвинява автора. Еми говорете си. Ако я бях пуснала сега, може би щях да коментирам мненията ви, но е било толкова отдавна, че незнам дори какво съм имала впредвид. Като искате да се правите на интересни, пишете в актуални теми.

"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
    Erin Everly

В Темата има интерес и не виждам защо да се заключва. Ако я заключат ще си направим нова.

Иначе взимаме калашника и всички чалгари

Чалгата съкс. Нищо, че вчера направих в един друг форум за Рок и Метъл музика направих отново темата "Помощ хора!!! Прослушах чалга "
    Това не може да продължава така. Да кажем "Не" на насилието върху животните. Ако сте съпричастни към животните изгледайте този клип.

http://www.youtube.com/watch?v=WcBUZ_hLDwg

Голям фен
    Чалгата не е начин на живот, тя е просто музика...Музика не по-различна и от пънк, и от метъл, и от вс ост. Това, че не си запазил психическото си здраве толкова дълго е похвално, обаче съм сигурна, че си се чувствал изолиран и отхвърлен сред съучениците ти...
    Противоречиш си. Нали чалга и поп-фолк не бяха едно и също?

И да, отначало се чувствах изолиран. После пък аз ги отхвърлих и изолирах от себе си. И си ми беше доста добре.

Самоиздигането в култ...Знаеш ли колко от тези скъпи метълки са ми обяснявали как били скинарки и били във "Скин крю" (ааа?!?!) и ева ли не лягай курво да ми лижеш обувките...
    Малииий...

Работата не е там да си различен и да мразиш всички, или поне да си против всички, които не са като теб. Бъди различен, но се научи да толерираш и останалите.
    Кажи го на чалгарите.

С тази прекалена толерантност към чалгата само показвате липсата си на инстинкт за самосъхранение...

Чалга-Рок няма има Метал-Чалга-Азис

-Ю кан спийк инглиш ??
    -Уат ?!

Click che mamata si e ebalo

Half Beast Half Men

Fuck Like A Beast

Повече от фен
    Противоречиш си. Нали чалга и поп-фолк не бяха едно и също?
    не си противореча, цитирам теб в предния ти пост използва точно "чалга" а не "поп фолк".

Кажи го на чалгарите.

С тази прекалена толерантност към чалгата само показвате липсата си на инстинкт за самосъхранение...
    няма да го кажа на чалгарите. Малко са тези, които ти казват "еее колко си задръстен, щото не слушаш поп-фолк". Малко саи тези, които ще те набият заради това.

Казвам го именно на теб, защото си метъл или може би пънкар или незнам наистина съжалявам...Казвам ти го обаче, защото именно вие имате против различните и вие сте склонни да пребиете някой заради предпочитанията му. Не визирам теб, може да си различен, незнам...

Просто когато на вас ви се каже "Слушам чалга" вие реагирате кофти. Докато 1 "чалгар" няма да ти се издразни, че слушаш нещо, различно от неговото...

Просто когато на вас ви се каже "Слушам чалга" вие реагирате кофти. Докато 1 "чалгар" няма да ти се издразни, че слушаш нещо, различно от неговото...
    Сигурна ли си в това, което казваш?

И още нещо разликата между чалга и по-фолк е горе долу същата като между Хип-Хоп и Генста Рап...
    Това не може да продължава така. Да кажем "Не" на насилието върху животните. Ако сте съпричастни към животните изгледайте този клип.

http://www.youtube.com/watch?v=WcBUZ_hLDwg

Повече от фен
    съжалявам, не зачитам нито хип-хоп и гангста рап, ще трябва да обясниш

И да, сигурна съм...Не, не казвам, че всички са такива. Всяко правило си има изключения...

Голям фен
    Баш аз никого няма да бия (щот съм келеш ). И никой от познатите ми, които слушат метъл, не биха посегнали на някого заради единия музикален вкус.

За рапа... Ами хип-хоп е стилът, а гангста рапът е чалгата в него (;

Повече от фен
    добре де, да речем, че ти си от свестните...

Ами останалите?

Голям фен
    Абе, ти откъде си? От Антисвета, където чалгарите са кротки, а метълите - до един агресивни идиоти? Щот при мене е обратното

Не знам, обаче ето ти пример: една вечер едни чалгари щяха да ме набият, просто защото се случи да кажа същото нещо като един от тях и на въпросния му се стори, че му се подигравам. Не познавам метъл, който да направи такава простотия :/

Повече от фен
    Оплаквай се...Веднъж едни симпатични момчета с кубинки ме гониха по цялото НДК, защото, разбираш ли, обицата ми била еврейска звезда (?!) тфа вече ти го споделих преди време...
    Освен това едни подобни на тях хорица искаха да ме утрепат, защото съм била с черни кецове с бели връзки, което незнам как, но им приличало на nazi power...
    Не казвам, че всички са такива...Просто аз на такива попадам

ооо и да, кулминация, преди много много време 1 момиче ми пусна 1 песен на Los Fastidios и аз, като млада и неука, казах че ми прилича на Blink 182...Голяма грешка...

Голям фен
    Баси и каръкът, дето те гони, колежке (; Ти отде си, да знам да не ходя там?

Повече от фен
    Баси и каръкът, дето те гони, колежке (; Ти отде си, да знам да не ходя там?
    от софия...амааа то е хубавоо, ела да видиш кфо става, после ти ще се оплакваш

Голям фен
    Е, то във ваща София секви ги има, столица е все пак (; Тряа некой път да ви се натреса да видя дали всички слухове са верни

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си