- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Eurovision
Всеки трябва да бъде себе си, а не да подражава на другите. И май сме били доста повече от един век под робство...Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
П.П. Наочи балгарзки.![]()
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Не знам за тебе, ама аз не виждам нищо турско в себе си.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
^npocTo^a3^f^,
1. Чалга=краден инструментал+перверзен текст+много цици+много гъзове
2. Ми дай щото сме били под турско робство да се кефим на турска музика. Не е ли по-добре да покажем родолюбието си като се отречем от чуждото??? Доста странна родолюбка си ти![]()
3. Нашата песен не ставаше за нищо, за кой път да го повторя.
4. Наградата на Лорди не е защото всички други са били по-добри и съдиите не са могли да решат. Не можеш ли да приемеш че има нещо по-хубаво от тези... "балкански ритми"???
5. Финландците също са европейци. Да не го забравяме.
6. Вашето мнение е ограничено. Сега всички сме ограничени - вие, защото не приемате метъла/рока за достоен за награди, и ние, защото не признаваме чалгата за такава. Весело е!
7. Типично българско е народната музика!
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
"Чалга" ли е турска дума? И да е турска - вие така си го наричате.Има разлика от чалга до поп-фолк, знам, че я знаете така че няма да задълбавам.
1. Краден инструментал в чести случаи - да, перверзен текст - много рядко в поп-фолка, много цици и гъзове - ами, за мен (а и не само, рабира се) е по-приятно да гледам силиконови цици и гъзове, отколкото мъже с дълги коси и черен грим (примерно!).
2. Не съм казала, че съм родолюбка.
Обичам турците.
3. На мен пък ми хареса, но не беше това, което исках да бъде.
4. Има нещо по-хубаво за теб и за много други хора, но не нещо по-хубаво като цяло.![]()
6. Има нещо такова.![]()
7. Вярно си е, но всяка държава се представя с новата си музика, показва развитието си, не е нужно да се връщаме назад.
1. Понеже не се споменава поне по 3 пъти в една чалг нещо за спане заедно??? Или пък чалгаджийките се обличат прилично? Пф... Аз пък предпочитам мъжете с дълги коси, а и черния грим седи на мъжко много добреПървоначално написано от ^npocTo^a3^f^
![]()
2. Е, тогава няма какво повече да ожбсъждаме. Ти си искала нашата песен да спечели, въпреки че си знаела че не е добра, въпреки че не е било заради БГ. П... обрках се
3. Какво искаше да бъде?
4. Пф... Ако вземеш и го преведеш цена няма да имаш.
7. Да, ако евровизия представлява идентичността на европейските народи - ние не сме идемннтични с чалгата. Ако искаш да ми кажеш това, обиждаш адски много българи в простащина. А тва не е мн хубаво.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Това показва, че си недорасла. Ти "гледаш" музиката, а не я слушаш, а това е много глупаво.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Hora,koito nemogat da izpolzvat dumite po prednaznachenie,hora koito neznaqt kolko vreme sme bili pod tursko robstvo , hora koito ne obi4at muzikata.. ne obi4at da slushat , tova koeto im haresva, a obi4at da pliuqt,hulqt chalgata e za kvo poveche da si govorim?!kak moje takova neshto mayna ot tema evrovizia vii otidohte pak na chalga tuka obache kvato i tema da se pusne vse chalgata e edi kva si.. nqkoi momicheta ne haresvat folk pevicite zashtoto im zavijdat che izglejdat tolkova dobre, a te nemogat.. a nqkoi momcheta,koito ne haresvat folk pevicite , ne gi haresvat shtoto nemogat da imat jeni kato tqh... e tva e![]()
т. 2, 9
Първото ти изречение е нодовършено. Може би трябва да мислиш, преди ти самата да пишеш. Не обвинявай другите в лошо изказване, след като ти самата не си се научила да се изказвашПървоначално написано от Sapphir
![]()
Чалгата не е музика, че да я обичам. Не виждам защо трябва да харесвам музика, в която се пее само за секс и любов. Тези чалга певици дори незнаят кво е любов (не казвам че аз знам), а ми пишат текстове (всъшност не си ги пишат те, де), в които само за това се разпраа. Да не говорим че кой изпълнител, възпяващ любовта, ще се облече като идващ от магистралата? Няма такова нещо. В чалгата става въпрос само за визическа любов (секса), а не за самото чувство. Тъпо, нали? А и не смятам че въртенето на задници на екрана е голямата изява на любов.
Знам колко време сме били под турско робство - приблизително 5 века, Освобождението май беше 1878, благодарение на руснаците. И кой трябва да уважавам сего - руснаците или турците? Много си зле, наистина.
Обичам музиката. Обичам истинската муика. Не слушам само метъл и рок. Много често си пускам реге и ретро. И кво? Са ще ми кажеш че Азис е бил по-велик от Фреди Меркюри? И двамата имат еднаква визия, с тази разлика че вокалът на Куин е бил истински гей, а не се е правил, за да го хареса просташкия български народ!!!
На мен ми харесва чалгата, това ли искаш да кажеш? Не, неми харесва. Мога да го обява спокойно. Харесва ми истинската музика, а не чалгата!!!
Плюя чалгата с единствената надежда че ще се намерят хора, които да проумеят това, което аз проумях. Трябва да разберете че чалгата ви глади мозъка, като с ютия. Няма да ви остане сиво вещество скоро.
Отидохме дотам, защото най-просташката рожба на чалгата представи страната ни. Как искате да спечелим? И как искате да си замълчим???
Не, не искам да изглеждам като фолк певица. Виждала съм ги, те са всичко друго, но не и гхубави. А и да не забравяме хубавия момент, че аз не искам да си слагам тонове гримове, тонове силикон и поли, от които още малко и ще ми се видят половите органи. Не смятам че най-важното за вдно момиче е да му подсвиркват строителите и да си бият чикии на негови снимки... Лично мнение. Аз не искам да съм такава. Такива момичета стават само за секс, да не се лъжем. Кое момче ще тръгне сериозно, без да иска секс, с момиче, което се облича по такъв начин? Никое! А и аз не се смятам за сексуален дивеч, че да си излагам красптиите нма показ.
П.П. Не съм дебела, даже хич, но никога не съм слагала пола. Не се чувствам конфортно като ме гледат и ми подсвиркват по улиците. Това завист към чалга певиците ли е, дето половината от тях са по-дебели от мен, но пък си слагат седни гащи и се качват на екрана??? Аз просто имам срам и достоинство, за разлика от тях!
Erin Everly
т. 2, 9
Първоначално написано от Sapphir
т. 2, 9
ErinEverly
Всяко момиче и в последствие жена обича да изглежда добре. На някои им отиват големите бални рокли с обръчи, доста грим, огромна коса и прическа и подобни. На други им отиват всекидневно облеклко - къси полички с подходящо горнище /които имат хубави, дълги и стройни крака/ или пък впито секси панталонче с ниска талия, подчертаващо стройността на фигурата + подходящо потниче.. какво да ти обяснявам - ти си от тези и много добре го знаеш.
Всяко момиче иска да бъде секси и предизвикателно в прилична доза, особено в летните месеци. Това, че някоя е прекалила с размера на полата не я прави к*рва.
Само че ти си точно такова момиче /поне от снимките, които съм видял/, и не виждам какво те притеснява в това, че някой простак ще ти свирне или ще погали гегата вечерта в твоя чест. Не случайно има лаф, а къде и не е лаф ами сериозно, че голям комплимент за момиче било момче да и каже 'вчера лъсках при мисълта за теб' - не знам, на теб добро впечатление ли ще ти направи? Верно, малко си е просташко, но доказва само, че си направила изключително голямо впечатление.Не смятам че най-важното за вдно момиче е да му подсвиркват строителите и да си бият чикии на негови снимки... Лично мнение. Аз не искам да съм такава.
Така че дали си фолк певица, дали си Галя от Каризма /която също ходи доста впечатляващо облечена/ или Нети /същото и за нея/ - или дали си ти самата - всички вие искате да привличате мъжки погледи и това е в реда на нещата - като всяка от вас има различни вкусове - на теб явно не ти допадат късите поли, но пък не отказваш да носиш някоя 'секси' предизвикателна дрешка, убеден съм. Да, на някои фолк певици като Ивана например, която е 300 кила с извинение, просто не им отива да носят дадени дрехи - но това пък си е тяхна лична гледна точка.
Относно жанрът 'поп-фолк'.. има ли смисъл да започваме старата песен на нов глас във всяка една тема в този раздел?
1. Не можеш да наречеш 'истинска' музика само това, което на теб ти допада.Обичам музиката. Обичам истинската муика. Не слушам само метъл и рок. Много често си пускам реге и ретро.
2. Понятието 'истинска' музика не съществува, защото всяко нещо което е съчетание на точно определени и дори неопределени звуци в съвременната, а същевремнно и пра-историческа музика е 'истинско'. 'Чалгата' по това определение също спада към 'истинска' музика, защото тя е такава за някой друг. И отново ще повторя, че не може да съдиш за това що за човек е някой по музиката, която слуша.. абсурдно е.. все едно аз да те заклеймя, че си ебати злобната кучка, щом носиш черен на цвят панталон примерно, само защото на мен ми допадат розовите такива.
И отново искам специално да те поздравя теб и всички, които 'плюете' по чалгата с едно парче.. ама моля ти се чуй го и се заслушай и в текста и в музиката:
http://www.data.bg/f.php?fid=15207202
/в момента не може да се тегли, ама ти пробвай, може и да се е оправило/.
Това е милата ни модераторка, която е върла защитничка на чалгията.Първоначално написано от Sapphir
Не че не мога, а не искам да имам някоя, която излежда като чалгаджийка. Предпочитам по-естествените момичета, които се обличат нормално (разбирай - спортно).Първоначално написано от Sapphir
Не харесвам чалгата и не я смятам за музика, защото музиката е ИЗКУВСТВО, в което е вложен адски голям умствен труд. Чалгата с простащината и с безмислието си е обида към музиката и към интелектуалното ми ниво. Пак ще се повторя. България е пълна с курви и селяндури и невежи - те харесват чалгата.
az poprincip si padam po finlandski grupi i se radvam 4e Lordi spe4eliha
spored men pesenta be6e mnogo gotina
a teq deto kazvat 4e bila satani4na .... hahaha neka 4uqt Dimmu Borgir i da vidq kvo 6te kajat sled tva za Lordi
1. Понеже смятам че си чалгарка (просто като такава говориш), ще ти кажа да се вслушаш в дръзките думи на собствените си съмишленици: "Няма значение музиката, важен е човека", а аз виждам едно пренебрежение към метълите....Първоначално написано от Maria_89
2. Значи всички гейски песни е трябвало да спечелят, но не и песента, в която не се заялага нито на красота, нито на популярен стил??? Доста весело мнение
3. След 2 години всички ще помнят че е спечелила песента, която се е отличила, това ще помнят всички!!![/quote]
Не съм чалгарка,но нямам намерение да се оправдавам.Стиловете който най не харесвам са Метъл и Хард рок.Руската и турската песен наистина бяха най яки.Босна и Херцеговина и Латвия също се представиха много добре.А от всички песни(и от полуфинала и от финала) най ми хареса беларуската песен на Полина Смолска.
Дани и Мариела are the best!
Леллее...много дълга тема. Аз се изкефих яко на спечелилите, макар че озвучаването трябваше да бъде съобразено със стила на музиката им. Изроди са, финландци са. Точка.
Тази година Евровизия се изгаври с Европа. Как може тия "дяволи", тия "чудовища" да спечелят конкурса бе?!? Бях за Русия, песента им беше много приятна =D>
А относно спора за чалгата, смятам че поп-фолка е със светлинни години по напред от Метъла![]()
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
Sapphir,
Hora,koito nemogat da izpolzvat dumite po prednaznachenie,hora koito neznaqt kolko vreme sme bili pod tursko robstvo , hora koito ne obi4at muzikata.. ne obi4at da slushat , tova koeto im haresva, a obi4at da pliuqt,hulqt chalgata e za kvo poveche da si govorim?!Къде е глаголът за тези хора, за които говориш??? След като "хора" са подлог, мисля че трябва да им сказуемо. Изречението ти си губи смисълът. Можеш да оправиш грешката с едно проверяване на мнението си след писането
![]()
А за вкуса - ми да, не смятам че чалгата е музика. Лично мнение! В Конституцията на България пише че всеки има право както на лично мнение, така и на личен вкус. Така че и двете грешим. Но аз с мненията си целя да отворя на хората очите, ти какво целиш???
Значи като носиш дънки си мъж? Като носиш панталони си мъж? Ебаси, мъжете станаха много на този свят. А и винаги съм си мислила че това дали си момиче/жена се определя при раждането ти от половите ти органи. Ако не ми вярваш че съм момиче ела да ти покажа![]()
А за историята на жените - ми дай да ходим всички голи като Адам и Ева. Или ако не си религиозна - като пещерняците - и жени и мъже в поли. Тва дали си жена или мъж не зависи от дрехите си. А и аз никога не съм била несигурна в пола сиКак успя ти да ме причислиш към мъжете, незнам
Да не говорим че шотландците (мъжете) ходят по поли (говоря за националните им носии). Ми тогава всички са жени
как се раждат малките шотландчета? Виждаш ли как сама си противоречиш
![]()
Имам правописни грешки, да. За диалекта - мога да ти го преобразувам на книжовен езика, ако искаш. Но не разбрах какво общо има тва с тематаВсе едно аз са да почна да ти се заяждам за аватара, само защото няма за какво да се хвана. Така проваляш спора
![]()
machoka,
Няма какво да коментирам мнението ти. То за мен е абсолютно вярно. Малко прекаляваш с глобализацията, забравяйки хипитатаНо мнението ти е правилно и аз го подкрепям. Но аз няма да променя мнението си, въпреки че подкрепям твоето. Аз държа на него, било то грешно или не. Затова мразя като ме цитираш - винаги ми изказваш антитеза на моето мнение и ме караш да се замислям дали съм права. Но този път няма да помръдна от мнението си
![]()
Communist,
Защо е по-напред от метъла???
1. Защото е на български?
2. Защото е крадена?
3. Защото във всяка се пее за секс?
4. Защото можеш да си махнеш звука и да си биеш чикии на Планета?
5. Защото "изпълнителите" не могат да пеят?
6. Защото "изпълнителите" не могат да си напишат един текст?
Можеш да си избереш едно. За метъла/рока отговорите на всичките тези въпроси е отрицателен.
Erin Everly
Една причина защо метълът е по-стойностен от чалгата: в метъл песен ще чуеш: "Искам да те еба", а в чалгата същият смисъл има "Искам цяла нощ да докосваш нежно тялото ми". Нещата е добре да се казват такива, каквито са.
Първоначално написано от ErinEverly
Imam chuvstvoto che sporq ili s lape ili s chovek,bez sqkakvi mozachni gunki,ili s chovek( iskreno se nadqvam da si takuv) koito hich ne me e razbral na kade bia!Kade tragna da mi govorish za shotlanci i narodni nosii az za kvo govorih ti kade otide? Emi te i travestitie hodqt s rokli i poli ama pak sa si travestiti NALE?! Misalta mi beshe che vsqka jena malko ili mnogo trqa da izglejda kato jena.Tezata che vseki si ima mnenie i vkus napilno q podkrepqm vaposa e che nqkoi se opitvat da nalojat mnenieto si .Neka prekratim sporovete kolko chalgata e muzika i kolko metala e drunkanica. Prosto veche az ot koga sum registrirana tuka .. ot kam 2004g. vse nqkakvi sporove metali vs chalgadjii...
т. 2, 9
Хахахахахахахахахах
Ох, тъпчем си на едно място.
Saphir ли там кво беше - мерси и ти не си цвете за мирисане (говоря за правописа и пунктуацията)!
Dr. Kazimbutt, аз съм недорасла, защото гледам музиката, която слушам, така ли? Извинявам се, аз ли повдигнах въпроса за визията на изпълнителите? Не, нали? Погледни. Но аз слушам чалга, да...схванах - от най-лошите съм по-надолу.
exploitedteen, и с теб не съм съгласна - не чалга феновете обърнаха темата на "Чалга срещу метъл", а именно тези, които обявиха, че единствено песента на Lordi е била най-хубава и отличаваща се от всички, като заклеймиха всички останали като "лигава чалга".
Във форума сме прекалено много хора, че да стигнем до консенсус, това ми е ясно. Така че нека всеки да си замълчи и да запази мнението си по този въпрос (който не отговаря на зададената тема) за себе си.
Айде със здраве!
Да. Музиката се слуша, а не се гледа. Надявам се, че разбираш какво имам предвид.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^