.
Отговор в тема
Страница 9 от 10 ПървиПърви ... 5678910 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 242

Тема: Eurovision

no_martyr_f, аз като една от "разярените свободомислещи, която запротестира, че метълите, както винаги били показали ограничеността си и били заклеймили чалгата" ще ти кажа, че не си ти човекът (нито пък аз, нито който и да било друг), който може да определи дали "от всички песни на Евровизия имаше 1-2 интересни".

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от piko1
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    то май е направо за ключ тази тема, че вече се уплаших какви почнаха да се творят тука...
    за с две ръце! пак се извинявам понякога като съм ядосън си го изкарвам на първият срешнът

ПП моля за по лека санкция понеже до сега не съм нарошавал правилата на форума
    Радвам се, когато комуникирам с разбрани хора. Извинението е ценно, когато е искрено, надявам се от теб да е такова, защото наговори големи глупости по едно време. Моля те, мери си приказките за в бъдеще и бъди учтив, не съм чел твои постове до сега, може и да съм останал с грешно впечатление за теб - това доказва едно - доверие и авторитет във форум се печели с месеци и години, но се губи за един пост - а човек като мен, който не познава дадения човек - си вади грешна представа.

В тая връзка е време ErinEverly е време да спре да нарежда Сапфира и да се конфронтира с нея на всяка тематика. Не я предлагай за бан, 'щото ти го заслужаваш повече, знаеш го много добре и понеже това знам че не те притеснява, знаеш че мога да бъда и по-лош

Възможно е по-нататък да залича някои от средните страници в темата.

Приятна дискусия.

Цитирай Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
    no_martyr_f, аз като една от "разярените свободомислещи, която запротестира, че метълите, както винаги били показали ограничеността си и били заклеймили чалгата" ще ти кажа, че не си ти човекът (нито пък аз, нито който и да било друг), който може да определи дали "от всички песни на Евровизия имаше 1-2 интересни".
    Много точно казано!
    Само че има едно нещо, което се нарича "лично мнение".
    Някой не харесва Лорди, друг ги харесва - добре.
    Никакъв проблем. Само че кой го почна този спор за това "кое е стойностно"? Не говоря конкретно за теб, говоря за тези, които почнаха с "ауу, ама тези чудовища, ама те са ужасни, песента им не беше готина, гадни метъли ". Е?
    Това, че се почна пак спорът за и против чалгата, беше следствие от намесването на категорията "метъли". Лорди не съм слушала, не мога да изкажа мнение за тях като група, чух само песента от конкурса. И не виждам нищо нередно в това, че са спечелили. Факт ли е, че огромната част от останалите песни бяха подобни една на друга - тук не коментирам колко са добри, а как бяха представени, имаше ли нещо, запомнящо се в тяхното представяне? Факт ли е, че някои от тях - като украинската и гръцката - откровено копираха тези от същата държава от миналия конкурс?
    И ако "никой не може да определи кои са интересни", с което по принцип съм съгласна, но не в смисъла, който ти употребяваш - тогава за какво въобще да правим конкурс? Че в гласуването може да има някои неточности, така е, но пак става дума за гласуване, а не за налагане на мнение на някое жури.
    Споменах песента на Босна и Херцеговина, защото е на група, която има повече от 20 години "стаж", така да се каже - и за мен се отличаваше - и като представяне, и като замисъл. По принцип не налагам мнението си. Което не означава, че ми е приятно да ми налагат чуждо мнение. Казвам какво мисля, казвам откъде според мен идва и накъде отива чалгата (за мен и доста от изпълненията на определени западни певци и певици са от този тип - "твърде малко дрехи, повтарящ се текст, ориенталски - или какъв да е "модерен" ритъм - и дотук).
    В крайна сметка, какво излиза? Моят пост беше доста многословен - а отклик имаше само за послеписа.
    "Всичко е въпрос на натиск и време. Време и натиск".

Твоето (по-горно) мнение е много дълго и от части противоречиво, но щом настояващ за отклик...

Поставянето на плаката на Азис подтиква към някакъв модел на поведение? Какъв и кой? От човек до човек има разлика, което с пълна силна важи и за "от чалгар до чалгар".
    Отначало казваш, че не съдиш за интелектуалните възможности на човека, по това каква музика слуша, а след това че ултра чалгарите са отчайващи? След това прибавяш и метълите. Отново казвам - от човек до човек има разлика, т.е. дали ще е метъл или чалгар (или какъвто и да било друго) то това не определя мозъчните му гънки. Най-интересното - ти и сама го каза, съгласих се с първите няколко реда, докато не стигнах до следващите.

Също така относно първичността на чалгата - склонна съм да се съглася, но не можеш ли (не само ти) да приемеш, че на някои хора не им трябва да откриват "супер смисъла" в музиката, в песента, текста и? Не мислиш ли, че някои хора слушаме музика не да се вгълбяваме или разсъждаваме(както ти каза), а просто за развлечение, за отпускане? Точно това и харесвам на чалгата, че не ме вкарва в някакви кой знае колко възвишени мисли, тя просто...е приятна за ушите ми.

Много добре осъзнавам, че има нещо такова, наречено "лично мнение" и това се опитвам да кажа. Преценката ни за това дали една песен е хубава или не зависи изцяло от личното ни мнение, което обаче не можем да налагаме на другите или да смятаме за "единствено и господстващо над всички". Тук мисля, че говорим за едно и също.
    А песента на Босна и Херцеговина беше моят фаворит.

П.П. И още нещо - захващаш се за правописните или исторически (което държа да отбележа - мои) грешки - 1. някои хора пишат бързо без да преглеждат мнението си за правописни или пунктуационни грешки, което не ги прави неграмотни. И също така това че в 1 часа през нощта, обезта от нерви (малко са ми крехки) съм се объркала и съм казала близо век турско робство, вместо близо 5 века, отново не може да ти подскаже колко съм "тъпа" или колко не съм "умна". Също така това, че имам 4 по математика, никак не ме кара да се мисля, за по-проста от теб или от някой друг. Нито математиката, нито физиката, нито химията и историята са ми приоритет.

Guest
    Е аз съм ги слушал и определено ги мразя много. Не ща да ни представят.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    защото не харесваш ска и подобни...
    а пък аз снощи се разцепих на това...
    Абе не че не харесвам ска. Laurel Aitken и Madness не са лоши. Не ми харесва т.нар трета вълна на ска музиката. А специално Уикеда не ги обичам още преди да знам какво е ска...

Фен
    Град
    ... ~`Festina~!
    защото не харесваш ска и подобни...
    а пък аз снощи се разцепих на това...
    Абе не че не харесвам ска. Laurel Aitken и Madness не са лоши. Не ми харесва т.нар трета вълна на ска музиката. А специално Уикеда не ги обичам още преди да знам какво е ска...
    да така си много много ги неаресвам

Твоето (по-горно) мнение е много дълго и от части противоречиво, но щом настояващ за отклик...

Съвсем не настоявам. Просто констатирам факт.

Поставянето на плаката на Азис подтиква към някакъв модел на поведение? Какъв и кой? От човек до човек има разлика, което с пълна силна важи и за "от чалгар до чалгар".

По принцип не ми е приятно да категоризирам хората и да ги наричам "умни" или не, но няма да крия, че съм доста учудена за това, че питаш "какъв и кой" модел на поведение. Той направо си крещи, а в случай със задните части на плаката на Азис - и други звукови дейности изпълнява.

Отначало казваш, че не съдиш за интелектуалните възможности на човека, по това каква музика слуша, а след това че ултра чалгарите са отчайващи? След това прибавяш и метълите. Отново казвам - от човек до човек има разлика, т.е. дали ще е метъл или чалгар (или какъвто и да било друго) то това не определя мозъчните му гънки. Най-интересното - ти и сама го каза, съгласих се с първите няколко реда, докато не стигнах до следващите.

Изглежда, само това си прочела. "Далеч съм от мисълта да приравнявам любимата музика на даден с човек с неговото ниво на интелигентност. Или по-скоро бях далеч от тази мисъл заради твърде идеализираното схващане, което поддържах, че музиката няма съществено значение за развитието на индивида." Интелект - природна даденост, която може да се развие, може и да не се - е едно. Нагласата, общата култура, възприятието на света - друго. Това за интелекта много сме го чували и много са ни го натяквали и аз не го отричам. Само че музиката изиграва важна роля във формирането на личността, независимо дали се слуша тази музика за развлечение, или се намира по-висок смисъл в нея. Според теб има ли разлика между глупак и простак? За мен лично има.

Също така относно първичността на чалгата - склонна съм да се съглася, но не можеш ли (не само ти) да приемеш, че на някои хора не им трябва да откриват "супер смисъла" в музиката, в песента, текста и? Не мислиш ли, че някои хора слушаме музика не да се вгълбяваме или разсъждаваме(както ти каза), а просто за развлечение, за отпускане? Точно това и харесвам на чалгата, че не ме вкарва в някакви кой знае колко възвишени мисли, тя просто...е приятна за ушите ми.

Пак право на личен избор. Аз не я харесвам - не я слушам. Друг я харесва - слуша я. Не би ми направило впечатление, ако нещата са такива. Познавам обаче доста хора, които слушат основно и предимно чалга - от роден и западен вид. Те вече са откровено ограничени, според мен, защото, да можеш да чуеш такова изобилие от неща, различни от "Щракам си с пръсти", които могат пак да те забавляват, но не само това - това си е абсолютно нежелание да усетиш нещо, което не ти попада в графата "готино". Опера? - Мани! Метъл - мазни, долни, не се къпят _++%_/:+*&%#$#-и ! Джаз - Ъъъъ? Фолклорна музика - Ааа, върти, сучи! А, то не било това, скука било... Ако човек иска да се забавлява, докато слуша музика - има много по-елегантни песни от чалгаджийските. Пак мое мнение. Но пък и съм отрасла в такава среда, в която се забавляваме с друга музика. Едно нещо не може да й се отрече на чалгата - нейното "възпитателно" свойство, прилично на твърде ефикасно зомбиране.

Много добре осъзнавам, че има нещо такова, наречено "лично мнение" и това се опитвам да кажа. Преценката ни за това дали една песен е хубава или не зависи изцяло от личното ни мнение, което обаче не можем да налагаме на другите или да смятаме за "единствено и господстващо над всички". Тук мисля, че говорим за едно и също.
    А песента на Босна и Херцеговина беше моят фаворит.

Да, за едно и също говорим!

П.П. И още нещо - захващаш се за правописните или исторически (което държа да отбележа - мои) грешки - 1. някои хора пишат бързо без да преглеждат мнението си за правописни или пунктуационни грешки, което не ги прави неграмотни. И също така това че в 1 часа през нощта, обезта от нерви (малко са ми крехки) съм се объркала и съм казала близо век турско робство, вместо близо 5 века, отново не може да ти подскаже колко съм "тъпа" или колко не съм "умна". Също така това, че имам 4 по математика, никак не ме кара да се мисля, за по-проста от теб или от някой друг. Нито математиката, нито физиката, нито химията и историята са ми приоритет.
    Едно е грешка от бързане, друго е грешка, защото не гледаш, тъй като си уморен, ядосен, притеснен, и друго е всеобхватната липса на грамотност. Предполагам, из форумчето си срещала доста такива случаи на хора, на които не им разбираш нищо? Не само чалгата е причина за това, но е една от причините. Освен това - къде видя категоризация колко си "тъпа" или "умна"? Напротив, твоята грешка беше тъй чаровна, че аз реших да я ползвам за символ на незнанието, на което се натъквам всеки ден...тук е грешка от бързане, там - съвсем сериозно твърдение, че българската държава е създадена през 855г. (виждала съм го написано) и още много такива грешки. Бъркане на Яворов със Славейков...абе как беше - Христо Вазов или Иван Ботев? Затова така написах - да се заяждам за правопис и пунктуация с определен потребител пък не е от моите приоритети.
    И още веднъж - интелект и култура не е едно и също.

П.П. нумеро дуе - нямам намерение да се заяждам и конкурирам с някого. Не намирам смисъл в това. Изключително рядко пиша в този форум, в който повечето от темите следват един и същ болезнено познат ми и скучен сценарий. Пиша обаче, защото си мисля, че има кой да откликне на постовете ми. В повечето случаи откликът е само за заяждане, надявам се, че от правилото има и изключения.

Guest
    според мен чалгата не е причина за затъпяване, а по- скоро признак...

малко или много музикалните предпочитание, отговарят на характера на човек, на неговият мироглед и прочие, но не е пряка причина...
    чалгата се харесва от хора, които си падат "купонджии" и на тях им дай салата и ракия.. те сами си признават, че без чалга не им идва глътка...
    има други хора, които слушат пинк флойд и пърпъл и са програмисти, това естествено е само пример, но запитвали ли сте се защо шофьорите на градския транспорт дънят винаги чалга, а не програмистите примерно??
    Чалгата е рожбата на нашето упадъчно пост-социалистическо общество, което все още неосъзнато не желае да се отвори към нещо по-различно, а вместо това търси дебелашкото и плоското у себе си.

Според мен чалгата не е причина за затъпяване, а по- скоро признак...

Прав си, така е. Има ли търсене, има и предлагане.
    Аз лично мисля, че от това търсене и предлагане се получава порочен кръг - старото поколение иска чалга, получава я, радва й се, слуша я, учи и тези след него кое е качествена музика. Новото поколение си иска чалгата и тя все по-стабилно се закрепва. И така.
    За мен нещата се случват в двете посоки.
    Не, наистина, глупаво е да се правят някакви генерални обобщения, поради което гледам и да не ги правя. Но някои явления като че ли са създадени, за да бъдат причина за обобщения.
    Музиката не определя човека. Но в определени граници, в повечето случаи, тя е едно от нещата, които го "правят".

Guest
    Бих казал, че музиката определя човека и обратното.
    Когато една група прави песен, всеки един от членовете влага душата си и сърцето си в нея, изпитва определени емоции и ги вкарва в песента. Феновете на групата искат да усетят тези емоции и когато чуят песен с чуство разбира се я харесват, защото отговаря на това, което чувстват от вътре.

Голям фен
    Град
    София
    В никакъв случай поп-фолка не може да бъде причина, нито признак за затъпяване.

Шофьорите на автобуси случат чалга! Добре, но кажете ми откъде те могат да чуят песни на Guns'n'Roses, Alice Cooper и тн.
    Аз в автобус нито съм виждала компютър, нито плейър.
    Хората слушат това, което е достъпно.

Всеки има право на избор да решава какво ще слуша.
    Аз слушам чалга, защото не ме натоварва, отпуска ме, харесва ми.
    Твърдите, че се затъпява. Уверявам ви ни най-малко съм затъпяла. В някои отношения, напротив съм се развила. Затъпява се от средата, от разбиранията, от самия харектер.
    А един програмист не е писано, че слуша рок, метъл. С които съм имала контакт, повечето са почитатели на българската музика от всякакъв тип.

ПП : Уважавам хора, които харесват ранообразна музика.
    Глупаво е да се забиваш в един стил и да отричаш други.
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Цитирай Първоначално написано от vra4ka
    В никакъв случай поп-фолка не може да бъде причина, нито признак за затъпяване.

Шофьорите на автобуси случат чалга! Добре, но кажете ми откъде те могат да чуят песни на Guns'n'Roses, Alice Cooper и тн.
    Аз в автобус нито съм виждала компютър, нито плейър.
    Хората слушат това, което е достъпно.

А един програмист не е писано, че слуша рок, метъл. С които съм имала контакт, повечето са почитатели на българската музика от всякакъв тип.

ПП : Уважавам хора, които харесват ранообразна музика.
    Глупаво е да се забиваш в един стил и да отричаш други.
    Има едно радио, на което му викат "Мила Голд". Там пускат ретро и рок. Защо шофьорите не слушат него, а си пускат Азис?

Чалгата не е българска музика. Разберете го най-после!

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Повече от фен
    вечния спор - чалгарите тъпи ли са или не

абе няма никво значение ква музика слушаш.щото докат музикантите от някоя рок банда си влагат сърцето и душата и не знам кво още в песента, чалга певците крадат музиката и праскат текста както им дойде.и тва не означава,че един чалгар кат чуе "искам да пия и да се напия" и се сеща да се напорка вечерта или нещо такова.не може да се определи умствения багаж на човек по тва ква музика слуша.за някои чалгата може да не е стойностна музика и тея дет я слушат да са простаци,ам по тая логика сички дет носят фалшиви дрехи Diesel Replay , S.Over и т.н. трябва да са селяни

Мега фен
    Стига глупости. Има радиа, по които пускат рок и ретро. Чалга станциите са 2 - само те ли са?

Цитирай Първоначално написано от Roxy
    не може да се определи умствения багаж на човек по тва ква музика слуша.
    Може, може. Един човек, който слуша яко класическа музика, няма начин да е прост. Тъпият човек не може да вникне в смисъла й...

Мега фен

no_martyr_f, продължавам да не разбирам за какъв модел на поведение говориш? Поведението на Азис е част от цялостната му визия, а и в крайна сметка мен не ме интересува къде си е сложил плакат със задните части, с кой спи и какво бельо носи - аз слушам песните му. Също така, ако намекваш, че е модел за подражание на някой - да чукам на дръво, но съседите още не са си окачили плакат на задниците на входната врата.
    Други възражения нямам.

А с теб, exploitedteen, май пак рискувам да не се съглася. Не мисля, че чалгата е признак на затъпяване. Човек може да си е тъп, дори и да слуша Моцарт или Бетховен. Въпреки че ми е интересно понятието "затъпяване"...какво за вас значи "тъп" човек? Да повтаря 7ми клас? Да не знае как се работи с компютър? Да не може да пише без правописни или пунктуационни грешки? Или може би нещо друго?

Съжалявам, че съм от тази страна (на слушащите чалга) и сякаш обезсмислям спора, превръщайки го в нещо, чийто смисъл може да раберете като "Не съм тъпа, бе, ***", но все си мисля, че и да не слушах чалга щях да заемам същата позиция...

Човек може да си е тъп, дори и да слуша Моцарт или Бетховен.
    Не може, защото няма да усети музиката. Тя няма да му направи впечатление. Тъпият е човек е като животно - лишен е от всякаква духовност.

Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Не може, защото няма да усети музиката. Тя няма да му направи впечатление. Тъпият е човек е като животно - лишен е от всякаква духовност.
    Значи човек лишен от всякаква духовност е тъп, така ли да го разбирам?

Поп-фолът е леката музика, пишеща се за да се разбира от масата хора без затруднение. За да се разбира както от атомен физик, през ученици, та до последния междуселски шофьор на автобус.
    Само че когато човек има акъл да побере нещо повече, освен лесно смилаемото - често пъти предпочита да го прави. Ето защо тази музика не е популярна сред учените, а по-скоро сред ниско развитите интелектуално...
    Ето защо се е превърнало в символ на упадъчна музика, но това не означава, че ако високо квалифициран човек я слуша е нещо по-малко от това, което е. Просто му бива лепнат етикета, озаглавяващ основния блок от хора, към които е насочен този бизнес - поп-фолкът.

Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Значи човек лишен от всякаква духовност е тъп, така ли да го разбирам?
    Да. Именно тя ни различава от добичетата.

лишеният от духовност човек не е тъп, той просто е примитивен и подвластен само на първичните си инстинкти... а аз това виждам в чалгата- първичност...
    Аз пък виждам това във футболните хулигани, или 'както там ги наричаш ти'...

exploitedteen, аз не съм заклеймила Lordi, не питай мен, не мога да ти отговоря...но е вярно, че имаше и доста негативни мнения относно визията им - просто може би някои хора не приемат чуждото, признават само своето... Но тези хора не са само чалгарите, не са само и метълите, нали така?

machoka, съгласна съм.

Dr. Kazimbutt, и с теб мисля, че се разбрахме - аз слушам чалга, лишена съм от всякаква духовност, за това и съм тъпа, по никакъв начин не се различавам от добитчетата (е, само където мама ме е родила с що-годе човешки външен вид... ).

Цитирай Първоначално написано от machoka
    лишеният от духовност човек не е тъп, той просто е примитивен и подвластен само на първичните си инстинкти... а аз това виждам в чалгата- първичност...
    Аз пък виждам това във футболните хулигани, или 'както там ги наричаш ти'...
    И аз го виждам там. Затова и не съм такъв.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си