- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- 68% от учениците ни правят секс преди да навършат 15
68% от учениците започват да водят полов живот преди да навършат 15 години, 27% правят секс за първи път между 15-ия и 17-ия си рожден ден, а останалите 5% по-късно.
Това показаха резултатите от анкета, в която участваха 80 ученици (53 момичета и 27 момчета) от единадесети и дванадесети клас на столични гимназии. Допитването беше проведено по време на втората сбирка на дискусионния клуб SexWell.на тема „Сексът – начин на употреба”.
3% от момчетата и 17% от момичетата са осъществили първия си полов акт още преди да навършат 13 години. Физическата необходимост е водещият мотив за започване на полов живот при над половината от анкетираните. Следващата най-основателна причина е „бях влюбен/а”.
Едва 2% от участниците в допитването признават, че никога не са изпитвали удоволствие от секса.
За три четвърти от учениците най-често използваният секс терен е домашният.
19% признават, че не използват или използват рядко предпазни средства, а близо половината винаги използват такива. Презервативите са топ изборът за безопасен секс, като на тях разчитат 61% от анкетираните ученици.
15% от момичетата, участвали в допитването, прибягват до хапчета за спешна контрацепция след половия акт. Над 10% от анкетираните признават, че вече са страдали от заболявания, предавани по полов път. Близо една трета обаче не биха уведомили партньора си, ако имат такъв проблем.
Приятелите са предпочитан съветник при проблеми в сексуалния живот на учениците. Към тях се обръщат близо 56% от анкетираните. Едва 12% търсят специализирана помощ, а към родителите се обръщат 24% от участниците в допитването.
Една шеста от тях не приемат хората с хомосексуална ориентация, 14% признават, че се дразнят от тях, но ги приемат, а 54% са напълно толерантни към тях.
Модератори на дискусията бяха сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев и училищните психолози Милена Ташкова и София Фердинандова.
News bg
Хмм...
maiko milaaa
az na 15 godini bqh mnogo glupavichka... (ne che sega ne s1m...)... Sigyrno ne s1m znaela dori kakvo e SEX.... Sprete se be xora, ima vreme.... Na 15 godini da pravish sex..? Ta nqkoi zapochvat da se razvivat na tokova... Oxx...Tova e opasno... Nqmam dymi...
![]()
Имам възможността да избера дали да бъда жертва на тоя свят или авантюристка, която търси своето съкровище. Всичко зависи от това как гледам на живота.
така е...след време от 10 годишни ще се ебат......държата ни е просто такава
Първоначално написано от Glezlata
a te ve4e go pravqt ...Първоначално написано от NeSTa_86
![]()
eeeee........ se oshte sa ostanali nqkoi jiveeshti s vremetoa ne predi negooooooooo burzashti ... da porasnat
Въпреки всичко това ми се струва много нереално .... трябва да се напише и етноса на запитаните девойки според менПървоначално написано от educated fool
![]()
епа кво ги съдитекойто когато иска
на тези провокации изобщо не им е тук мястото!
и каква е целта?!
я дайте методиките, и първичната документация!
и кой е консултирал "проекта", защото очевидно това е Проект финансиран задгрганично - няма никакво, ама никакво значение. иде реч за пари.
методиката дайте!
и защо ТУК публикувате, ми дайте го на професионално обсъждане, че да видим кое и как.
аман от имиджмейкърКИ жадни да ни опозорят бе, за жълти евро-центове...
Първоначално написано от Kulio Gangstera
или по-скоро не искаш да им вярваш,защото е много шокиращо..
хах... да бе,верно,защо имам чувството,че повечето от анкетираните са цигани?![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Хубаво че не съм от тези 68%, аз лично ще правя секс само със съпругата си!![]()
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
България на Българите! Да върнем девствеността на децата!!
Че само със сапругата ли? Разбира се че ще правя секс и с други!Все пак неможе само една жена цял живот да правя секс с нея
Трябва разнообразие на този свят
![]()
И ако такова проучване може да бъде достоверно, аз съм трамвай......във Варна.
80 ученици - смях! Егати извадката дето са направили. За да има смисъл такова проучване, трябваше да бъдат анкетирани поне 500 души.
Иначе хубаво че са го направили проучването.....хубава работа, ама българска.
lele v toq forum imalo i jeneni hora pozdravleniq pi4 =D>Първоначално написано от Communist
Разбрах че никой не е идеален докато не се влюбиш в него =)
xex parvo kazvate koito kogato iska da pravi sex sega drugi raboti govorite.. koito kakvoto iska da si pravi hora gledaite si jivota
Love you Kris !!!
Тая шибана държава...тая красива страна...пълните противоположности...глупав то управление...деградацията на подрастващите...да,май няма бъдеще тука
Човек,който не може да губи е роден да бъде Лидер...
Винаги се стреми да догониш човека пред теб...не гледай изоставащия гонещ те...
Skype registration:eskey88m
ae ko q gledate taq izvadka e, 1-vo nqma nikva predstavitelnost, 2ro systavena e gre6no, 3to qvno vyprosite sa zadadeni po takyv na4in 4e pove4e ot 50% ne sa otgovorili istinski i 4to kakto kazaha drugi nai-veroqtno pone polovinata zapitani sa nqkvi gadni ciganeta i turci.
Не е важно да умреш за родината си ...
Важно е да накараш врага да умре за своята !!!
Не ми стана ясно кой са женените хора??? Нещо май не сте в час
А на мен не ми стана ясно що търсите под вола теле? Очевидно е, че това е една от малкото неплатени анкети сред населението. Какво означава, че не е представителна? Вие поне сте млади, ще отречете ли, че резултатите са истина? Айде огледайте се за отговорите в теми от рода на "Кога загубихте девствеността си" и ще видите, че анкетата показва реални проценти и е повече от представителна. Когато фактите говорят и Боговете мълчат! Не мога да повярвам, че изследване точно на такава тема подлагате под съмнение, след като повечето от вас се възмущават, че масово младото поколение се ебе от 12-13 годишни. Ами, хората просто са онагледили в цифри хорското мнение. Отгоре на това, резултатите щяха да са по-фрапиращи, ако бяха включили и софийски училища, особено в кварталите Овча купел, Люлин, Надежда, Дружба, Младост и т.н.![]()
Левски шампион але але!