Аз лично много се дразня на хора, които идват при мен за цигара/часът или някакъв такъв въпрос и после изстрелват "Може ли да се запознаем?" - и за конкретната ситуация, ако съм те забелязала и ти ми харесваш, едва ли ще забележа, че използваш толкова шаблонни неща. Все пак не знаем какво е момичето и как би реагирало, но имаше една идея да седнеш/застанеш до нея и да я заприказваш уж случайно - това ми се вижда подходящо.
М/у другото и аз така пътувам всеки ден с един и същ автобус, по едно и също време, с едни и същи хора и понякога, когото няма никои познат в автобуса, пък ми е скучно, направо съм отивала и си казвам "Теб те виждам всеки ден в автобуса, ти къде учиш?", но просто ми липсва притеснението, защото го правя за разнообразие, а не за впечатление в отсрещният.
От съветчетата на milanoff се сетих за едно друго подобно (не ги прочетох всичките, така че може да го повторя) "Извинявай, може ли да си клипна на телефона, защото са ми спряли изходящите повиквания" и може наистина да ти даде, защото в първия момент въобще не асимилира смисъла, важното е да не си помисли, че искаш да и откраднеш телефона или нещо такова хех