.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Мега фен
    Град
    веселите пейки

Бразилия и лека промишленост?!

За първи път търся таква помощ...Трябва ми информация за Бразилия-природни условия,ресурси,население, топанство и главни градове...
    И за леката промишленост каквото намерите... Търсих в гугъл ама нямах успех

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Ако ТОВАне помага ще ти препиша част от една енциклопедия.

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Цитирай Първоначално написано от Santino
    Ако ТОВАне помага ще ти препиша част от една енциклопедия.
    От тука преписах основните неща още в началото ама тия дет са дадени като подкатегории ги няма.дадени са за да се пишат..а точно те ми трябват...
    Хъм това дето е на английски мога да се оправя с него мерси...ще пробвам да преведа...
    Леката промишленост ми е по-спешна че утре заминавам и трябва да го предам

Бразилия

Пълно наименование - Федеративна република Бразилия

Страната е разположена в централните и източните части на Южна Америка. Има площ 8 512 хил. кв. км (2/3 от континента). Граничи (в км) с Венесуела - 1 495, Гайана - 1 225, Суринам - 493, Гвиана (фр.) - 580, Колумбия - 1 644, Перу - 2 822, Боливия - 2 570, Парагвай - 945, Аржентина - 1 132, Уругвай - 885, и има 7 367 км брегова ивица с Атлантическия океан. Централните и южните части от територията са заети от Бразилското плато с най-висока точка връх Бандейра - 2890 м. Западните части са заблатена низина - Пантанал. На север - Амазонската низина и части от Гвианското плато (с най-висока точка връх Неблина - 3014 м). Крайните южни райони са част от Лаплатската низина.

Климат - от влажен екваториален на северозапад до сезонно влажен, субтропичен на югоизток. Средната януарска температура е от 23 до 29 градуса С

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си