Ами сега ще ти дам инструкции за пълен грим,но не за всеки ден естествено
Значи...ще започна от там,че за един пълен грим се изискват не по-малко от 20мин.
1.Ако ще нанасяш някакъв слънцезащитен крем,първо нанеси него.Лично аз ползвам ЕLEA SPF25 за проблемна кожа.Без Q10 e.Значи тва се нанася на идеално чисто лице!Много е важно това да го запомниш!
2.Фон-дьо-тен.Когато отидеш на магазина да си избереш фон-дьо-тен,го избери по такъв начин,че да не те прави нито като палячо,нито като негърче,а да не си личи.Това ще стане като го пробваш от тестера НИ ВЪРХУ ЛИЦЕТО СИ,а върху ръката си върху външната част между китката и палеца.Този цвят е най-близък(дори ееднакъв)до този на лицето ти.Та,фон-дьо-тенът се нанася като предварително си го мажеш на онази част на ръката,където ти обясних.И като се постопли,нанасяш няколко "мацвания" върху челото,носа,двете бузи и брадичката.После размазваш.Само недей да прекаляваш с фон-дьо-тена.Ще стане смешно.
3.Идва ред на пудрата.От магазина тя се избира по същият начин като фон-дьо-тена.Нанася се с четка за пудра,ако нямаш-и четка за руж върши работа.Нанася се на абсолютно цялото лице и шия.Много е важно на челото да се нанесе хубаво до корените на косата,за да не приличаш на набрашнена.Преди да мацнеш можеш малко да отръска четката,за да не стане пренатруфено.
Пудра се слага докато лицето ти стане с еднакъв(или почти еднакъв)тен навсякъде.
4.Време е за руж-това е любимата ми част.Нанася се с четка за руж.Подбирай розови оттенъци ако си със светло лице или прасковено-кафеникава гама ако си по-тъмничка.Нанася се първо по скулите.Това става като четката тръгва от началото на бузата(на около 1-2см от носа)до горната основа на ухото.Замахът е като щрих и е в посока ЕДИНСТВЕНО И САМО КЪМ УХОТО.След като получиш желания ефект,руж се слага и по челото,само че отстрани...незнам как да ти го обясня!Над скулите,само че на челото!Дано да си ме разбрала.Руж се слага съвсем малко и на брадичката.Както и по долните ъглови контури на лицето за да се придаде оформяне.
5.Сега с четка за разресване на вежди си ги среши и изчисти от пудра,ако тя е полепнала по тях.
6.С молив за вежди ако искаш можеш да си ги дооформиш.
7.Ред на черния молив.Вече ти обясниха как се слага.
8.Ред на сенки.Обясниха ти как се слагат.Аз ще ти кажа една тънкост-за блясък в очите,си слагай бели сенки в началото на окото-до носа точно.
9.Спирала.
10.Тук вече идва реда на молив,червило и гланц.
Лично аз ползвам съвсем светли и едва забележими розови оттенъци и задължително гланц.Моливът въобще не е задължителен.
Надявам се ти помогнах поне малко