Интересна темичка сте си заформили
До авторката на темата: Виж сега, явно не си улучила подходящите хора да обсъждаш бъдещето си, нищо че са твоите родители. За съжаление, малко хора имат късмет да имат добри родители...
И аз много пъти слушах приказките за това, че няма да завърша, няма да уча висше и т.н., че ще мета улиците, но напоследък няма такива приказки. Обаче при мен никога не е било особено сериозно - винаги съм виждала че родителите ми се гордеят с мен и с постиженията ми. Мисля че в случая просто трябва да се примириш с положението, тъй като ти едва ли можеш да ги промениш. А и след като постигнеш успех и ще смяташ, че трябва да те погледнат с други очи - едва ли ще се получи....
Колкото до избора ти на професия и планове за бъдещето, не смятам че от сега можеш да вземеш някакво решение. Когато кандидатстваш, избери това което те влече най-много. Обаче когато започнеш работа, нещата няма да са както в представите ти, а и дори една и съща работа на различни места ще бъде различна. Затова моят съвет е да направиш някакъв избор когато му дойде времето, а по-нататък живота ще ти покаже.
Успех!