kazarmata......kakvo da kaza za neia?Razbi mi i mi za4erni zavinagi semeistvoto i zhivota?Ili pyk da kaza,4e bez kazarma i voinici Bulgaria ne bi oceliala,4e vseki myz ima dylg i triabva da go izpylni?Kazhete vie,koe e po-pravoto,za6toto az 4estno kazano ne znaia.Zagubih priatelkata si,izliazah septemvri mezdudrugoto,no niama zna4enie,iavno 6tom ne mozhem da prezhiveem 1 kazarma ne mozhem da prezhiveem ni6to trudno zaedno.Sega sym na 19,otsluzil i sym mnogo obyrkan otnosno kazarmata,ot 1 strana e patrioti4no da sluzhi6 na rodinata si(az pone za tova imah sluzhbata si ot 9 meseca),ot druga e dosta stra6no i 4uite edna tyzhna istoria,moiata i na edin 4ovek,4ieto ime ne se pomni ot razni voenni,no tova ime sy6to niakoga sluzhe6e v kazarma.Predi mnoooogo godini(ve4e celi 11 godini stavat) izpra6tah edin drug 4ovek v kazarmata.Bqh na 8 godinki i izpra6tahme batko mi,celi 12 godini po-goliam ot mene,zna4i napravo kato ba6ta go imah,za6toto az ne poznavah ba6ta ni,napusnal ni kato sym bil malyk,zariazal mama s bebe v ryce(mene) i s o6te ednin sin makar i po-goliam.....brat mi be6e vsi4ko za mene - ba6ta,brat....celia sviat,nima6e po-hubav mladezh,po-silen fizi4eski,po-istinski i dobyr 4ovek ot nego.Taino ot maika mi oti6yl i poiskal povikvatelna,te mu otkazali tam,za6toto bil glava na semeistvo,toi nastoial fal6ificiral podpisa na maika mi pod niakakvo uverenie i v kraina smetka go vzeli.Ne se stresnahme v nas,4e koi moze6e da mu napravi ne6to - da go nabiat,4e triabvaha pone 5 4oveka za tova,da go nakazat - nikoga v ni6to ne se e provalial...Kaza na zaminavane,4e za vseki myz e vazhno da sluzi voinik,4e i az edin den 6te sluza doblestno,a toi 6te me izpra6ta,az ne iskah da go puskam,no niama6e kak - zamina,be6e voinik kato po pory4ka,ogromen ispolin(193 wisok) i yak kato bik be6e brat mi,pomnia go s voennite drehi i baretata na glavata,kak s leka usmivka izliza ot nas,otvyn go 4akaha o6te dvama voinici ot kvartala i poeha kym niakakvi 6ibani selski podelenia v koito disciplinata i reda bili zhelezni,taka kaza toi.Pove4e ne se zavyrna vky6ti,polu4ihme samo systradatelno potupvane po ramoto i slednoto izre4enie kym maika mi "ni6to be,po-malkia ako iska niama da sluzi voinik sled kato brat mu e zaginal tam"Dvama voenni go kazaha tova,da hvane6 edinia,ta da udari6 drugia.Nikoi ne obiasni kakvo to4no se e obyrkalo,kakvo to4no se e slu4ilo....Na naborna komisia izlygah i ne popylnih grafata bratia(sestri),nito pyk deklarirah,4e imam zaginal rodnina pri izpylnenie na sluzhba,sy6to taino ot maika mi stanaha ne6tata.Pi6e se pismo do ministyra,4e taka i taka,az sym negov brat,ne iskam da sluzha i krai.Maika napisa pismoto,kopie ot smyrten akt i me prati s nego na nabornata komisia,az go skrih,po-to4no ne go dadah i ia izlygah.... 4ak kato biah s uniforma razbra kakvo sym napravil i edva ne umria,otka4i napravo.... otidah,za6toto znam,4e brat mi me gleda otgore i odobriava tova koeto napravih,napravih go nai-ve4e zaradi nego.Dano vis4ki koito izpra6tate hora tam da gi posre6tnete zhivi i zdravi,sega ne e kato edno vreme,dano imat moiata sluzhba - v podelenie s dobri mom4eta i normalni komandiri,koito paziat voinicite i imat syvest.