.
Затворена тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Тема: Darqvane na kruv:)

Hybrid View

Супер фен

Darqvane na kruv:)

Predi nqkolko dena gledah reklama za nabirane na hora za darqvane na kruv. I re6ih, 4e iskam da dam kruv!
    No sum na 15godini i ne znam dali trqbva da sum pulnoletna, dali trqbva da si napravq nqkakvi izsledvaniq!?!
    Ne sum ot Sofia, a ot po-maluk grad, no pak bih mogla da darq kruv nali
    Predvaritelno blagodarq za otgovorite {}

Предполагам че можеш да дариш кръв щом искаш , все пак не само в София се дарява кръв
    Живей с кеф,
    защото с кеф си направен !!!

Guest
    Az mislq,4e trqbva da ima6 18 godini.I zaduljitelno se pravqt izsledvaniq,izledva se da ne si bolna,za6toto nqma da mu e priqtno na nqkoi da mu preleqt zarazena kruv.O6te si malka da darqva6 ina4e evalata za ideqta,mnogo blagorodno.Bravo!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Az mislq,4e trqbva da ima6 18 godini.I zaduljitelno se pravqt izsledvaniq,izledva se da ne si bolna,za6toto nqma da mu e priqtno na nqkoi da mu preleqt zarazena kruv.O6te si malka da darqva6 ina4e evalata za ideqta,mnogo blagorodno.Bravo!
    Ops tova bqh az

Повече от фен
    доколкото знам трябва да си пълнолетна и се правят изследвания.много добра идея, жалко че аз не мога да дарявам,защото кръвта ми е малко прецакана

Osven che trqbva da si pylnoletna trqbva i da si nad 50 kg, syshto taka ne trqbva da ti e mn nisko kryvnoto, ne trqbva da imash nikakvi zabolqvaniq ot sorta na hepatit diabet i dr, abe obshto vzeto ne mojesh da dadesh kryv tochno sega

Голям фен
    Град
    дианабад
    Цитирай Първоначално написано от Alex4enceto
    Osven che trqbva da si pylnoletna trqbva i da si nad 50 kg, syshto taka ne trqbva da ti e mn nisko kryvnoto, ne trqbva da imash nikakvi zabolqvaniq ot sorta na hepatit diabet i dr, abe obshto vzeto ne mojesh da dadesh kryv tochno sega
    Не трябва да си била болна от хепатит. Предварителни изследвания не се правят. Отиваш там и ти взимат 50мл повече, които са за изследвания. И м/у другото като дадеш кръв, най-рано след 3 месеца можеш да дадеш отново, но това ти е далеч още.

Цитирай Първоначално написано от djigi
    Цитирай Първоначално написано от Alex4enceto
    Не трябва да си била болна от хепатит. Предварителни изследвания не се правят. Отиваш там и ти взимат 50мл повече, които са за изследвания. И м/у другото като дадеш кръв, най-рано след 3 месеца можеш да дадеш отново, но това ти е далеч още.
    imah predvit che ako si bolen ot neshto dori i darish kryv kryvta ti nqma da byde izpolzvana i ako znaesh che imash nqkakvo zabolqvane po dobre vyobshte da ne hodish. inache za izledvaniqta vqrno e che se pravqt sled kryvodarenieto.

Голям фен
    Град
    дианабад
    Да, Alex4enceto, аз те цитирах, защото съм съгласна с теб, но добавих, за хепатита, защото той изглежда като настинка, например (Не е като диабета, станеш ли деабетик и цял живот) Разболяваш, лекуваш се и ти минава, но явно остава нещо в кръвта ти, което я прави "негодна"

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    това е много похвално и човешко желание да помогнеш безвъзмездно на Другия! браво =D>

но няма как да се реализира в случая.
    трябва да си пълнолетен за целта. на място се провежда лекарски преглед. дарената кръв се изследва за хепатити, спин и др. после получавате талонче с кръвната си група+резус фактора, и друго талонче- че нямате тези болести към деня на даряване.

Супер фен
    Ясно ...
    Все пак благодаря за отговорите
    Темата може да бъде заключена...

Цитирай Първоначално написано от sineoka_kukla
    Ясно ...
    Все пак благодаря за отговорите
    Темата може да бъде заключена...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове