Здравей!
Всяко момиче (а дори и момче) е попадало в такава ситуация по време на тийнеджърските си години. Успокой се - нормално е! Ето моите съвети:
1) Не си задавай въпроса: "Къде сбърках?" В 90% от случаите човекът, който си задава въпроса, не е сбъркал. Мисля, че и в твоя случай е така. Просто с времето чувствата охладняват, вече не са това, което са били. Нормално е. Някои връзки имат момент на пълно изчерпване, когато няма да друг изход, освен раздялата.
2) Когато раздялата е вече факт, започва трудното. Сълзите напират, тъгата - също, нали? Не си струва. Раздялата е напълно нормален процес. Отдай се на тъгата си, но не ставай нейна робиня. Съвсем човешко качество е да тъжиш. Не възпирай чувствата си, но и ги владей. Все пак има толкова много хубави неща (сред тях и момчета) на тая планета, а ти ще плачеш за едно момче.
3) След като е минал процесът по тъгата, се отдай да пълна веселба. Иди на кино, излизай с приятели. Може и без гадже, нали? Забавлявай се, разсейвай се, постарай се да забравиш това момче.
4) Не мисля, че го обичаш. Или поне не става дума за Истинската Любов, с главно И и Л. Пък и след като нещата са приключили - приеми го! Всичко е свършило, няма връщане назад. Няма смисъл да тънеш в тъга.
5) Но най-важното е да се успокоиш! Раздялата не е нито първото, нито последното, нито най-лошото нещо, което ще ти се случи (ама много съм положителна, а?), а обичта, която изпитваш, няма да е последната.