- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Живота си е мой!
Тука на доста места прочитам изказвания от 13, 14 годишни потребителки, че живота си е техен, и че могат да си правят каквото искат. Включително да пият да пушат и да правят секс. Също гледам, че и някой техни връсници или батковци и какички ги съветват вместо да говорят с родители да си кажат- живота си е мой, ще си правя каквото искам. И на тия батковци и каки дето отговарят така искам да кажа- това е съвет на някой ограничен и безотговорен пубер.
И аз не съм на 100 и аз съм говорила така...
Да ви кажа родителите ви щом на тия години ви пускат по купони ако ще и да са от 5 до 8 са доста либерални. Не злоупотребявайте с доверието им. А това, че са родители не би им позволило да ви изгонят от у вас или да ви оставят да страдате ако сте бремени или болни или незнам си какво...
Не е задължително винаги да говорите с тях за сексуалния си живот...и аз не го правя, почти никой не го прави... Но ако има нещо което касае здравето ви и дори живота ви родителите са тези на които трябва да кажете. Притятелките са си приятелки, но при една нежелана бременост това да се доверите на тях на не на родителите може да ви коства не само възможността да имате бъдещи деца, но дори и живота...
Така че - говорете с родителите...
И не казвайте че живота си е ваш, защото не сте се сблъскали още със него и това е благодарение пак на тия гадни родители... Живота не е за да го пропиляваме нали? А и на никой не му е приятно определението- курва...
Мислите ли че сте емоционално готови за да оцените секса на тия години?
Нека някой да ми каже какво намира в правенето на лубов за да видим допускат ли грешки младите...(не говоря за хората над 18...)
Къде ми са детските книжки, кажи, о,мой прашен сандък?...
Чакай чакай...може би греша,но ти искаш да кажеш че "правенето на л'бов" не е за младежите под 18?!?!?!?Първоначално написано от The^Burning^Red
2 т. от правилника. Бан на профил
Napylno te podkrepqm..No za sujalenie e trudno da ne kaja ne mojesh.. da naleesh mozyk v glavata ma edin puber...te sichki si mislqt che sa dostatachno golemi da se opravqt sami..i mogat vsichko da preodoleqt SAMI...no ne e taka!!!!
И след 18 много хора пак остават глупави и не се осъзнават. Но да.Първоначално написано от Ice_Queen
Подкрепям изказването на The^Burning^Red. Мисля, че 13 е една твърде крехка възраст не само за секса, но и за много други неща, които днешните младежи правят. Тия гадни родители са ви докарали на тоя свят, те ви хранят, те ви гледат, те ви издържат, ако не са те - за никъде не сте. Така че живота ви не е само ваш, вие ще го имате на 100%, но на 13 - не, вие все още зависите от родителите си и до колкото те са ви родители вие трябва да ги уважавате и да се отнасяте с добро към съветите ви, защото това сигурно са ЕДИНСТВЕНИТЕ хора, които някога ще мислят първо за вас и след това за себе си. Те няма да ви мислят лошото и само ще искат да сте добре. А на 13 - е извинете, ама манталитетът на едно 13 годишно е повече на дете, отколкото на подрастващ или направо на пораснал. А към секса трябва да се отнася човек сериозно още от първия път, ако иска да му се наслаждава цял живот като акт на близост и любов, какъвто трябва да бъде. А и с него започват и отговорностите и опаснотта от бременност. А един аборт... на Тази крехка възраст...Те stampІва за цял живот - психически, а много често и физически... Някои неща са непоправими...
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Ice_Queen, ne kazvam 4e nemogat ili che im e zabraneno...mogat i go pravqt vypreki che ponqkoga im e zabraneno....prosto kazvam che nemogat da go osyznaqt nemogat da go usetqt daje nemoje da im haresa..
Kazvam che taka propilqvat mnogo chustva koito trqbva da izjiveqt naistina i da im se nasladqt kogato sa gotovi..
Za6toto seksa ne e zamo lizane, smukane, mushkane, ebane i neznam si kakvo a e neshto mnogo poveche. I kogato sama go usetish ako ne si go usetila shte razberesh za kakvo govorq....
No kolkoto poveche mladite vyzpriemat sex-a kato neshtoto koeto pokazvat po filmite i go pravqt zashtoto Andjelina Djoli naprimer se chukala nqkak si sys nqkoj i te kato neq, tolkova veroqtnosta da stignat do istinskata syshtnost shte namalqva...
Horata koito pravqt sex zaradi fizicheskoto udovolstvie a ne zaradi onova "drugoto" sa gi narichali s razlichni imena...sega im vikat kurvi..da ne kaja po gadnata duma- prostitutki...Ama prostitutkite pone si znaqt polzata ot tova da prodavat zadnicite si- plashtat im... A tiq deto sa po na 13 i deto se chukat po kuponi te kakvo pechelqt?? Nishto... Dori nakraq im se podigravat i si usmivat..
Zaslujava li si tova unijenie??
Дааам, избиването на комплекси, чрез пушене, пиене и секс, е адски
модерно...Защото приятелката ми го прави, и аз ще го правя...Овчемислието на хората....Ами не, на 13, 14 години, живота въобще не си е ваш, ама въобще! И аз така си мислех, само че като бях на 16....доста отдавна ми се вижда това време...Майка ми почна да ме пуска на купони, нощни, на които се прибирах сутрин, още на 14, и ясно съзнавах, че нося отговорността за постъпките си, затова никога не съм правила сериозни изцепки. Което ме навежда на мисълта, че забраната не води до нищо, но това е друга тема. За да имаш свобода, тряя да се докажеш, това е положението. Аз и все още не говоря с майка ми за секс, едва ли ще говоря някога. Само, че вече съм почти на 20колкото и да е тъжно това, но аз съм се доказала, с много "бой", така че ако искате свободата си, докажете, че можете да я имате. И трябва да се съобразявате с правилата на родителите ви, докато ви хранят, издържат и угаждат на всичките ви пуберски прищевки, иначе просто до никъде няма да я докарате. Това е жестоката истина, тепърва живота ще си става ваш живота, и тепърва ще се сблъскате с грозната му мутра, хах и ще се уплашите....
Give me your best shot motherfucker!
виж ,аз съм напълно съгласна със това което си написала,но както каза `Death`Whore`,някой хора и след 18 си остават безотговорни,има други който и на 16-17 имат повече акъл от на 18-19-зависи от човека.Първоначално написано от The^Burning^Red
2 т. от правилника. Бан на профил
Spored men The^Burning^Red e napulno prav, super dobro izkazvane , no pochti nikoi (da ne kaja nikoi) nqma da go poslusha vseki si vika "toi puk kakvo znae, da doide na moeto mqsto da vidi kak e " ili ne6to takova. Super mn sum vuzmutena ot dneshnite 13-14 godishni, predstavqte li si decata im ot koga 6te zapochnat s tozi razvraten jivot , ne iskam daje da si predstavqm kakvo 6te bude sled 20 godini. Spored men, vsichko tova idva ot chalgata (nqmam nishto protiv stila), prosto tam pochti vsichki pevici se razgolvat strashtno mnogo i prilichat na k**vi, mom4etata kazvat: "Male tazi Gergana e mn qka" i momi4etata iskat da prilichat na neq razgolvat se povdigat si gurdite da izglejdat po golemi, nqkoi pedofil gi haresva i , zashtoto te sa o6te malki i nemogat da se pazqt sami, im se vurzvat na akula i stiga do sex. Prosto trqbva da imat po- golqm roditelski kontrol i da mislqt malko poveche
Mislq,che ima mnogo poveche faktori,koito opredelqt dyrjanieto na "13-14 godishnite"/kakto se narichat v tozi topic/-ne sym mnogo nad tqh 3-4godini,pravila sym greshki moje bi maaalko po-kysno ot tqh,za koito sega ne mi e priqtno,ne fatalni,no vypreki tova sym se nauchila da se pazq-i ako povecheto mogat da go pravqt,bez da izpitat neshto na gyrba si evala!Obache ne e samo v tova-sega dosta osyznavat kakvo pravqt,kakvi sa posledstviqta i vypreki tova prodyljavat s bezotgovorniq si nachin na jivot!Horata na moqta vyzrast syshto ne sa po-rozovi,no veche sqkash e razlichno!I kategorichno bih kazala,che ne e samo do vyzpitanieto na roditelite-zashtoto veche polovinata sa takiva licemercheta che mogat da te lyjat v ochite,bez da se zamislqt-veche naistina stava vypros za tova dali mojesh da si pozvolish da ne si kato vsichki ostanali kato vlezesh v rpaviq pyt-i dali go predpochitash!
Bravo za topic-a!
Живота си е ваш и именно затова не трябва да си го проваляте,а да го изживеете пълноценно.Слушайте по-големите и по-опитните от вас,за да не съжалявате по-нататък.Може да ви се струваме банални,но просто знаем какво ще стане от новото поколение ако продължава така-провал.
Не бързайте да пораснете,живейте си детството,когато ви е времето,защото връщане назад няма. Има време за всичко в тоя живот,жалко,че не го осъзнавате.
Съгласна съм.Родителите са тези,които ни мислят винаги доброто.Жалко е,че повечето от нас не го осъзнават и не ги приемат като приятели,а като вмешатели в личния живот.Кой ако не човека,който ти е дал живот,има право да се меси в личния ти живот и да ти дава съвети,да се притеснява?
Съгласна съм,че не е нормално 12-13 годишни да правят секс,все пак за всичко си има време...Но това не означава,че точно на 18 трябва да си,че да си готов за това...17-18 мисля,че е добре като възраст,макар,че има хора,които и тогава още не се чувстват готови за тази важна крачка,в такъв случай е най-добре да не я правят!Както казах,за всичко си има време,защо трябва да го направиш,за да се чувстваш "отворен",само защото връстниците ти правят секс?!Много ме дразнят хората,които приемат секса като нещо животинско,просто някакво си действие,което ги прави уж готини...
Чувствата къде отидоха?Както и да е,някои от нас все още са ги запазили,но за жалост повечето-не...Сега е времето,когато се развиваме,не трябва да прибързваме със секса,иначе ще се загуби насладата занапред
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Znaete li...radvashto che vse pak ima dosta hora koito otgovarqt polojitelno na tazi tema...sigurno e i golqm procenta na tiq deto si vikat- taq glupost pyk kakva e...
Problema na malkite e che se chustvat nedosegaemi...kolko i da si mislqt che sa otgovorni i daje da postypvat taka v povcheto sluchai te znaqt che ako sgafqt mama i tati ili nqkoj drug shte ide i shte im opravi kashite...
Povecheto kazvam!! Nqkoi naistina sami se opravqt....
Chuvstvoto za nenakazuemost im prechi...moje bi si mislqt che nqma kak da si provalqt jivota,ama mogat...
I az ne razbiram zashto otlkova byrzat da porastnat...ima edno stihche v koeto se kazva taka- "...деца, деца не спете, иначе ще порастете, ще станете големи и намръщени, а няма връщане, а няма връщане...
Demokraciqta u nas se prevyrna v mesomelachkata na detskite mechti...
Pitam- zashto sexa zamesti igrata na strajari i apashi??
P.S. Az sym momiche![]()
opa...zabravih da se logna predi da pisha...tova gornoto e moe izqvlenie![]()
Аз не питам защо забравихме какво е играта на стражари и апаши...
Питам защо младите хора мислят постоянно за секс,"забиване" на пич/мацка,а не за истински вазимоотношения,основани не само на плътско удоволствие,а и на разбиране,доверие,преданос т,топлота...
В секса няма нищо лошо,нормално е,че младите хора изпитват потребност от него,хормоните също си знаят работата,но ми е кофти като виждам,че е станал нещо "модерно",а чувствата едва ли не са отживелица
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Moderno...kakva ujasna duma
vsi4ko e moderno ve4e...vsi4ko gadno..
Za6to v u4ili6te gadnqrite sa vinagi po populqrni ot teq koito si uchat? Ob6testvoto se e pobyrkalo...
Защо лошите дечица са по-популярни сред връстниците си от зубърчетата: Логически - те се размотават, а не отделят много време за учене , следователно или са достатъчно смели да си пропилеят живота ( повечето случаи ) и биват уважавани в този момент за поемането на този свой риск ( а после обикновено отхвърляни ) или са много умни и нямат нужда да отделят толкова време за учене ( за което пак са уважвани и то много високо).
Освен това обикновено всичко, за което се полага труд или е рисковано се уважава от обществото. Носенето на скъпи и маркови дрехи би е признак за добри финансови постъпления ( които БИ ТРЯБВАЛО да са резултат от много труд ( нищо, че не е така в реалността, от тук говорим за несправедливо устройство на света и лиспа на баланс)) и следователно това носи уважение и по-висок социален статус. И така...до безкрайТова с дрехите беше само пример, питайте и друго, ако искате
![]()
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Паричното състояние не прави човека...
Прави само, както там вече казахте статут... а тези умните, дето са много харесвани изобщо не е така, защото такива рядко се намират и общо взето не могат сами да си направят характер и затова в повечето случаи са доста ограничени, въпреки че се правят на мн велики и тн.
Добри финансофи постъпления? Откраднал на някой гсм-а и го дал в заложна къща. Мама и тати му дават пари, защото го съжеляват и им е единствено дете. Хванал се на работа, като миночистач. Плащат му много, защото ще вземе да умре и някой друг роднина да ги съди... хоп нямаме договор, няма дело... На някой да му трябва хамалин, нещо щайги да носим? Извинете, ще желаете ли още нещо? Всички средства отиват, за да се помогне на ето това бебе, дето му има нещо неизлечимо, но надеждата умира последна... И всичко това, за да бъдат център на вниманието. Връх на купона. Всички да говорят за него. Опа... тук обърках, не всички а тези дето още не са съзряли психически, за да пресяват такива хора.
И те са хора, трябва да се уважават еднакво! Имат важна роля в живота ни, значи ни касаят. Това, че възрастта вече не играе толкова голяма роля... бе според мен, като уж вече изпитал такива глупости, мога да кажа, че тези /нали по-големите/ защото доста често се пренебрегват и се обсъжда само безащитното 13 /или там някъке/ годишно момиче, като главно големите са виновни. Това, че не намират момиче дето да е колкото тях, или поне пълнолетно, ПОНЕ да не е малолетна... не означава, че малките момиченца са виновни. Баси, то затова ги наричаме "малки", защото още има какво да учат... не знаят... а после ги критикуваме...
/евалата, на тоз който ми разбра какво съм написал![]()
Don't hate me, I'm just blind.
maj se otplesnahme ot temata...
i taka- za 13, 14 godishnite i tvyrdenieto che jivota si e tehen...
еми явно не съм го написал като хората и не се разбира мн дали е по темата...
13-14 годишните и живота е да е техен? Твърдо не. Няма 13-14 годишен който да има живот и да му принадлежи... За да имат свой живот трябва сами да се грижат за себе си, а не да разчитат на нещо друго. И става въпрос за всичко - метериално и не.
Не напразно непълнолетни, нямат право да гласуват. Не напразно са ви ЗАБРАНЕНИ алкохол и цигари. Не напразно не можете да притежавате разни глупости /акции, банкова сметка/ които да контролирате сами... Защото не можете. Малки сте и точка .
Don't hate me, I'm just blind.
Първоначално написано от Josefinne
Mnogo qsno 4e vseki kojto ne e na 13 v toq forum i mu e doshyl malk mozyk v glavata shte govori taka...Ama tiq deto sa "malki" i deto ako itate men sa si dostatychno vinovni che v 11 chasa ne sa po leglata a v nqkoq diskoteka shte si kajat samo che sme typi...
Nemoje da im se pomogne...trqbva da se oblyskat che da vidqt kakvo e...
Dano pone oceleqt...
Apyk tiq ligliovci i ligli deto mama i tati im davat po 50 lv djobni na den trudno stavat hora...i kolkoto i gotini da izglejdat sa kofti![]()
Напълно съм съгласен с всички! =D>
Страхотна тема, дано достигне до въпросните 12-15 годишни! А и не само до тях, тъй като възрастта все пак е относително нещо. Както по-горните изявления-може на 17 да си по-отговорен от някого на 20...
ne sum 4el si4ko prosto za6tot pro4etoh purviq post i mi stana qsno 4e vsi4ki 6te ste suglasni, da ama az ne sum suglasen puk, ima hora koito na 13 mislqt kato hora na po 18-19 i poznavam dosta takiva momi4eta i mom4eta, da i az i priqtelkata mi i o6te dosta hora koito poznavam sme go pravili na 13 puk do sega ne znam ne6to lo6o da se e slu4ilo, moeto mnenie e 4e vseki moje da pravi sex kogato se 4ustva gotov i kogato ima seriozen partnior s koito da go napravi