- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Нужда от съвет...моля ви..страх ме е
Дълго време се чудих дали да пусна тази тема, но нещата вече започнаха да излизат от контрол.
На 14 съм, знам 1е по принцип е нормално да се карам с наще, но, моето положение опр е различно. С майка ми по-принцип не се разбираме много, даже изобщо, понякога изобщо се чудя дали наистина ми е майка...не си спомням да ме е прегръщала или целувала, а всеки път когато аз се опитам примерно да я прегърна тя ме избутва и казва, че мрази когато правя така...караме се ако не всеки ден, то почти всеки, а някои пъти скандалите са наистина сериозни...веднъж дори ме заплаши с нож...повечето пъти причините са адски тъпи...баща ми, често е свидетел, но сякаш го е страх от майка ми и почти никога не смее да направи нищо, а аз....ще се побъркам....
Подобна ситуация се повтори точно пр малко, но този път...с нея, щяхме да излизаме-трябваше да ходим до бъдещия ни апартамент там, и след това да ходим да пазаруваме...бе пбщо взето...и естествено се скарахме-на нея не и се ходеше до апартамента, а аз настоях..тя ми се разкрещя, вбеси се, счупи гардероба, после продължи да крещи,каза, че съм щяла да я вкарам в лудница, че съм изрод и сега....просто нз, баща ми още не се е прибрал, страх ме е какво ще стане, защото и той сигурно ще обвинява мен-не от друго, от страх...
Вече наистина не се издържа, моля ви, дайте ми някакъв съвет, защото, повярвайте ми нз какво да правя...
някой хора страдат, защото нямат родители, но искам да им кажа, че по-лошото е да имаш родители, но изобщо да не ги чувстваш като такива. Все едно ги няма изобщо...през тези 14 години не съм усетила никва обич или подкрепа, не мога да споделям, нищо...все едно са чужди хора, а моето семейство отдавна го няма
Ами освен да поговориш със нея и да и кажеш какво мислиш.Аз с мойта имам проблеми но от тези нормалните каквито има между всяка майка и дъщеря.![]()
Come on and dance
![]()
Това е че...нз какво да й кажа, всмисъл както и да се защитя, за нея аз съм виновна, каквото и да направя-все е грешно...как да говоря с нея..и какво да й кажа
aMm..aZ mislq 4e trqbva da obedi6 ba6ta ti..i da govorite sys neq..da i obqsnite 4e vi e nepriqtno da se dyrji taka ..ili ako ne stane tfa.. !? Pogovori s nqkoq priqtelka na maika ti..i neka tq ti dade syvet kakvo da pravi6 ili tq da govori s neq..?!? i ako ve4e vsi4ko se opravi napravi i edin myni4yk podaryk..podari i cvete ili ne6to drugo mislq 4e tova 6te e dobro na4alo.. Aide uspeh i da kaJe6 kakvo e stanalo![]()
JiVoTyT e SaMo eDiN MiG MeJdu Dve Ve4n0sTi...!!!
аз пък преди половин година имах проблеми с майка ми защото все мене изкарваще виновна пред баща ми и на мен ми се караше.После я накарах да поговорим и и казах кво мисля и с малко сълзливи моменти се оправихме и сега ме разбира (е с някои изключения..) .Пожелавам ти всичко да се оправиПървоначално написано от ot4aqno*
![]()
Come on and dance
![]()
и аз сам така само 4е при мен е: на6те се карат постоянно аз ги слу6ам ама ни6то не казвам апак маика мен ме е срам от нея ни6то немога да и споделя ако й кайа 4е имам гадйе тя 6те ме изхварли от нас![]()
Не Ме Ебе ДоРи Да ПаДнЕш На КоЛеНе !!!
Vij ako mojesh pogovori s majka ti..no ako naistina mislich che daje bashta ti se strahuva ot neq moje bi trqbva da potyrsish pomosht ot nqkyde drugade...
Ima mnogo institucii za zakrila na deteto....samoche tova e krajna mqrka zashtoto ako majka ti ti nanasq fizicheski ili emocionalni travmi mogat da i otnemat vremenno ili postoqno roditelskite prava..
Tova da te zaplashva s noj ne e normalno..
Napranqvala li te e? Ako te e strah po dobre ne i protivorechi, ne q predizvikvaj...pone dokato namerish nachin da opravish neshtata...I pogovori s bashta si otkrito
Къде ми са детските книжки, кажи, о,мой прашен сандък?...
Положението,в което се намираш наистина не е приятно!Защо не седнеш и да поговориш с майка ти...Успех
Не се срамувай да кажеш това,което не се срамуваш да си помислиш!
счупи гардероба
КВА Е ТАЗ МАЙКА ВЕ! НЕЩО БОКСЬОРКА ТОВА ОНОВА ДА Е БИЛА?! ТО ТАКА ЛИ СЕ ЧУПИ ГАРДЕРОБ... БАСИ И ЖЕНАТА...
Ох,горката,съчувсрвам ти...но май майка ти има проблем с нервите.Не искам да прозвучи обидно,ама-ходила ли е на психолог?
А иначе смятам,че с баща ти трябва да си поговориш,защото тя може да ти се ядоса,де да знам.Та обясни на баща си,че майка ти ти отежнява доста живота и го помоли да направи нещо по въпроса-все пак баща ти е,не би трябвало да те оставя да те тормози...
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
мерси за подкрепата...от вс което прочетох...имам чувството, че майка ми наистина психически не е добре...нерви-това е, но ме е страх положението да не се усложни още повече с времето...иначе пр малко чух да говори с баща ми относно това-ква съм била, как не съм я слушала за нищо, нищо не съм можела, винаги съм се опитвала да я вбесявам( дае, праа го умишлено щот ми е кеф да я гледам как изкарва вратата на гардероба от пантите) ...първо мисля да поговоря с баща ми, да му кажа, че ако продължава така, просто ще трябва да отиде на психиатър...дано нещата да се оправят...дано
Samo ne i KazVaiTE DiRekTno0 ili nZZ Kak .. 4e e Za Psiholog..Nevrolog.. i tnt.. ?!? 6tot0 ne Se Znae na Tfa Kak 6te ReaGiRaAidiii uSpeXx
![]()
JiVoTyT e SaMo eDiN MiG MeJdu Dve Ve4n0sTi...!!!
Критическа възраст. И по-зле ще става, очаквай го. С всички жени е така.
vij mila mnogo dobre znam za kakvo govorish i loshoto e che ne mojesh da promenish maika si.Tova e nevazmojno i bi bilo mnogo trudno da govorish s neq s tozi truden harakter.Edinstvenoto koeto moga da te posavetvam e da pogovorish s bashta si.Kolkoto i da go e strah toi trqbva da e maja v kashtata.A ako ne se poluchi se vij s nqkoq priqtelka na maika ti koqto shte pogovori s neq
Живеем всякаш никога няма да умрем, а умираме все едно никога не сме живяли ...
сега няколко човека ще ме нападнат за това мое мнение но... аз честно казано бих се махнала от нас... :}
"група 13"
HandOfBlood (Worthless )
83.148.67.113
83.148.67.116
212.92.0.135
212.21.143.157
212.21.141.99
Ми да ти кажа, и на мен ми мина през главата да го направя...на момента, не го исках сериозно, но така или ина1е няма къде да отида....иначе след скандала сутринта, не съм говорила с нея...не съм я виждала даже, и дори и утре примерно да ми се извини или аз на нея...Първоначално написано от HandOfBlood
спомена ще си остане...до следващия скандал...ох...сега няма как да говоря с баща ми, щото са двамата...ще изчакам до утре, ако я няма майка ми вкъщи, и ще говорим....дали той поне ще ме разбере...баси...направо не издържам
![]()
O MILATA NAPRAVO SEC RAZREVAHGOVORI S BA6TA TI I POSLE KAJI KAKVO E STANALOUSPEH
Gorkata ti!!!ami nqma li variqnt primerno da utide6 pri nqkoq baba blizak rodnina koito da te podsloni,lelq 4i4o ili vui4o po dobre se maxni.
Бих казала, че поведението на майка ти е анормално.
Не съм много убедена, че ще има дълготраен ефект или изобщо, какъвто и да е ефект ако говориш с нея. Просто по това, което описа ми се струва, че майка ти не е добре с нервите щом за толкова малко нещо изпада в итерии. Незнам по-точно за какво става въпрос, но единствения ми съвет, който мога да ти дам е да стискаш зъби и веднага щом станеш самостоятелна да се разкараш от дома си.
И още нещо - този нож, който майка ти ти е размятала и нервите няма да го оправдаят.
Случайно си разглждах и попаднах на твоита тема , при мене положението беше подобно ,е нямаше чупене на гардеробе и вадене на ножове...Та може да ме наредят другите , обаче най - лесния начин и най - ефективния според мен е IGNORE...ти си на 14 , остават ти 4 години живот с ваще , просто игнорирай майка си , не и обръщай внимание , не задалбавай ,каже ти си виновна за еди кво си , ти не ме слушаш , ти си най - лошата дащеря , погледни хората кви дащери имат , не й обръщай внимание , не се стреми да й огаждаш , но не й прави и нараочно..Остави я да си прави нейното , ще ти крещи , ще то крещи , накрая ще започне с по една дума да ти казва сичко , и накрая и тя ще те игнорира...след това се стреми да се отдалечиш максимално от кащи , отиди да учиш в друг град и си стани самостоятелен човек независим от вашите ..каквото и да казва просто не и обръщаи внимание , ако и обръщаш , ако се мъчиш да и помаггаш ,според мене нещата няма да се променят .Тя вече се е оформила като характер , не мисля че ще се саглиси за псиатър и какво и да било,просто си е такава...обича и я защото ти е майка , дала ти е живот,тоест по задалжение , а не защото е заслужила да я обичаш..И недей когато станеш самостоятелна да зарязваш всякакви връзки с семейството,покажи и в бъдещето че не е била права спрямо теб,покажи че си загрижена за нея и според мен чак тогава нещата ще се пшравят .
В момента закаснявам и трябва да тръгвам , може нещо да не сам казал правилно , но вярвам основния смисал го разбра
И плс , не ме садете според мен това е начина,поне както си представям положението ,и като съпоставям с мен,аз не си представям да може да отиде и да каже всичко което мисли на майка си ,според мен само ще се унижи и няма да промени нищо..
Надявам се искрено да се справиш някак с положението, а ако не винаги можеш да я игнорираш ,ще има ефект , но трябва да бъдеш твърда
гл : )
Dokato si nepalnoletna nqmash koi znae kakav izbor. Shtom bashta ti ne se e namesil do sega samnqvam se da go napravi dori sled kato govorish s nego. Makar, che ne vijdam zashto shte go e strah ot maika ti. Imam mnogo takiva pr, koito sa bili maltretirani, pri teb pone nqma fizichesko nasilie, makar che ponqkoga psihicheski boli poveche. Naistina neznam kak bih mogla da te posavetvam, no mislq, che naistina nachina e kato q ignorirash.Az.... neznam napravo nqmam dumi. Ako imash nadejdni rodnini ili priqteli sashto mojesh da se doverish i na tqh. Ponqkoga pomoshta idva, otkadeto nai-malko ochakvash. Kasmet, milichka [-o< Naistina shte ti e nujen.
![]()
Tova che nepylnoletnite nqmat prava e napylno greshno shvashtane ama mnogo greshno...daje vyv foruma e poblikuvan zakona za zakrila na deteto!! Vyprosa e siguren li che iskash neshtata da stignat do tam
Къде ми са детските книжки, кажи, о,мой прашен сандък?...
i az taka mislq trq da go napravi6Първоначално написано от SiLeNc3e
Много гадно наистина говори с баща ти първо и после двамата поговорете с майка ти може и на психиатър да се наложи да отиде!Щом нож ти е вадила леле..!Някой ако може да и даде закона за закрила на детето да го прочете!