- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Култорист или боксиор
Ае кви простотии говориш е. Туй си е до човека дали ще е агресивен или не. Като не разбираш недей да говориш. Мислели сме се за изруди. Глупости. От това, което си написал ти ми приличаш на "изрoд", който само гледа как да се сбие.Първоначално написано от Lyv4eto`
Мога да ти кажа, че боксьорите са много по-агресивни от културистите. Имам милион примера, в които приятели боксьори си изнасят тренировката извън залата. Докато приятелите ми културисти почти никога не правят проблеми.
И още нещо, мисли си, че с 2 лоукика ще набиеш някого на улицата. Просто не ти пожелавам да се сбиваш наистина сериозна на улицата, защото там няма правила. Да не мислиш, че ще набиеш 2-ма или 3-ма наведнъж? Ще те смелят от бой.
Тренирайте си бокс, фитнес, шах, каквото ви е интересно, но недейте да говорите глупости!
ae 4ovek ne sam kazal 4e 6i izlqza i kato jetli 6i gi iskartq 10 4oveka ve ma ti kazah 4e sam zabelqzal 4e mn "pompi" sa imat za bitkajii pak ne e taka.i ne sam kazal 4e ima pravila na ulicata ve tova kakvo ozna4ava 4e ne moje6 da go rita6 v krakata li ?Ave trudno e da sa sravnqvat tez 2ta sporta.
Ai MIr!
FITNES ZA UDOVOLSTVIE,A NE DA STAVAM KULTORIST
Последно така ли е или не? Или имаш предвид, че не могат да се бият? Е аз познавам двама културисти, които спокойно могат да набият всекиго в България.Първоначално написано от Lyv4eto`
Искам да те питам нещо, но искам да ми отговориш откровенно! Ако излъжеш, то ти ще си го знаеш, а това е достатъчно. Бил ли си се на улицата сериозно? И под сериозно нямам предвид да фраснеш някой контрольор дет те дразни или да блъснеш/ритнеш някого по ръщата причина. Ами истинско 1v1 без правила. Тогава киковете ще ти изиграят мнооого лоша шега, защото лесно губиш равновесие. И аз обичам да ритам когато се стигне до бой, но и са ме събаряли точно по тази причина. А когато си долу никой няма да те чака да се изправиш. Ае извинявай, ма ти да не се мислиш за неква машина за убиване? Доста хора дори няма да ти усетят 2-та лоукика, да не говорим да му нанесеш някаква сериозна травма.Първоначално написано от Lyv4eto`
Значи аз съм имал няколко боя в улични условия и се съгласявам,че лоукика не върви изобщо там.Лоукика е полезен при състезания,където с един добре вкаран лоукик можеш да намалиш маневреността на съперника или да го откажеш.Но имаш протектор на пищяла,а на улицата ако лоукика ти го блокират с коляно си жив мъртвец,защото дори няма да можеш да избягаш и ще те смелят от бой.Аз мога да вкарвам и високи ритници,дори и тези с въртене,но на улицата такива не съветвам никой да прави.Ако влезе добре,но ако паднеш по задник
.От краката в уличен бой единственото полезно и ефокасно е коляното,едно коляно в шекмака или зъбите трупясва всеки.Но да пускам лоукикове срещу някое връхлитащо ме 100кг животно?Абсурд,само от адреналина няма да ми усети лоукика
![]()
Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
za nikva ma6ina ne sa mislq ve SUpermen4o bil sam se estestveno na ulicata ve ko ma naprai da prikazvam bez da znam.za kikovete za tova sa Lou-kikove a ne mava6ita ili razlikata ne q use6ta6,6toto loukick trudni4ko 6i fane6 pak tova deto nikoi nqmal da useti loukikovete mai i zatva ne si naqsno a ?to4no 2 loukicka max sa mu nujni na nqkoi da mu gi nabii6 kakto trqbva i da ne moje da sa dviji.ae q mi kaji ti na mene ti treniral li si nqkoi ot tez sportove 4e tolkoz si ve6t ? ama 4esno nali ti pred sebe si si znae6.
По-добре боксиор отколкото просто тъпак!
Ти пък ми кажи като си много вещ с лоукиковете как точно ще ги вкараш в уличния бой?
Кой ти каза, че ще го хващам? Football_PD добре го написа. В момента, в който си вдигнеш единия крак ставаш нестабилен и ако се е засилил към теб ще те помете. 2 лоукика ще усети бабата от 1-вия етаж, скейтърчето дето тежи 50кила, наркоманчето, дето и без това плете крака... Нормален добре поставен човек нищо няма да му стане. И да, тренирал съм.Първоначално написано от Lyv4eto`
Душко, личи ти, че тренираш такива неща - написал си и двете думи в заглавието погрешно.
MiRaCuLiX.bb Nqma ko da sporq s tebe to si li4i 4e si haberliq .tragnal da mi spori.a i po to4no ko si treniral 4e si tolkoz znae6 za kickovete ?Borba ??
Хахахаха...Лоукик-а нямало да има ефект на нормален човек...хахаха...май който го каза не са го ритали като хората...достатъчно е да те ударят където трябва и след това ще се пробваш да станеш...ама ще си останеш само с опита.Другото което е, много се разговорихте за тея лоукик-ове при положение, че в уличния бой дистанция на удари с крака почти няма.Гледам все разбирачи сте тука, няма начин да не знаете дистанциите, ама все пак да ги изброя:
1.Дистанция на Бой с крака (Именно тук са и лоукик-овете).Тази дистанция обаче се спазва само в турнири и на тренировки.В реалния бой много (ама направо светкавично) бързо тази дистанция се скъсява дотолкова, че ударите с крака са неефективни.
2.Дистанция за удари с ръце - тук мисля няма какво да обяснявам.
3.Дистанция за бой с лакти и колене - както сами се досещате тук разстоянието между двамата е още по-малко и ударите с ръце с пълно разпъване стават неефективни (мисля не е необходимо да обяснявам защо).
4.Ключове и захвати - Тази дистанция може да се сложи и при ударите с лакти и колене, понеже разликата в дистанцията е прекалено малка.
5.Бой на земя - Много пренебрегвано...защо всички си мислят, че като влязат в двубой няма да паднат.Но все пак паднал не означава победен...има и техники за бой на земя.Разбира се тъпо е да паднеш и да лежиш на земята в очакване да те нападнат.Паднеш ли, гледаш да се изправиш по възможно най-бързия начин...нямаш ли време - отблъскваш противника докато си на земята (не ми казвайте, че няма да мога...има си техники) и се изправяш...
...Присъедини се
Skype Name - axxxel_rudi
.Ти обаче така и не ми отговори,как смяташ да вкараш лоукика в уличния бой?За да има някакъв шанс за ефект ще трябва да го набиеш с всичка сила,така,ами ако пропуснеш?В този случай се завърташ и може да тупнеш по гъз и така да те смелят,че повече лоукик няма да пускаш хич.Аз претендирам да си имам някакво понятие от кикове и мога да ти кажа,че и най-добрия кикер на улицата никога няма да направи като първи удар кик.Дори по състезания рядко ще видиш някой да влиза с лоукик в атака,защото посрещането на атака с лоукик е супер лесно,просто си изтегляш крака и веднага нацепваш маваши(или йоко гери) в главата.Да не говорим,че има такива блокове на лоукик,които ако ти ги направят без протектор си жив осакатен.Освен това дори и да вкараш лоукика добре,той няма да го спре и ще успее да се метне отгоре ти,защото с единия крак във въздуха няма да можеш да се дръпнеш.Не те знам колко време тренираш и какво,но ударите с крака,които се използват за посрещане на връхлитащ те съперник са мае гери(най-често,защото е най-лесно),йоко-гери и уширо-гери(ако си по-напреднал),няма такива номера да посрещаш с лоукик,казал съм ти по-горе защо.Другите удари пък са още по-неприложими на улицата,защото съвсем си вдигаш единия крак във въздуха.А и трябва да вземеш предвид терена,ако е някоя киша,сняг,пясъчливо,мокро... просто падаш на земята и не ставаш най-вероятно
.Темата е за боксьор,не за някакви фантастични кикове,които само на филмите ги има,тук е реален живот
![]()
Аз съм отнасял тежки и точни лоукикове,могат да направят всичко друго но не и да ме свалят или трупясат.Колкото до боя на земята там силите се изравняват....който набара пръв камък печели,така,че този вариант не си го мислете изобщо...я камилата,я камиларя![]()
Ха...да не си мислиш, че като те съборят на земята и ще ти скочат отгоре все едно на легло...ще гледат да те заритат...няма да има такива таркаляния и събиране на боклуците по земята като по филмите.Колкото пак за лоукик-овете...абе в тай бокса такива ги удрят, че после ще си събираш краката на площ от 10 квадратни метра![]()
...Присъедини се
Skype Name - axxxel_rudi
Виждам,че си много "навътре",затова ще ми обясниш ли разликата между лоукика в тай-бокса и този в кик-бокса?Тай-бокса не е отделен спорт.Тай-бокса е най-твърдия стил на кик-бокса,мога да ти ги опиша всичките стилове,но сеа ми се спи вече...В муай-тай ритниците се нанасят по малко по-различен начин,аз се занимавам с муай-тай и познавам много хора докоснали се до извора.Странно,много са ме ритали,ама не са ми разпилявали крайниците така както казваш.Най-типичния тайски ритник е летящото маваши(или летящия лоукик,зависи къде ще те срита)....това да го направиш на улицата трябва да си пълно хахо,защото ако се хлъзнеш при приземяването си загубен.
Footbal vijdam 4e ti pone si ima6 haber ami ne prikazva6 naprazno kato onq s akulata na avatara btw za vaprosa ti kak da vakra6 loukick v boi.
ae 4ovek trq sa misli kato sa stigne do boi ne da sa ostai6 na adrenalina 6toto togava ve4e nqma garanciq.kat go vkara6 v seriq nqkva ili toi kato trqgne 1 barz vatre6en loukick raz4ekva6 go i go tarkalq6,ko tolkoz stranno ima da sa vkara loukick.pak tova za Hizageritata i laktite sam saglasen 4e sa po efektivni i po izpolzvani 6toto distanciqta e malka.
Lyv4eto, колко кг си? Каня те на спаринг. Имаш 1-2 месеца за подготовка. Може би искаш още сега, но ми предстоят кандидатстудентски изпити след месец и нямам време. Съгласен?
exex58 kg sam ve bratle.i sam ot Varna.
ai parvo uspeh na ispitite sparinga lesna raota 6i go narapim
Аз пък съм 52...пробуем???...Като тренирах Винг Чун имаше един приятел отделил прекалено много време за външния си вид...Разбирайте, че имаше доста маса, ама никак не беше гъвкав...та беше 96Кг. ,ама си го свалях без проблем...Така че килограмите имат значение, ама не особено голямо.И като говорех за Тай-бокса нямах предвид, че само там удрят така...грешно си ме разбрал...както и да е...а на теб къде са ти го вкарвали тоя лоукик...предполагам не на тренировка.Но иначе едно е ясно..всички сме на мнение, че с лоукик не се тръгва...
...Присъедини се
Skype Name - axxxel_rudi
tova kam mene liE ili kam MiRaCuLiX.bbПървоначално написано от Axxxel
хахаа 52 кг. То гаджето ми е 50кг. Ти на тея килограми сигурно си 170. Е аз съм 189см 82кг ела да ме събориш като даже не можеш да ме стигнеш. Да не говорим за очевидната разлика в силата.
Трябда да си спретнем едно турнирче по бокс/кик-бокс на форума.![]()
Не всички сме тренирали... аз бих дошъл на турнирче по трибой.Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
![]()
Е може и по трибой, но надали ще се съберем повече от 4-5човека.