Здравей! И аз имам този проблем вече почти от 2 години. 2 пъти са ме оперирали. Казвам ти не е шега работа. Първата операция ми беше на десния крак на палеца, но пак се получи така. Не знам как уж носих широки обувки, рязах го както трябва ни пак се появи. Втората операция беше на левия ми крак. Той поне за щастие за сега е добре! И преди няколко дена ходих до един салон за педикюр и те ми казаха че не могат да направят нищо защото е бил много подут и възпален и казаха да отидем на лекар. На следващия ден отидохме и доктора каза че най добрия вариант за мен е да премахнат нокътя. Като ми го казаха направо почнах да треперя защото скоро започва училището и не мога да ходя с джапанки или чехли. А за сандали да не говорим. Той ми препоръча тъй като е подут да слагам компрес от реванол колкото се може по често за да спадне подуването. Ако и твоят е много подут като моя пробвай компрес с реванол и би трябвало поне да олекне подуването. Иначе си е твое решение какво искаш да правиш дали да те оперират отново (което може да е неприятно но ще е най-добрия вариянт) или да се лекуваш вкъщи (което при мен е без успех, но при теб може да помогне). И също ако искаш пробвай някои от тези неща:
-баня със смрадлика
-Компрес с ихтиол
-Компрес със счукан лук
-Компрес с гентамицин
Надявам се да съм била полезна