Цитирай Първоначално написано от Анонимко
И на мене ми се забиват ноктите и то от доста време.Може би 3-4 години вече си ходя с този проблем.Много е гадно.Ту се пооправи и след това пак се влошава.Миналото лято прекарах доста време на морето и от морската вода почти се беше оправило.След това обаче пак се забиха ноктите.След морето отидох на лекар,но ми казаха,че все още могат да се оправят отсамосебе си,само трябва да ги режа в права линия и не на дълбоко.Така и правих,но като след 2-3 месеца не се оправиха,пак започнах да си ги режа дълбоко-поне да не ме боли толкова.Но в понеделник(тази седмица) си казах,че не може да продължава така и във вторник отидох на лекар.Той каза че все още не се налага вадене на ноктите и махна месото отстрани.Не гледах какво прави и не знам как изглежда,защото съм с бинтове(и на двата палеца).Днес следобяд трябва да ходя да ми сменят превръзката.Във вторник вечерта(след операцията) ме боляха пръстите,но вчера и днес не ме болят.Надявам се да се оправи и да нямам повече този проблем.
Не се маха целият нокът, а само малка част заедно с корена. Незнам защо се мъчиш, а не отидеш при някой хирург да те оправи. 5 минути е манипулацията и после 1 седмица преди да ти махнат конците...