- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За чалгарите
Такам..нарочно не я пускам в темата за музика, понеже имам едно много просто питане към феновете на това 'чудо' и не искам да се коментира музиката.
По неприятни стечения на обстоятелствата (рожден ден на що годе близка братовчедка) ми се наложи да прекарам вечерта до преди половин час в компанията на телевизия планета.
Въпросът ми е : Не ви ли е обидно, че т.нар. изпълнители ви лъжат така гадно, че могат да пеят, че могат да измислят нещо ново, че изобщо стават за певци?
Един час 'изучаване' на сложните им изпъленея и клипове и...и се чудя, не ви ли е обидно, че ви подценяват толкова много? Че крадат вече не само музиката, но и идейте за клиповете си, че копират всичко и го пренасят едно към едно при себе си, че вечно се снимат по един и същи начин, по възможност с разтворени крака, развята коса, по бельо и страдащи по някои.
Мене лично ме вбеси някаква там певачка, която беше окрала ЕДНО КЪМ ЕДНО клипа на Evanescene My Immortal. Тая пикла подценява своята публика!!
Не ви ли е яд, че си давате парите за измислени герои?
Не ви ли е обидно, че така ви подценяват?
Мислиш ли, че им пука? Важното е валга да се дъни, цици и п**ки да има и да си яко пиян. Тогава всичко е наред за родния чалгар.
Никога не бях се замисляла по тоя начин за чалгията...Интересно
повдигнат въпрос. Но имайки предвид умствения багаж на повечето чалгари (не казвам всички!) това едва ли им прави впечатление...Както вече казаха, да има какво да се друса, обилно полято със скапана водка....другото не е важно. Дали може да пее, дали има изобщо талант за каквото и да е друго освен свирки може би...не е важно, нали си я има визията, съответната певачка
off topic:
Метълката, моля те само не ми казвай, че слушаш Evanescene.
Give me your best shot motherfucker!
Ето теорията ми за Чалгата!
Преди много..ама много време в некое си Сръбско село от некви селяни с цигански произход , се зародил най-гадния, най-тъпия, най-смотания, най-зле звучащ, най-прост стил в музиката-Чалгата.Селянията на тези прости хора ги принудила да разпространят своето "творение" по останалите населени месности Всички тези общества захвърлили това понятие, което не заслужава да бъде наречено даже подобие на музика.Но в България чалгата открила своя втори дом.Като златно правило в чалгаджийските историй било-Да бъдеш безнадежно прост и безвкусен.По време на раждането на чалгата по-голям процент от българското население отхвърлило този стил в музиката.Но по-късно той станал водещ стил в България.Малко хора-които имат нещо в главата останали от страната на съпротивата.Другата по-голяма част вече била достатачно заблудена!Модерно вече било да бъдеш тъп, грозен, дебел и мазен гей носещ джапанки с фръкнал палец(през лятото), високи обувки които завършват като гуменки един вид гейски!(за през зимата), с вкарани в обувките избелени дънки, големи очила, които закриват 30% от фейса, много мощно кожено яке където пише или DieSel (което си го превеждам като..Умри(Die) или го Продай(Sel) умри от срам ако го носиш, или го продай ако не ти се умира от срам )Та..друг вид..раздърпано яке със надпис "DE PUTA MADRE" или "Formula 1Според вас..начин на обличане или пълна безвкусица и селяния е това??Всички чалгари явно расъждават така -ДА СИ ГЕЙ В ДНЕШНО ВРЕМЕ НЕ Е СРАМНО И Е МОДЕРНО !-Та..ние..хората от съпротивата до ден днешен се борим с тези Гейове наречени -Чалгари-За жалост като умре един се раждат двама..деба кат циганите саВсъщност голяма част от заможните цигани са ей такива-чалгари!Друга причина да мразя това понятие"чалга " е това, че въпросите"певици " с извинение..стават само за духов оркестър ;P Това, че в цяла песен се повтарят от две до максимум три изречения в различна тоналност също не ме настройва позитивно към всичко това!
За хората на мойто мнение им пожелавам да дойде денят на страшния съд..в който чалгта ще бъде ОТХВЪРЛЕНА.
Ем..мисля че разбрахте нещо за мен
Чалгата SuX.
Евалата!Много правилно го каза,за всички които слушат чалга е важно да си модерен,да си като другите.Защо ли 80% ходят с дънки,завряни в ботушите?!?Чакайте бееееее хора,нямате ли собствен стил,нямате ли собствено мнение ?!! А неее ,яя виж тая кфи обувки си е купила искам и аз.А да не говорим сега..почти всички момичета имат пантофи или там как се води..Просто това е ужасно!Тия обувки/чехли са ужасни.Ма неее и ние трябва да имаме такива,за да не сме по назад.Първоначално написано от momcheto s tupiq nick...
![]()
кецките рулз,а?Първоначално написано от blqqh
![]()
хЪ...някой може да реши,че чалгата ни е любимата музика,че да й посвещаваме толкова теми....
на мен лично тая музика ми е суууууупер противна и мен също ме дразнят певиците-изкуствени,част от тях доста тъпички,и разчитат на направения си вънкен вид,за да се слуша 'музиката' им
а тва с крадените клипове си е пълната мизерия...ше отида пред Пайнер или там някъде,където и да са,и ще ги замерям с камъни докато не умрат![]()
ама както каза WILD__BOY,на кой му пука...нали печелят пари от това и има хора,който слушат тази малоумна,поне за мен музика
мдамм, съгласна съм - като има кой да купува, ще има и кой да продава такава 'музика', както го нарече.Първоначално написано от ledenata_kralicA
Само че в темата въпросът е обърнат към чалгарите, затова се чудя защо още не съм срещнала тяхната гледна точка...![]()
Чалгата е музика, която се прави и се слуша на кило....ракия. Честно казано каузата против чалгата е безсмислена. Те никога няма да спрат да я слушат, най-много вий да почнете. Отначало ще започнете уж "изучавайки" я, след това ще намерите някой мотив(откраднат ест) от някой песен, която ви кефи и постепенно ще се задрусате на някой маса с чашката в ръка, под звуците на поредната поп-фолк дива на месеца. Препоръчвам ви да си слушате това, което си слушате в момента и да не се занимавате с глупости.![]()
Е много ми харесва това момче...Първоначално написано от momcheto s tupiq nick...
![]()
По-добре им го преведи, щот има сега да търсят из речниците...Първоначално написано от exploitedteen
и ще си помислят, че си ги напсувал.
=D> =D> =D> За жалост си правПървоначално написано от WILD__BOY
![]()
Когато на готин човек му е кофти, това е блуз. Когато на кофти човек му е гот, това е ЧАЛГА!!!
М Ами по добре да гледкам една силиконка, с поличка, руса косичка, от колкото да гледам некав мъж, с дълги нокти, лакирани в черно, някакви кръстове, некви кожени якета и некви черепи..
пък за пеенето.. всеки за себе си, на мен ми харесва песента която ми допадне, а не всичките песни примерно на Емилия.. всичко е индивидуално
Не е индивидуално, там е работата - не ви питам дали ви харесва - щом има толко чалгари, явно. Питам ви, Не ви ли е обидно просто? Не е ли обидно, че тая русата с поличката е максималното, което можете да поемете и затова само то се пуска в обръщение?
И не, не слушам Евънесънс, просто приликата с клипа беше потресаваща![]()
честно казано се дразня на подобни теми - хем не слушате чалга и си нямате понятие от певците и това дали могат да пеят или не - да сте ходили на концерт на планета, за да знаете как пеят? Мога да ви кажа, че Преслава например има супер глас, няма силикон и прави хубава музика. Друг пример за хубав глас - Глория. Колкото и да е изкуствена и надута /това не може да се отрече верно е/ си пее и то токова години. А Азис да не би да няма глас - може да е всякакъв, но не и зле пеещ. Наистина доста от певиците не пеят на живо, но това не значи че трябва всички да се слагат под общ знаменател. А това че повечето са еднакви - въпрос на манталитет и на самочувствие, което не всички имат. Според мен музиката е нещо, за което не трябва да се съди по изпълнителя или клипа - или ти харесва песента или не, защото самия певец, ако реши може почти всякъкъв стил да пее. Затова не съдете за песните по нашите родни курвички подобн на Камелия и др., защото не всички са такива!
Може би Бог иска да срещнеш много неподходящи хора, преди да срещнеш истинския, затова когато това се случи, бъди благодарен...
http://glamorous-angels.piczo.com/?cr=6&rfm=y
4algata mnogo pe4eli,osobeno
ako si trezven i ne slu6a6 4alga,no sled izvestno koli4estvo alkohol i ti zapo4va6 da se divi6 na 4algata \/
Неподходящ размер на снимка в подпис!
много интересно как свързаш различната от чалгата музика с този образ....погледни на малко повече от 5 см от носа сиПървоначално написано от Цеци Пенев
Ако можеш да пееш наистина, няма да пееш на плейбек. Разбираш ли?Първоначално написано от Kam4eto
Азис няма глас. Може да вие колкото си иска, но не и да пее. Това и machoka може да го потвърди.
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
По темата имам да кажа само това:
Ех, другари, ех, личности поставени
Ех, деца, от бога забравени
Пълзете, пълзете, гъсеници модни
Орете земята и пускайте корени
Ех, орли, небесни апостоли
Високо политнали квадратни плоскости
Копайте по двама, копайте по трима
За вашето щастие работа има
Място за всеки и всеки на мястото си
Отдавна е казано: всички са равни
Но има си силни, има и слаби
Какво са мухите, какво са светулките
Елитът сте вие, боклукът са другите
Довиждане мили, довиждане сладки
Довиждане малки зелени догадки
При мене е тихо, спокойно и тъмно
Откъдето дойдох, пак там ще се върна...
Предполагам, че не знаете, но преди години Анди Уорхол е поставил началото на едно от любимите ми направляния в изкуството - ПОП АРТ - изкуство, достъпно и разбираемо за повече хора от класиката. Според мен ролята на поп-фолка /чалгата е именно в това - да създаде настроение и приятни емоции на определен тип хора. Като не се кефите, хубаво... просто не се чувствайте задължени да натрапвате своите ценности на хората около вас - не е етично някакси.
![]()
![]()
Е аз ли4но предпо4итам да гледам по телевисията изкопирани клипове на мацки с разтворени крака,отколкото таквизи хорица като тези от аватара тиНе 4е подкрепям 4алгата,не я слу6ам
хахахаха и аз така,по добре силикона на Гергана,от колкото "мацката/пича (не съм сиурна от к'ъф пол е) от аватара ти"Първоначално написано от :)```n0_Pr0bL3m```;)
П.С.просто не ми се сънуват кошмари,не за друго))
А по самия въпрос,мен лично не ме дразни че едно 50% от ПОП ФОЛКА са кавъри на сръбски и гръцки песни,даже тия нашите си ме кефят повече честно казано)))))
Ами прочетох всички мнения и свързвате чалгата и с модата и т.н..Ми хора вие всички носите дрехи на чалгари/чалгарки знаете ли защо? Ми аз дънки с паднало талия например видях в клипове на така наречените "фолк певачици" и знаете ли какво ? 99% от младото поколение носи такива дънки с мнооооого паднала талия.Дотук с облеклото.Сега самата музика вие говорите за мазната чалга така като гледам тоест песни като "Тез червени домати" и т.н. ми противни песни обаче другата чалга не е така тоест баладите дето предимно за любов се пее , но какво да се прави чалгата е за младото поколение и какво го вълнува него? Ми любоФта нормално е да се пее за това според мене и има много смисление текстове даже на Ивана дето пее "води ме в някоя квартална кръчма" ми замисляли сте се какво му трябва на човек за да е щастлив? На кръчма се ходи с приятели да си поговорите да се посмеете и тогава човек се чувства щастлив обаче тряяя да се замислиш за да го разбереш.Ами на Ивана песента "Ах,тези пари" някой слушал ли е ? Има много смислени текстове вие просто говорите са мазните кючеци ... Впрочем и аз слушам чалга НО не слагам дънкито в ботушите и не обличам кат някоя магистралка и до кога ще се спори чалгата дали е музика или не ? Ми щом се пее музика е няма значение какво пее се или там крещи се ама като музика се води
А мен ме дразни когато някой научи 3 думи на английски и веднага държи да ги използва, тук сме България и се говори български,има други места на които може да си използваш познанията по английски (които и без друго се съмнявам да са много) !Първоначално написано от Juicy Music
А за чалгата,да не мислиш,че я слушат хората,защото ги кефи текста,не само мелодията,защото си е музика за купон,за кръчма,за маса,на кай му пука,че е крадена.
Да ти кажа примерно в метъла има парчета,които много ме кефят,ама други са си чисто викане и цялата тая работа с черното и другото ми се струва толкова голяма позьорщина,колкото и да се издокараш като чалга певица,не мислиш ли? Значи на концерт може,ама извинявай младо момиче облечено цялото в черно с три тона черен грим на очите и с тен на мъртвец да ходи по улицата,с кецове или недай боже кубинки средата на лятото и това не бих го нарекла много изискано и със стил.
Има си време и място за всеки един стил музика,всяка песен пусната не на място може да изглежда грозна и пошла.
Радвай се на живота такъв какъвто е,може да не стане по-добър.